Ben vermiyorum neden vermiyorum işte bu güzel bir soru. Bizim burada kapi kapı zile basıp ellerinde bayraklarla para istiyorlar Ramazan'ın sonunda. Sirf bayrakla dolast8klzti için vermiyorum bişey. Hayır anlamıyorum bayrsk ne alaka nrdn milli duyguları ticaretine slet ediyorsun. Askere mi gidiyorsun vatsni milleti sen mi kurtarıyorsun? Hicbiri... Elde bayrakla milletten psrs istrmrk bence cok adice bir yöntem milli duyguları somurmek sadece bu.
iki lira favorim oda ayip olmasin diye veriyorum 20 tl nedir ya sizin yuzunuzden zile israrla basiyorlar. bilseydim 20 tl veren var bende davulculuk yapardim saatte yuz kisi gunde bin kisi desek ortalama 5 tl 5000 tl gunluk :):):) iyi paraymis
Ya simdide herkesin agzinda bir bahane biz telefonla kalkiyoruz diyorlar yahu adam ne bilsin kim davulla kim telefonla kalkiyo herkesin kapisinda caliyo iste geleneklerimizi oldurmeyelim öldürmeye calismayalim insanlarin emegine saygı gosterelim o insanlar kac saat sırtında davulla sokak sokak geziyo yazık değil mi
Hitlerde o kadar soyu öldürürken yoruldu nasıl bir mantık bu böyle ben yoruldum öyleyse para ver hem geleneğin var olmasıni savunan 1 duygusal olmayan söz söyleyemzsin
AÇıkcası bazen bizim muhitte işe yarıyor. çoğunlukla davulun sesine uyanıyoruz. Kapıya gelirse bir 20 tlde ben vermeyi düşünüyorum. Gelmezse bir şey yok. Bizim apartmana pek ramazan gelmediği için sanırım bir tek ben vermiş olacağım. 2 komşum dışında pek dini ve dindarı seven tipler oturmuyor.
Ramazanın sonunda istiyorlar , ortasında değil.12 ay kredi kartına taksit yaptırdık. Günümüzde bence ramazan davulcuları işlevini kaybetti. Cep telefonundan alarmı ayarlamak yeterli. Ama ben ramazan geleneklerimizin yaşaması taraftarıyım.
Çalışına gore veriyorum geçen sene adam ya gece 1 de gelip 2 kere vurup gidiyordu hatta ezandan sonra gelip çaldığı da oldu inadına 1 lira veriyorum melun melun bakıyor suratıma
Henüz gelmedi gelince para vermiycem üstelik kizcam o ne biçim davul çalmak diye her gece kızım korkarak uyanıyor bu gelenek kalkmalı kimse davul sesi ile kalkmiyor gelenek diye var maden neden mani söylemiyorlar
Geçen bizim kapıya geldi akşamdı sanırım evde tektim bozuk paramda ancak 2-3 tl falan vardı. Abi kusura bakma bu kadar var dedim adam önemli değil abla Allah bereket versin dedi.
Vermiyorum davulcuya para. Belediye veriyor Bide utanmadan 2haftada bir geliyorlar eskiden ayda birdi. Terlikleri filan kapının önünden alın Adanadakiler çalabiliyor para vermeyenleri.
Fazla işe yaramadığı doğrudur fakat bu düşüncen çok itici. Kimsenin kimseden zorla para aldığı yok çıkıp dışarıda davul çalmak belki kolay olabilir ama binalara çıkıp para almak kolay olmamalı herkesin bir gururu var kapıyı açıp söylenen, kapıyı hiç açmayan vs. daha bunlar gibi şeyler. Çok kolay buluyorsan çıkıp sende yap.
bir daha ki sefere param yok de ve cümbüşü gör, davulcu bahşiş usulü çalışır ben vermek istemiyorum deyince nasıl hır çıkarıyorlar şaşırırsın, para alamadıklarının kapısına duvarına işaret bırakanı da cabası
@Beyza_a ozaman bir animi anlatayim 20 sene kadar once dedemlerdeyiz zil caldi baktim davulcu para topluyor yukari gelen davulcu firlama bir arkadasimdi halbuki gece davul calmialigida yoktu beni gorunce sok oldu olum dedim hemen ilerle yoksa herkese solerim davulcu olmadigini bizim alide gule gule kacti tabi 😀😀
Para vermeden önce kimliğine baktım sahte davulcusu gerçekmiş diye sonra çıkardım 5 TL saol abla dedi ;D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belediye zaten maaş veriyor onlara. Ben para vermiyorum onlara. Uyanmamı da sağlamıyorlar alarm kuruyorum. Ama uzun süredir olan bir şey. Devam etmeli diye düşünüyorum.
Geldi istedi, vermedim bırak bu işi herkesin alarm kuracak saati, telefonu var. Bana göre hava hoş da. milleti Yok yere rahatsız ermeyin yaşlı var, hasta var dedim. Bence kalkmali.. Ramazan’ın manasına yönelik isler yapılmalı.
En İyi Cevaplar