Ramazan'ı uğurlamaya başladık yavaştan. Geldiğinde nasıl geçecek diye dertlenirken, bir başladığını görüyoruz, bir de bitişini. Ben en çok, ortalama 17 saatlik açlık ve susuzluğa rağmen, sofrada bir sürü yiyecek, buz gibi su dururken sabırla ezanı bekleme anını özleyeceğim. Peki siz, bu aya has, en çok neyi özleyeceksiniz?
Ramazan geldi, gidiyor... Ramazan ayına özel, özleyeceğiniz şey nedir?
*Havasından mı suyundan mı bilemiyorum ama Ramazan ayında insanlar birbirine daha saygılı, hoşgörülü, yardımsever, anlayışlı oluyorlar; biraz daha sabretmeyi bilip az da olsa nefislerini tutabiliyorlar.
*Sabah ezanındaki o geçmişi ve geleceği muhasebe etme uhreviyetini,
*Akşam ezanındaki şükür hissini Ramazan Ayında oldukça derin hissedebiliyorum.
En çok bunları özlüyorum; Ramazan biterken ise sanki çok sevdiğim bir akrabamdan 1 seneliğine ayrılıyormuşum hissi oluyor bende efenim🙈
Bana kazandırdığı sabır, şükür, kalp ferahlığı ve paylaşma hislerini özlerim. Devamı için duanın önemini de hep hatırlamaya çalışırım. Her sene bir kötü huydan nefsani duygudan kurtulsam ve özüme dönsem yeter.
Elveda sabahlara kadar oturup akşama kadar uyuduğum günler Elveda fırında yarım saat bekleyip aldığım kokusu caddeyi saran sıcak pide Elveda hurma Elveda sahurda, iftarda izlediğim saçma sorularla kafayı yediğim Nihat Hatipoğlu ile Sahur Elveda her ramazan kanal7 de oynayan dizi Hz Yusuf
İftar ânını özleyeceğim bende.. iftarı dışarda yapmaya karar vermiş bende yiyeceğiniz salona gittiyseniz oradaki tatlı koşuşturmayı, tanımadığınız insanlar ile aynı anda ezan sesi ile orucu açmayı (her gün olmasada arada!) duygulandıran anlardan biri benim için..
namazim kuranim nimetin farkina varabilmeyi. galiba ramazan bana hergun sen muslumansin dior tuttugum orucla. manen guzel. birileri yerken gAllah icin yememek mutluluktu ozlicem ramazan askimin deliliydi. Ozlenmez mi kimbilir belki bu omrumun son ramazani hep yaslilar olmezya. bunlari benmi soyledim annem duysa inanmaz bulasmis kadincazdan.😊🌹
Soru detayını okumadan önce soruyu okur okumaz benim de aklıma ilk gelen seninkisiydi. iftar sofrası başında, önünde sıcacık çorbanın buharı tüterken sabırla ezan vaktini beklemek tabii ki :) koca 1ay bütün aile birarada aynı sofra etrafında çok güzel şeyler. o heyecan hiç bir şeyde yok...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sahura kalkmak. Ve burada milletin de aktif olması :) Rahat geçen bir oruç.
Oruç'u fakirin halinden anlamak zannedip tutmayan ve de Müslümanlarla dalga geçip sonra da medeniyetten insanlıktan bahsedebilecek kadar kendisiyle çelişen insanlar.
Davulcudan şikayet eden farklı inanca mensup insanların sorunlarını düşünme eylemi :)
İzmir Karabağlar'da sahura İzmir'in dağları ile kaldıran davulcu.
Valla geçmiş Ramazandan bir farkı olmadı açıkçası, o tat yok ya bilmiyorum ya da bana öyle geliyor. İnşallah bir daha ki seneye sağlıkla tekrar ağırlamayı nasip etsin diyorum 😊
İftarı heyecanla beklemeyii 😇 Sahura kadar oturup Kur'an okumayı😇 İftardan sonra hızlı hızlı teravihe gitmeyi😇 Kalabalık aile sofralarımızı 😇 Şükür etmeyi, edilen duaları, kılınan namazları💙😇
En İyi Cevaplar