Bırak yüze kullanmayi vücuduma bile kullanmıyorum ben. Şampuanın içinde cilde zarar veren maddeler var. Sakin yüzüne kullanma bir daha, sonra yüzün sivilceden görünmedigi zaman bu dediğimi hatırlarsın.
Saç şampuanı ile yüz yıkanır mı, saç şampuanı ile vücut yıkanır mı? Bunlar hep merak edilen konular :) Özellikle evde duş jeli bittiyse, yerine saç şampuanı kullanmayı düşünenler oluyor. Peki bunu yapmak ne derece sağlıklı, saç şampuanı yüze zarar verir mi?
Saç Şampuanı ile Yüz Yıkanır mı?
Saç Şampuanı ile Yüz Yıkanır mı?
Bildiğiniz gibi saç şampuanları tamamen saç yapısına, saç problemine yönelik üretiliyor. Dolayısıyla yüzünüze uygun değildir. Yüzünüz için saç şampuanı kullandığınızda cildiniz akneye meyilli hale gelebilir. Şampuanla yüz yıkamanın sebep olabileceği olumsuz etkiler var.
Saç Şampuanı ile Yüz Yıkamak Yüzü Kurutur mu?
Saç Şampuanı ile Yüz Yıkamak Yüzü Kurutur mu?
Cevap kesinlikle evet. Yüzünüz için en doğru seçim yüz temizleme jelleri olacaktır. Yüz temizleme jeliniz bittiyse yüzünüzü sadece su ile yıkamanız şampuandan daha faydalı olacaktır. Şampuanla yüz yıkamak cilt bariyerinize zarar verir ve cildinizin kurumasına yol açar.
Saç şampuanı yüze zarar verir mi?
Saç şampuanı yüze zarar verir mi?
Şampuanlar saç derisine uygun olacak şekilde üretiliyor. Dolayısıyla saç derisi için kullanılması gereken bir ürünü yüzünüze sürerseniz olumsuz etkiler ortaya çıkacaktır. Cildinizde kuruma, akne problemleri, kızarıklık görünebilir. Bunu süreklilik haline getirmemeniz kritik öneme sahiptir.
Yüz yıkama jellerinde de aynı maddeler var. Sabunlar zaten daha fazla kurutucu. Yüzümü yüz yıkama jeli ve sabunla yıkadım. Deneme için. Daha fazla kuruttular saç ve saçlı deriyi. Burdan saç şampuanın daha yumuşak olduğunu anlıyorum
o değil de bize dayatılan düzene kızıyorum. Yüz yıkama jeli, duş jeli ve şampuanlar aynı maddelere sahipler. Mesela sebamed şampuanların içinde alkol, silikon, parapen, peg, sabun, alkali yok. Boyar madde, renlendirici yok. Bence bunlar saç ve yüz için kullanılabilir. Üstelik ph 5.5 ve nemlendiricili sence? Hele ki erkekler kullanabilir. Çünkü makyaj olmadığı için temizlemesi yeterli
Şampuan dahil birçok üründe alkol bulunmaktadır ve bu cildinizi kurutur. Yüzünüzdeki cilt saçınızdan daha hassas yapıya sahiptir o yüzden aynı temizleyici maddeleri kullanmak hasar verebilir. Temizlediğiniz ürünün ph değerinin de cildinize uyması gerekmektedir.
O zaman o kadar zararlı olmayabilir ama şampuanlar daha çok yağ çözücü olduğu için cildinize uygun bir arındırıcı kullanmanızı tavsiye ederim. Yine de siz bilirsiniz.
Seni buldum tartışalım. Mesela bir çok yüz yıkama ürünü olan sabun, jel falan filan. Bunlarla da saç yıkadığımızda daha fazla kurutuyor mesela. Demek ki şampuan daha yumuşak kanısına vardım. Mesela sabun saç ve saç derisini mahvederken, yüz tolere edebiliyor. Ayrıca sebamedin içinde kafain, çinko, keratin, gıngho bıloba ve b3 vitamini bile var? Bunları araştırdım ve hepsi pahalı cilt kremlerinin ana maddeleri ? ve 2 dakikada cilt tarafından da emilmesi cabası. Hangi sabun veya yüz yıkama jelinin içeriği bu kadar zengin sence? haksız mıyım?
Yani evet üründen ürüne değişir. Katkı maddesi minimum ürünler kullanıyorum çünkü cildim çok hassas. Farklı ürünlere tahriş oluyor. Cildiniz benimki gibi hassas değilse pek sorun olacağını düşünmüyorum. Yeterince araştırmışsınız zaten :)