Siz bu Arife Günü ne yapacaksınız?

Bugün arefe günü değil, arefe günü hacıların arafata gittiği gündür. O da kurban bayramı zamanında olur ☺ Ancak sizin sordugunuz soru zaten arife değilde, bayramdan bir gün önce ne yapacaksınız sorusu olarak bakarsak, evde yatacağım dinleneceğim, bir şey almayacağım, bir kaç şey aldım giymek için ☺ yeterli sanırım. Sen ne yapacaksın.
temizlik yapıyorum. en çok hazzı da elektrik süpürgesinin hortumundan pislikler geçerken çkildirinin diye ses çıkıyo ya temizlik yaptığını anlıyosun :)
Temizlik, asansör tuşunu temizleme, kapı zilini temizleme, kapıların altlarını temizleme, evin 17. kez tozunu almak, televizyonu silmek, avizeleri silmek, tabloların arkalarını temizleme, masanın ayaklarını temizleme gibi her türlü boş iş yapılır
Şekerleri ben alacağım şükür ki 😊 Annem alınca hep ömrü hayatımda duymadığım markalardan alıyor. Ev temizliği yine annem, ben. Bir de kıyafetler utulenecek o da bende. Her şeyi ben yapıyorum ya onu farkettirdiniz sağolun 😡
Cevap
42Cevap
İşteyim hiç bir hazırlık yapmıyorum
Arife günü benim için geç saatlere kadar uyuma günüdür. İş yok, güç yok. Yaşasın uyku😅
Hazırlık en çok kadınları vuruyor. şu an evde savaş var. 😂
Temizlik arifelikler hazirlancak falan bu kadari Beni ilgilendirir gerisinide digerleri yapsin bir suru kadin var alla alla 😂
Evde herkes çalıştığı için geçen senelerdeki gibi pek fazla bir hazırlık yok. Tatlı da hazır gelecek.
Tatlı yaptıp dün, bu gün şerbetini dökücez.. Onun dışında da geri kalanları daha önceki günler halletmiştik.
Hazırlık yapma gereği duymuyorum rutin hayata devam 💋
Ev temizliği ve baklava demek isterdim ama annem yapmıştır
Akşama kadar yatıcam ve akşam üstü alışverişe çıkıcam kafama tüküreyim bugüne niye bıraktıysam 😏
Ev temizliğinin son kez üstünden geçip ailecek alışveriş yapacağız
Yarım gün çalışıyorum, çıkınca eve giderken alışveriş yapacağim inşallah :)
Alışveriş ve yemek hazırlığı yapıyoruz. Misafir gelecek.
Hiç. Çünkü bir mağara insanı gibi odamdan dışarı adımımı atmıcam😂
Genelde yolda oluyoruz... aile büyükleri şehir dışında oturduğu için Arefe’den gidiyoruz...
Alışveriş temizlik tatlılar pastalar börek çörekler ve yöresel birkaç şey
Bayram için eşim kendi elleriyle oturup baklava açtı bende diğer ihtiyaçları karşılıyorum
Bizim eve ne gelen olur nede biz başkasının evine gideriz. Hiçbir hazırlık yapmıyoruz sadece bayramda pikniğe gidicez piknik alışverişi yapıcam bugün
Valla yol yorgunuyum diyorum dinlemiyorlar baklavayi pisirmeye goturecekmisim
Evde olsam temizlikte tatlida yapardim, malesef isteyim
Çikolataları aldım. limon kolanyası olmazsa olmaz. açık renk 80'lik olacak. kahvenin yanına kuş lokumu aldım. çocukların harçlıkları tamam.
Temizlikte temizlik...
Temizlik, börek, çörek, tatlı tabi hepsi için bir kaç gün önceden başlamak lazım
bayrfam uzerı alacaklarımızın peşine düşüyoruz ama herkes öteleyip duruyor , bayram bızım neyımıze
Genelde evden kaçarım😂
Yarın da gün boyu yolda olcam.
Tüm evi elektrikli süpürgeyle çektirecem, annemle ablam yaprak saracak, babam da ekmek, su vs. alır gelir marketten :)
Mezarlık ziyareti daha iyi bence bayramda yollar çok kalabalık oluyor
Yok hazrligim ailemde yok tek basimaym boyle bayram geçirip ölcem iste
İslamiyet de tek gerçek arefe günü hicri takvime göre 12 . ay olan zilhicce ayının 9 . günüdür. Yani kurban bayramından hemen önce ki gündür.
Temizlik sonra tekrar temizlik sonra tekrar temizlik
hediye almakla geçiyor..
Başkalarını bilmem ama ben oğlumu babasına emanet edip, iyi bir temizlik yapacağım. 😄
Birşey yaptığım yok yatıyorum
bir şey yapmıyorum aynı.
Misafir geldiği an nasıl kaçacağımı düşünüyorum
Bilgisayara yeni oyun yükledim bayramlık 😀😀
Temizlik temizlik temizlik😂😂
iş yerinde para kasıyorum.
Alışveriş zamamı bitti sanırım bizim.
tamamen kıyafet alışverişi :D
bir bana bayram değil herhalde. Telaş melaş yok
Bayramlari sevmiyorum o yüzden hazırlık yok
Arife günü hazırlıklar bitmiş oluyor
Temizlik tatlı sarma velan
Baklava dolma şeker kolonya... işler çok 😊
Saç, baş, kıyafet işte 🤷♀️
Arefe*
Monoton bir gün gibi geçiriyorum.
Yanlışın var arife olacak
Hayır canım, arife benim halam. Arefe o
Teşekkürler bayan.
Ne güzel güldün öyle 😘
Basit hatalar insanların umrunda değil:)
Ciddiyim bı tane halacım var arife adı.
Boş boş duruyoruz bakalım
Şekerimiz var yatcam 😂😂
Ev temizliği ve bayram alışverişi
Mezarlıklar ziyaret edilir arife günü
İzliyorummm gözlemliyorum
Bayramlardan nefret ediyorum
Niye sebebi var mı
Bayramlarda bizim ev boş olur ondan
Siz Gidin gezin olmazmi bayramlar zaten senede iki defa tadını çıkarın sonra insan iyiki diyor hayat güzel biz güzel daha ne olsun
Yaw he he
Sevgilimle bulusup eglenicez ufak eglenceler
Temizlik falan yaparım herhâlde
Misafirde yok gitcek bir yerde yok evde geçicek
Hiç bir hazırlık 😟 elveda ey şehri ramazan
şeker ve kolonya gelen misafirlere tatlı :)
bizde böyle şeyler yok ama bayramlarım güzel))
Bayram bizim neyimize
Pijema terlik televizyon-)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar