İlişkilerde dini inanca bağlılıkta iki tarafın birbirine olan sevgisini körükleyebilir. Flört aşamasında ise bazen bu çok büyük farklar yaratabilir. Flört ettiğim kişi oruç tutmasa sorun olmaz ya da gözümde düşmez ama tutması hoşuma gider yalan yok :) -Peki sizin flörtünüzün oruç tutup tutmaması ona olan yakınlığınızı etkiler mi? #Niyetli#KötüNiyetli#Bıyıklı
Flörtünüzün oruç tutup tutmaması ona olan yakınlığınız etkiler mi?
Her şeyi tam yapmak gerektiğini düşünüyorum. Oruç tutuyorsa gusül abdesti almalı, gusül abdesti alıyorsa namaz kılmalı, namaz kılıyorsa imam nikahı olmadan flört olmamalı. Dinimizde flört günah değil ama kaideleri var. Bir yerde baş başa kalmak haram. Ortalarında mutlaka bir çocuk oturmalı. Hadiste "Zinaya yaklaşmayın" deniliyor. Kaldı ki zinanın günahını biz düşünelim.
Özetleyecek olursam sadece Ramazan ayında oruç tutup, İslamın direği olan namazı kılmadan gelip de benim orucum yüzünden benden yakınlaşacak veya uzaklaşacak sevgiliyi ne yapayım? :D
Sözlerimde de namaz kılmayan oruç tutmasın gibi bir anlam çıkmasın. Anlatmak istediğim o değil :))
Tutup tutmaması onun kendi diniyle alakalı. Babamın Hıristiyan bir arkadaşı var, karısı da Müslüman. Kadın oruç tutarken adam da tutarmış. Her şey saygı işi. Müslüman olmadığım için tutmuyorum.
Bu onun bileceği ya da kendi içinden gelerek yapması gereken birşey. Bu konuda onu zorlamam sadece teşvikte bulunurum. Eğer oruç tutarsa bu teşvik sonucu elbette çok güzel olur iyi hissederim. Ama tutmamayı tercih ederse de sorun etmem, kendi tercihidir.
Dini inancina düşkün biri flört sevgili olayina girmez zaten girdiysede onu da bir sorgulasın Mantiken cok sacma birini sorgulayıp yanlış bulmak ama digerini normal algilamak
Oruç yalnız Allah rızası için tutulur.. Beni kazanmak için oruç tutacaksa zaten tutmasın.. Ona olan yakınlığımı inancına olan hassasiyeti tabiki etkiler be herkes için de etkilemelidir bence.. ama dediğim gibi inancına hassasiyet göstermesi lazım
Arkadaşlarımda elimde dostum da ne siyasi görüş ayrımım var ne din. Ne de cinsel tercih. Her koyun kendi bacağından bana zararı yoksa kimseye zararı yoksa başımın üzerinde yeri var.
Onun tercihi kendime karistirmam onada bu konuda karismam. İsteyen dantel orguye tapsn umrumda degil... İlla hasta hasta kendine zarar verecek bisey yapmiyosa nasil isterse oyle yapar
İnançlı bir insan olması yeterli. Kalbinde allah inancı, Allah sevgisinin varlığı. İbadetleri ile ilgilenmem. Kendi seçimidir. Bana iyi koca çocuklarıma iyi baba olması önem taşıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimin ne yaptığı beni kesinlikle ilgilendirmez ama hayatıma girecek insanı seçme hakkım var ve ben de normal olarak benim gibi bir insanla birlikte olmayı tercih ederim. Tutmasını isterim şahsen.
Oruç tutuyor ya da tutmuyor olmasa beni alakadar etmez.. On bir ay boyunca her haltı yer ve ramazan ayında oruç tutuyorum derse işte o zaman gözümden düşer..
Etkilemez ama kişi hakkında önemli ipuçları verir aslında. Oruç tutan kişi sabırlıdır, iradesi güçlüdür, empati duygusu gelişir, şükretmeyi öğrenir vs O yüzden tutması daha iyi lakin tutmasa da sorun değil herkes kendinden sorumlu sonuçta.
Düşüncelerin normalde çok güzel, çok mantıklı ama pratikte bence anlattığın gibi değil. Bir ay oruç tutup 11 ay sabırsız, empati duygusundan yoksun, hırsız, uğursuz insan da var. Herkes öyle değil tabi ama bu bir ölçüt değil demek istiyorum
En İyi Cevaplar