Onla alakası var mı bilmiyorum ama 2 sene önce saçlarım da beyaz azdı 1 sene önce koparmaya başladım ve gittikçe çoğaldı resmen saçlarımın yanları arkası bembeyaz oldu şimdi üstlere sıçradı büyük bir hızla beyazladı beyazlıyor 30 yaşına bembeyaz saçlarla giricem herhalde
Sen seç zaten sistem kölesi olmak istemiyorum Ben sistemlere karşıyım dermişim :D Hepiniz seçin ama sen yine de ilk adımı at olur mu :D :D Teşekkür ederim beni seçen ellerin hamur açsın :D Biraz börek, çörek canım çekti. D d
Kesinlikle doğru. Saçlarım 8. Sınıfta beyazladı. Tam perçemimden, kopardım yaklaşık bir sene boyunca tüm çıkan beyazları. Şu an boyanmış gibi yoğun beyazlık var. Aynı şekilde boyamakta beyazlığı arttırır.
Benim demek istediğim yaşla gelen beyazlık değil, küçükken stresten beyazladı saçlarım. Boyadım, boyadıkça orta kısımdan sağlara doğru attı. Boyalı kısımda olan beyazlık bir baktım aşağı doğru iniyor. Kendimden biliyorum
Zamanla melanin üretim kapasitesi azalır. Melanin üretim kapasitesi ve melanin miktarındaki azalma da saçlarda beyazlamaya neden olur. ... Gri saçta az miktarda melanin bulunur ve beyaz saç ise hiç melanin içermez. Neyse diretmiyim senin saç twllerinde böyle olay olup çosturmuş olabilir
Hücelerin ürettiği hidrojen peroksidin, yaşlandıkça saç köklerinde toplandık ve sonunda renk pigmenti melaninin sentezini engeller. Bu bahsettiğim hidrojen peroksidin saç boyalarında da kullanılır, bu da saçın erken beyazlamasına sebep olur. Buna ister Biyoloji de ister efsane de. Olan şey bu.
dogru diyebiliriz cünkü... sac beyazlamasi demek... saclara rengi veren boyalarin vucutta bittigi anlamina gelir. koparsan da, yeni gelecek sac RENKSIZ olacaktir
En İyi Cevaplar