Bazı tanıdıklarım saçlarını hiç kurutmuyor nemli kendi kurumasına bırakıyorlar, fön makinesi saçı gerçekten yıpratır mı? Islak ıslak gezerken bu sefer de boyun kireçlenmesi olacaklar :) Saç kurutma makinesi saça zarar verir mi sizce?Saç kurutma makinesi saça zarar verir mi?
Saçları saç kurutma makinesi ile kurutmak saça zarar veriyor mu?
Aşırı ısı uygulamak saçlarımıza başlı başına zarar veriyor. Saçları kurutmamak da baş ağrısı yapabiliyor ve hastalıklara davetiye çıkarıyor. Haliyle mecbur kalıyoruz, buna çözüm olacak seçenekleri ve saç kurutma makinesinin saça zararlarını anlatmak istiyorum.
Fön makinesi saça zarar verir mi?
Isıya maruz kalan saçlar kırılabilir, yapısı değişebilir ve yıpranabilir. Dolayısıyla fön makinesi saçlara zarar verebilir. Saçlarımızı hırpalamamak için çok sık aşırı ısı uygulamamamız gerekmektedir. Fakat biz sadece kurutmakla kalmıyor, düzleştirici, maşa gibi saç şekillendiricilerle de saçlarımızı yormaya devam ediyoruz.
Saç kurutma makinesinin zararları nelerdir?
Bir takım çözümler sunulsa da saç kurutma makinesinin saçlara verdiği zararlar bu şekildedir;
Isı uygulaması saçların matlaşmasına yol açar ve saçların kendi parlaklığını yok eder.
Saç kurutma makinesi saçlarımızdaki nemi buharlaştırarak yok eder. Bu sebeple saçlarımız çabucak kurur ve nemsiz kalır.
Aşırı ısı uygulamak saçları güçsüzleştirir ve çabucak kırılmalara yol açar.
Saç diplerine uygulanan ısı yeni çıkan saçlara zarar verir ve bu sebeple saçlar seyrekleşebilir.
Saçların elektriklenmesine, kabarmasına yol açarak şekil vermeyi zorlaştırır.
Saçlarınızı zarar görmeden kurutmanın yolu: Dyson Supersonic Saç Kurutma Makinesi
Hava sıcaklığını saniyede 20 kez ölçerek düzenliyor ve yüksek ısının sebep olduğu hasarı ortadan kaldırıyor. Aynı anda hassas kurutma yapmak ve saçlarımızı şekillendirmemiz için başlıkları bulunuyor. Döner mıknatıslı başlıkları kolayca değiştirilebiliyor. Saçlarımızı hem şekillendiriyor hem kurutuyor hem de parlaklığını ve yapısını koruyoruz :)
saçı fön manikeside yıpratır havlu ile kurulamakta. ama yakın tutmazsan pek bişey olacağını sanmıyorum neredeyse her gün fön makinesi kullanıyorum ama bakım eksik kalmıyor yoksa kel olma imkanım olurdu :)
En İyi Cevaplar