Saç uçların birbirine yapışması, zamanla geçer mi?

Geçen hafta saçımı açtım (2 defa). Saçımı yıkadım güzelce, kremler vs. Kıruduğunda birşey fark ettim saç uçlarım birbirlerine yapışmış/kenetlenmiş sanki jöleyi sürmüşüm de kurumuş gibi. Böyle sert ve yapışık. Günler sonra saçı yıkadım yine aynı acayip tuhaf bir durum.

Biraz yağ filan sürdüm şu an daha az yapışık. Bu nedir, nasıl ve ne zaman geçer?
Güncellemeler
+1 yıl
Ehem ehem
Daha sonra bu sorumdan faydalanacaklara sesleniyorum.

Evet saçlarımı yakmışım. 2 defa 2 günde saçımı kendim evde açtım. Saçlarımı mahfettim.

Saçlar çok tuhaftı böyle birbirine yapışmış, çok sertti (sanki soğuktan donmuş gibiydiler). Ama 3 veya 4. Yıkamada daha iyi oldular. Şu an 3 haftadan fazla oldu hala minik bir sertlik var banyodan sonra ama bol boş yağlıyorum uçları. Banyoda da saçı yumuşatan kremler & maskeler kullanıyorum (bunlara ciddi paralar verdim yani profesyonel ürünler
Güncellemeler
+1 yıl
Demem o ki. Saçları bir heves uğruna mahfetmeyelim. Şu anda uçlarda evet kırıklar çoğaldı ama sanırım 1 ay sonra eski haline döner çünkü 2-3 ayda bir kesiyorum. Tekrar açtırmayında düşünüyorum ama 1 ay sonra. Şöyle bir gerçek var. Eğer saçları açtırmayı düşünüyorsanız 2 hafta öncesinden maskeler ve kürler yapmanız gerekir saçı buna hazırlamak için. Saçı açtıktan sonra da aynı şekilde yapmalı. Bu şekilde saç çok fazla Zarar görmez. saç sorunlarına çok alışkınım ama böylesini hiç görmemiştim.
Saç uçların birbirine yapışması, zamanla geçer mi?