Lütfen yardım edin. Saçlarımın uçlarını kestim ve şu an kırıklar yok. Ama kırık istemiyorum. Saçlarımı sürekli düzleştiriyorum. Kırılmaması için ne yapmalıyım?Sürekli düzleştirilen saçın kırılmaması için
Saçlarımı sürekli düzleştiriyorum. Kırılmaması için ne yapmalıyım?
Merhabalar. Biz kadınlar saçlarımıza şekil vermeyi çok seviyoruz. Saçlarımıza şekil verirken, saç uçlarının kırıldığının ve saç tellerimizi zayıflaştırdığının farkına varmayız. Özellikle saç düzleştiriciler saçlara yakın temasta bulunduğu için saç tellerini birbirinden ayırarak çatallaştırır. Böylelikle saç uçları tel tel ve zayıf görünür. Bunun nedeni ise; saç düzleştiricinin yeteri kadar iyi olmaması ve saçları olması gerektiği gibi korumamaktan kaynaklanır. Sana vereceğim yöntemler sayesinde bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsin. En azından saçlarını her gün düzleştirirken, saçlarının kırılmasını ve zayıflamasının önüne geçebilirsin. Ne de olsa saçlarımız için her yol mübahtır. :)
Düzleştirici kullanırken saçlarımızı nasıl koruyabiliriz?
Düzleştirici kullanmadan önce ve kullanma esnasında mutlaka bilmemiz gereken bazı noktalar var. Her şeyden önce mutlaka saç tipine uygun bir düzleştirici almalısın. Her düzleştirici saçına uygun olmayabilir, bu durum saçlarına olumsuz etkiler de yaratabilir. Bunun önüne geçmek plakaları ince ve saçlarına uygun bir düzleştirici alarak işe başlamalısın. Sıradan düzleştiriciler saç uçlarını mutlaka kırar, fakat bizim amacımız bu oranı en aza indirebilmek. Saçlarını düzleştirmeden önce mutlaka koruyucu sprey kullanmalısın. Sprey senin saçlarının zarar görmesini %60 oranla önleyecektir. Saçlarını düzleştirdiğin sırada ise saçlarının tamamının kuru olduğundan emin olmalısın. Nemli saçı düzleştirmek tam anlamıyla kabus olabilir. Çünkü nemli olan saçı yakar ve düzleştirdikten sonra saçın istediği gibi durmayabilir. Bir diğer önemli husus ise saçlarını düzleştirirken ısıyı da kontrol etmelisin. Yüksek ısı saçlarına oldukça zarar verecektir. Saçların ince ise; en düşük seviyede, kalın telli saçların var ise; orta/yüksek seviyede saçlarını düzleştirebilirsin. Saçlarını düzleştirirken aşama aşama gidersen, saçların için herhangi bir tehlike oluşmaz.
Saçlarına deniz tuzu spreyi uygulayarak saç kırıklarını tedavi edebilirsin
Düzleştirici kullandıkça saç uçları tabii ki kırılır ve her geçen gün saç telleri incelir. Maalesef ki günümüzdeki sıradan düzleştiriciler bu soruna bir çözüm bulamamışlar. Yüksek ısıdan dolayı saçlarımızı feda etmemiz gerektiğini savunuyorlar. Duştan çıktıktan sonra doğal deniz tuzu spreyini saçlarına masaj yaparak uygula. Saç uçlarına spreyi uyguladıktan sonra herhangi bir bone ile saçlarını kapat ve dinlenmesini sağla. Saçlarını dinlendirmenin şu yararı olacak; dinlendirdiğimiz zaman saç uçları ve saç tellerinin tedavisi daha hızlı gelişecektir. Haftada en az 2-3 kere bu yöntemi uygula ve saç tellerinin kırılmasını büyük ölçüde engelleyebilirsin. Saçların için herhangi işlem öncesi yeteri kadar önlem alırsan, saçlarının ömrü uzayacaktır.
En yeni teknoloji olan Dyson Corrale ile saçlarına bir iyilik yapmak ister misin?
Saçlarını tereddüt etmeden düzleştireceğin ve sürekli düzleştirdikten sonra saçlarında kırılma, yanma gibi sorunların meydana gelmeyeceği harika bir ürün var desem, bana inanır mısın? Kesinlikle inanmalısın! Yeni üretilen ve piyasaya çıkan Dyson Corrale, birçok kadının hayalindeki olan düzleştirici olduğundan emin olabilirsin. Benim daha kullanma fırsatım olmadı ama kısa süre içerisinde bu güzel teknolojiye sahip olmak istiyorum. Dyson Corrale'yi daha iyi tanıman için sana birkaç özelliğinden bahsetmek istiyorum;
Hep kablosuz bir düzleştirici hayal etmiştik, sonunda oldu. Dyson Corrale 30 dakika boyunca kablosuz olarak kullanılabiliyor. Sonrasında 70 dakikada kolayca şarj oluyor. Şarj ve ısı seviyesini Oled ekranından sürekli olarak görebilirsin.
Esnek plakaları sayesinde saçları bir arada tutuyor, böylelikle her saç teline eşit mesafede kalıyor ve saçları koparma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Kusursuz bir performans sağlıyor.
Dyson Corrale'yi için özel çantasını koyarak, uçuş moduna aldığın zaman istediğin seyahate çıkabilirsin. Gittiğin her yerde; her dakika ve her saniye Dyson Corrale'de seninle beraber gelir.
Esnek plakalar sayesinde, saç uçlarını kırma, yanma veya saç tellerini zayıflatma gibi sorunlar söz konusu olmuyor. Sen kontrolünü kaybetsen bile plakalar sayesinde saçlarını koruma altına alıyor.
Dyson Corrale'nin üzerinde açma/kapama ve ısı yükseltme/azaltma tuşları bulunuyor. Saç konusunda hiç bilgisi olmayan bir insan bile çok kolay bir şekilde Dyson Corrale'yi kullanabilir. Üzerindeki tuş takımları son derece sade olarak üretilmiş.
Dyson Corrale'nin zengin renk seçenekleri de mevcut. Siyah/mor ve fuşya/nikel renk seçenekleri ile birlikte hem gözüne hitap edecek, hem de saçlarına yeniden hayat kazandıracak.
Dyson Corrale'nin birkaç özelliğini sana sıraladım ve bu özellikleri okuduktan sonra ne kadar harika bir ürün olduğunun sende farkına varacaksın. Dyson Corrale ile birlikte saçlarını istediğin sıklıkla düzleştirebilirsin. Nasıl olsa saçlarına hiç zarar vermeyecek ve herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Saçların için en iyisini istiyorsan, Dyson Corrale ile saçlarına bir iyilik yapmalısın. Bu iyilik, saçlarında ilelebet baki kalacaktır.
Bakım yapabilirsin ama ısıya maruz kaldığı ve uzadığı sürece illa kırılacak. En aza indirmek için ısı uygulamalarından önce mutlaka ısıya karşı koruyucu serum kullan ve en az haftada 1 saçlarına bakım yap.
düz den baska model dene örebilirsin hep topluyken guzel hem acinca guzel sacinda yipranmamis olur dogal yollarla sekil ver sonra cok az duzlestirirsin her gün yapma
Isıya karşı koruyucu sprey almalısın , yağ kürleri yap haftada bir kere Çörekotu yağı zeytinyağı bademyağından oluşan, düzenli olarak ucundan 1 cm kes olur sana 2 cm daha hızlı sağlıklı uzar
Kirilmamasi diye bir ihtimal yok bebek saci degil bu malesef havadan sudan bile yipraniyor sac hele duzlestiriyosan imkansizzzz duzenli kestirip bakim yapicaksin minimuma indirmek icin
En İyi Cevaplar