İşim dolayısıyla at kuyruğu yapıyorum. Zamanla böyle bir dökülmeye yol açacağı söyleniyor. Kızlar bir bilginiz var mı? :(
Traksiyon Alopesi Özellikle Afrikalı ile Amerikalı kadınlarda çok sık görülen ve zaman içerisinde gelişen bu saç dökülmesitipinin en büyük sebebi sıkıca bağlanan at kuyruğu modelleri ve ince örgülerdir.
Saç köklerinin uzun süre aşırı çekilme ve gerilmeye maruz kalması sebebiyle travmatik bir saç kaybı olarak da tanımlanan Traksiyon Alopesi de görülen dökülmeler, saç çizgisinden başlayarak temporal bölgelere doğru ilerler ve kişide genellikle oval şeklinde saçsız alanların oluşmasına neden olur.
Bu saç dökülmesi tipi tedavi edilebilir bir durumdur ama saçların bir daha bu kadar sıkı toplanmaması ve gevşek bırakılması gerekmektedir aksi takdirde daha ileri aşamalarda zarar görmüş saç köklerinin geri kazanılması mümkün olmayabilir.
Güncellemeler
+1 yıl
GÜNCEL SORU 💇🏼♀️💁🏼♀️🤦🏼♀️
Çok fazla at kuyruğu yapılan saç zamanla dökülür mü?
Ortaokul dönemlerinde tabiri caizse saçlarım sökülecekmiş kadar sıkı bağlardım. Yine de ipe sapa sığmayan bir gürlüğü vardı. Bence alakası yok, düzgün tarayıp toka saçını çekiştirmediğü müddetçe kopma dökülme yapmaz
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hm. Aslında evet saçtan saça da değişir benimde senin gibi gür, aslınds dipleri ağırcak kadar da sıkmıyorum ama gene de korkuyorum :( Umarım ilerde sıkıntı olmaz canım :(
Atkuyruğu ve afrika örgüsü arasında çok fark var saç dökülmesinin sebebi saçın diplerinin hava almaması fakat atkuyruğunda böyle bir durum yoktur afrika örgüzü yaklaşık bir yıl bile açılmayabilir
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hmm. Çok sıkı at kuyruğu yapıncs zamanla tellerin zayıflayıp dökülebileceğini söylüyorlar.
Evet, mesela bazen insan farkında olmuyor sıkı topladığının daha sonra saçını salık bıraktığında fark ediyor saç derisinin ne kadar yorulduğunu böylesi iyi değil.
Canım okul öncesi öğretmeniyim ve devamlı çocuklarla birlikte eğil kalk vs. gibi şeyler oluyor. Bu sebeple bağlamak zorunda kalıyorum, açık olunca da çok rahatsız oluyorum. Bağlı model olarakta kendime at kuyruğunu yakıştırıyorum :)
Yok canım zaten dipleri ağrıcak kadar sıkı yapmıyorum zaten öyle kötü oluyor, kafaya yapışmış gibi. Lakin çokta bol yapmıyorum. Biraz da bol yapmaya çalışıcam canım :( sağol
Çok sıkmadan bağlasan sorun olmaz ya Argan yağı da kullanabilirsin saçları çok güçlendiriyor gerçekten 🤗 bağlarken biraz durulanmayan bakım kremi sürersen çıkmaz heralde ben öyle yapıyorum. 😊
Dağınık ve salaş saç modelleri çok daha güzel. Ben neredeyse 4-5 yıldır hiç bağlamıyorum saçlarımı. Dökülen kısımlar gözle görülebilir şekildeydi önceden şimdi gayet iyiler çok şükür. Demem o ki sen henüz dökülmemişken al önlemini.