Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla hem turizm sektörü hem halk ikinci bir tatil yaşayacağı için çok mutlu. Yalnız bayramları tatilden ziyade, gerçekten ederine uygun olarak kutlamak gerek diye düşünüyorum. Siz neler yaparsınız? Neler yapacaksınız? Bahsetsenize biraz? :) Hala çocukluğundaki gibi zevkle, heyecanla alışveriş yapıp bayram sabahını bekleyenlere selam olsun! :)
Kurban Bayramı hazırlıkları ne durumda? Neler yaparsınız bayramlarda?
Akrabalarım yüzde doksanı dedikoducu fitne fesat şeref yoksunu insanlardan oluştuğu için bayramlardan ve sahte yapmacık zoraki sevinç gösterilerinden nefret ediyorum Allah affetsin.. Bir de dedem anneannem falan öldükten sonra bayram falan pek umrumda olmuyor artık bitse de gitsek modunda takılıyorum
köye gidicez.. pişi, şeker toplayacak çocuklar arefe günü.. sarma, börek, sütlü dökülecek, tütün kolonyası dolacak, rengarenk lokum alınacak.. bayram sabahına eve getirilen kurbanlık hayvanımız sevilecek, en son suyu verilecek.. ve.. yüzmeye bacak tutulacak:) Allah kabul etsin inş.
Hayvan öldürmeye kıyamam ben :( 21. Yy zekam bize yemek olarak verilmediler diyor. Öyle olsa idi onları keserken kaçmazlar acı çekmezlerdi. Sırf bize yemek için yaratıldılarsa neden acı çekiyorlar? Yaşamak istiyorlar?
Var kardeşim.. Canlılar evrimleştikçe daha zeki oluyorlar. Eğer öyle olmasaydı atalarımız mağaralarda yaşamaz, biz ayımıyız ulan deyip kendilerine villa yaparlardı...
O iş keşfetmekle ilgili. Sen hazır bir dünyaya geldiğin için villa nedir biliyorsun ama bomboş bir dünyaya gelsen bir kalemi bile icat edemezsin, ateşi bulamazsın
@SimonPaula en baştan beri aynı zekada olsaydık yaşamımızı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye düşünüp üst şeyler yapmalıydık. Ama akıl yaşayarak gelişir. Canlılar evrimleştikçe çeşitli organları gelişir insanın da beyni büyümüş. Gelişmiş. Daha iyi düşünebilir hale gelmiş. Çünkü beyin lobları artmış.
Bayran alışverisi cok sacma ayrica bayram kalmadi ki artik kurban bayramı yine var az cok ama ramazan bayramı bitti bence. Yakında millet parasini vericek kestirtcek bağışlatcak sevdiklerini telefonla arıcak bitti...
Bayram deyince aklıma hep bayram temizliği geliyor ki sabahtan beri temizlik yapıyorum hemde bayramda evde olmıycaz ben neden temizlik yapıyorum valla bıktım bayramlardan sevmiyorum bana eziyet oluyor
bayram oldugu belli olmuyor artik eskiden ne guzel bayramliklarimla uyurdum heyecandan sabah erkenden kalkip harclik toplardim annemden babamdan simdi normal bigun gibi geliyor tadi tuzu yok
İğrenç ekşın helal olsun sana ben keserim ama böyle başkası bopazlarken izleyemen tüylerim diken diken olur o keseni keserim bu sefer 😞😠 boyle bir psikolojm var işte 😊
Hahah bizdede öyle ama yemek yapar annem Ramazan bayramındada bu bayramda bu bayram telaşlı biraz daha kurban olunca bereketli oluyo temizliği annem tabi bana yaptırdı orası ayrı 😝 bayram öncesi yorul sonrası yorul 😝 ilk günde bayram namazı mezarlık sonrası kurban püffffff yorul babam koştur babam koştur😝
Güzel ama samimiyet vardı eskiden 😍şimdi yok 😑Bayram'larda işte bir insanlar birbirine gidip gelebiliyor bol bol dolu dolu geçiyor güzel ya selam kelam sohpet Allah can sağlığı versin👍
En İyi Cevaplar