Şimdi ki çocuklar da bizim yaşadığımız heyecanı yaşıyorlar mıdır? Yoksa bu masum heyecanlar bizim zamanımızda mı kaldı?

Görseli gördüm ve direkt aklıma Avsturya'da yaşayan kuzenlerim geldi. Baayramlar da Türkiye'ye gelirler, mutemelen kurban bayramında yine buradalar bu durumu yaşadığıma birkaç sene oldu kuzenim küçüktü bayramlık almışlardı dayım çocuklarına onları uyuduğu oda da tam karşısına koymuş ve onları izleyerek uyuya kalmıştı çok hoşuma gitmiştionu hatırladım anlatmak istedim.
İyi ki anlattınız. :) Keşke şimdi ki çocuklar da böyle ufak şeylerin değerini bilebilseydi..
İstedikleri herşey kolayca ellerine geçiyor çünkü, nasıl bilecekler ki? 😐😊
Teşekkür ederim, size de iyi bayramlar. :)
Aynen, birde Barış Manço şarkısıyla uyanırdım güne ''Bugün bayram erken kalkın çocuklar, giyelim en güzel elbiseleri''. Bayramınız kutlu olsun şimdiden:)
Teşekkür ederim, sizin de.. :)
Bir zamanlar biz boyleydik de, şimdiki çocukların bırak kıyafetlerini başucuna koymasını, bayram olduğundan bile haberleri yok😏
Ne yazikki.
Maalesef..
Evet yapardık
Ama benim yaşadığım yerde eş dost akraba olmadığı için çocuğum bayramı anlamıyor
Keşke o heyecanı yaşayabilseydi..
Keşke hayat çok zor
Aynen öyle.
Cevap
57Cevap
Işıklı bir ayakkabım vardı hiç unutmam gece yanıma koyardım ve bayram günü dışarı çıkmasam dahi evde ayakkabı ile gezerdim. Çok zengin değildik ama çok mutluyduk o zamanlar...
Şimdi herşey elimizin altında olduğu için bir kıymeti kalmadı. Eskiden değerliydi böyle şeyler..
Bu masum heyecanlar geride kaldı. Artık sokaklar çatapat kokmuyor kızkaçıran sesleri duyulmuyor. Bir çocuğa arife banyosu desek belkide anlamayacak. Telefon tabletlerden vakit bulupta sokağa çıkarlarsa belki şeker toplarlar kapı kapı ama utanırlar onlar dimi ya. Kimin suçu bilmiyorum ama kayboldu artık o hisler. Artık gerçekten "nerede o eski ramazanlar?" diyebiliriz. Not: yatakta ayakkabılarıyla heyecandan zor uyuyan eski çocuk.
Çok güzel günlerdi ya.. :/
Gökyüzüne başka bakardım havayı içime çekerdim enn özel gün o gündü çok şükür ki o tadı tattık biz
Keşke şimdi ki nesil de bizim ki gibi bir çocukluk geçirebilseydi..
Hiç unutmam bayramlıklarımız alındığında kız arkadaşlarımla birbirimize derdik. Ben gösterirdim onlar göstermezdi, üzülürdüm. Bir gün annem dedi ki sende gösterme. Tamam dedim ama yinede kızlar kanıma girdi bayramlığımı gösterdim. Ama onlar beni kandırdı yine göstermedi.
Annem çok güzel kadife bir elbise almıştı. Ahh ahh eski günler. Şimdi oğluşuma alıyoruz. 😊
Ben hiç o çocuklardan olmadım ne bir anı ne bir fotoğraf ne bir anımsatacak öğe. Ben çocukken bayramın gelmemis olması bayram demekti bayramın bir an önce bitmesi de bayram oluyordu. Hiç çocuk olmayan ben bu fotoğrafı görünce yutkunamadım.
Allah mutlu etsin tüm dünya çocuklarını.. 🙏
Evet, o kıyafetleri bir an önce giyebilmek için sabırsızlanırdım ve gözüme uyku girmezdi.
Bizim zamanımızda böyleydi ama şimdi zannetmiyorum her çocuk için aynı heyecanın yaşandığını.
O değilde bayram ziyareti yaparken abim arkadaşlarıyla dolaşırdı. Bende bayram ziyareti sırasında topladığım paraları saklar ve biriktirip oyuncak alırdım. Abim paramı alıp sevgilisi için harcamasın diye
Bir iki kez yapmistim bunu.. :)) Ne de guzel kokarlardi.. Bayram kokusu.. :)))
Evet ya. :)
Evet yaa o heyecan gibisi yoktu 😄
Ama su zamanin her cocugu oyle degil cunku yetinmeyi bilmeyen mutlu olamayann bir nesil yetisiyor o heyecan yokk simdinin bazi cocuklarinda..😏
Keşke şimdide bayramlarda böyle sevinebilsek. Hiç anlamıyorum bile bayram mı normal bir günmü🙄
Evet eski tadı yok artık..
Yeni ayakkabilar da basucuna koyulurdu. Alti temiz oldugundan annemiz de kizmazdi. Ertesi gun bayram oldugunda evde hep ayakkabiyla dolasirdik. O günleri çok özledim
bir ara yapmıştım elbiseyi kırıştıracan bir daha ütüyle beni uğraştırma diye annemden çok saglam sopa yemiştim daha da elbiseleri yatağıma bile yaklaştırmadım :D
Yapmadım diyenlerin çocukluğundan şüpheliyim. Uyuyamazdım ki sabaha kadar ne kadar şeker toplayacağımı düşünürdüm
Yapmadim ama fark ettiğim bisey var o zamanları yasayan daha iyi bilir mal kıymetini
Aynen.
Elhamdulillah ailem bana bunu yaşattı, ben de evlatlarıma bunu yaşatıcam inşallah..
Bayramı bayram yapan da buydu zaten..
#Vesselam
Bizlerde Ramazan Sizdeki gibi kutlanılmıyor, ama aynı durumu Yılbaşı günü yaşıyordum hep, umutla, sabırsızlıkla acaba kim ne hediye edecek diye :)
Yok böyle yapmadım hiç. :)
Gerçekten mi? 🤤😀
Tamam ya o da sayılır. Maksat o heyecanı yaşamak. :) illa yatağımızda olması değil.
Eski bayramlar gibi değil artık en ufak şeylerden mutlu olamıyoruz ufakken en ufak şey mutluluk verirdi
Elbette baş ucuma koyar uyurdum. Özellikle annemin ışıklı ayakkabı alması beni çok mutlu etmişti. 😊😍
Sanmıyorum şimdiki çocukların böyle bir heyecanı olacağını
Bizim durumumuz kötü olduğundan her sene bayramlık almazdık. O yüzden öyle şeyler yapmadım.
Bayramlik alındı mi bana hiç diye düşündüm şimdi 😯
Yok öyle heyecanlar artık çünkü şimdi her istedikleri önüne geliyor
Bizim zamanimizda kaldi simdikiler bayram bile almiyo 😂😂😂
Bizimki bayram sabahı üyülenirdi o yüzden onu yapmadım hiç 😂
Bizim zamanimizda kaldi bence artik hic bisey eskisi gibi degil ki
Koyardım bide sabaha kadar heyecandan uyuyamazdım,, özledik o günleri gerçekten
bayram heyecanı olurdu ama her bayram bişeyler almazdık şimdi hiç almıyoruz :)
Hemde nasıl annem çiçekli elbise alırdı akşam onunla yatar uyurdum 😊😊
Hediye gelcek diye heycanlanirdik artik o da kalmadi 😄
hiç bayramlığım olmadı benim. böyle yayınlayarak insanları kıskandırmak hosunuzamı gidiyor. herkes böyle çocukluk yaşamak zorundamı.
Bu fotoğraf bana ait değil, örnek olarak koydum oraya. Bende çok varlıklı bir ailede büyümedim ayrıca o yüzden de arada bir alınabilen şeyler daha değerli olurdu bizim için, anlayabildiniz mi?
Ben yapmıştım küçükken. Yeni elbiseler ve yeni ayakkabım baş ucumdaydı ve ben heyecandan bir türlü uyuyamamıştım
Evet küçücükken yapardım ☺
Birkaç yıla kadar öyleydi tabii de ben başucuma koymazdım😊
Biz ozamanlarda zengindik bir giyindiğimizi bir daha giymiyorduk ki zaten 365 gün bayramlıklarımız vardı yani🤪
Nerde o eski ramazanlar eski bayramlar hiç bişey eskisi gibi değil 😔
Yoo ne uyuyucam aman giysem de giymesemde para geliyordu
Bizim zamanımızdaki kadar olmasa da vardır öyle çocuklar
Eskidendi çok eskiden..
Eskidendi çok eskiden. Artık nefret ediyorum. Şimdi bayramı pijamalarımla uyuyarak geçiriyorum.
Neden?
Çok yaptık zamanında 😊
Çok çok çok eskiden😊
Elbiseye giyim kuşama pek önem vermezdim genelde teknolojik aletler ilgimi çekerdi
eskiden evet simdi ise tam tersi kaciyorum hepsinden 😀😀
Bayram çocuk ve yaşlıların bayramı zaten, tatil değil
Hayir hic yapmadim oyle
Yoo dolabim da dururdu o kadar mal değildim hem hangi birini koycam şeker bayramına üç kurban Bayramı'nda 4 kıyafet
Ben bayram sabahları uyanamazdım bile hala da öyle beni evden çıkaramazdılar annemde acıkayım ki dışarı çıkayım diye bilerek bana yiyecek bırakmazdı
Ne güzel günlerdi o günler o heyecanlar sevinçler şeker toplama yarışı, para verilince sevindiğimiz o neşeli bayramlar 😊
biizm zamanımızda kaldı yüzüne bile bakmıyorlar😂
Eskiden şimdi ki gibi her istediğimizi alamıyorduk ki, o yüzden değerliydi. :) simdi herşey ellerinin altında..
evet sanırım ☺️
bayramın heyecanı kalmadı artık bende 😔
Aynen.
napcaz böyle
Yapacak bir şey yok.
90 lı yıllar çocukluğun son yıllarıydı. Artık bitti hepsi. Son biz yaşadık
yok valla yaşamadım bunu..
Başucuma değilde dolabıma ta çorabıma varana kadar koyardım küçükken ama küçüklülte kaldı işte
Yaptm ne güzel günlerdi şimdi o eski bayramlar kalmadı.
Öyle saçmalık yapmadım
Neresi saçmalık? Zaten bunu yaptığımızda çocuktuk. :)
Bende çocuktum aynı sen gibi 🙂. Saçma geldiği için yapmadım
Heyecan olmuyor muydu, sabah aldıklarını giyeceğin için? :)
Sabah oluyordu
Eskiden. 😄
Hayır pijamayla dururdum bayramlaşmayada gitmezdim
Evet heyecandan uyuyamazdım 😊
Eski heyecan yok artık :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar