Elin hristiyanı bunu yaparken Türkler, hatta bazı müslümanlar neden hassasiyetlerini yitirdi? Hatta oruç tutanlara açlıktan ağzınız kokuyor diye hakaret ddiyorlar.

Bu cidden sinirimi bozan bor durum sebebi sudur ki 1. si sen kimseye guvenip tutmuyorsun sen oruclusun diye kimse disarda ozgurlugunu kisamaz bakma nefsine hakim ol ve oruc tutmayanlara saygida yok dayak yiyen mi ararsin sokakta yemek yedi diye kisa giyindi diye din bu kadar zorba insanlari kitlesinde barindirirken kimseden saygi beklemeyin
Bu "saygı" olayı da oruç fetişizmi haline dönüştü. Aleviler de bu memlekette Muharrem orucu tutar, sizin haberiniz bile olmaz. Sağda solda, bana saygı duy, yok su içme, sigara içme diye reklam yazmazlar.
Muharrem orucu tuttuklarında yiyip içiyorlar
Komşumuz bardı sadece et yemiyordu
Peygamberimiz öyle bir oruç tutmamış.
Valla her hristiyan öyle yapmiyor. Siz oruc tutuyorsunuz degil mindiyip gözumuzun icine baka elmayi isirdi. Normal yese bir sey demiyelim tamam ama bunu kiskirtma amaci yapti. Her hristiyan melek her musluman da seytan degil. Her ikisinden de iyisi var kötusu var dusuncelisi var dusuncesizi var
Her sene de aynı görsel paylaşılıyor.
Çok sıktı ama😑
Cevap
7Cevap
Bende hristiyanım hiç kimseyi iplemeden yerim içerim. SOkakta onlarca insan aç evsiz onlarada ayıp oluyor mu senin evde yaşaman..
senin gibi islamcılar iyi ki var... senin gibiler olmasa insanlar islamdan nasıl dönüp hristiyanlıga ilgi duyar senin gibiler iyi ki var
Saygısızlık yapmam ama şöyle bişey var. Oruç tutan mefis terbiyesi için tutuyor orucunu. Önünde iki çartal yemek yenmesinden yemek yeme isteğin geliyorsa o oruç pek de işe yaramış gibi durmuyor. Çenmkirenler bana komik geliyor bu yüzden.
Bu sadece oruçla ilgili değil biz genel anlamda anlayışsız ve bencil bir toplumuz.
Off yeter ya. Açlıktan ölmek üzere olan insanlar bile sizin kadar söylenmiyor.
Ben oruç tutmuyorum ama tutanlara saygımdan dolayı açıkta yiyip içmiyorum
Zorsuna zorsuna tuttugunuz oruçun acisini tutmayanlardan mi çıkaracaksınız?
Bumu müslümanin ramazanı oruç anlayışı?
Sen orucu kendin inancin allahin için tutuyorsan bu seni ilgilendirir
Nefsine hakim olmayi ögren
Sen oruç tutuyorsun diye kimse yemek yemeyi su icmeyi birakmak zorunda degil
Böyle birseyin saygisi olmaz
Yemişim saygi da saygi diye bağırmanızı
Basaramiyorsan tutma
Kimse seni zorlamiyor
Allah ıslah etsın
Bakma o zaman yiyeceklere, sen oruç tutuyorsun diye insanlar yediğini, içtiğini gizlemek zorunda mı? bakma sende
Evet zorunda, burası müslüman bir ülke
Neresi müslüman? Ramazan ayı gelince müslüman olduğunu hatırlayanlar mı müslüman? Kimse zorunda değil, çokta güzel gidip dışarıda yemeğimi yiyip, içiyorum karnımı doyuruyorum. Rahatsız olan bakmasın, bakmazsan görmezsin
Kendi adına konuş farzları yerine getiren bir müslümanın
Burasi muslumanlarin yogunlukta oldugu ozgir bir ulke fakat muslumanlara ait bir ulke degil her din kesiminden insan var bu kadar zorba olmasaniz saygi goreceksiniz hristiyani ateisti deisti bilmem neyi gormezden geldiginiz surece onlarda sizi gormezden gelecek orda burda neden oruc tutana saygi yok diyebyazar elestirir durursun
@UchihaNero Tek din islam bunu mahşerde herkes kabul edicek. Benim dinim bana onların inançları kendilerine
Buna kimseyi zorlayamazsin tek din islam sizkafirsiniz yanacaksiniz saygisizca olur bu dedigin gibi herkesin dini inanci kendine yer yemez seni ilgilendirmez senin sagligina sana zarar veren bisey yapiyorsa tamam fakat disinda olan biseyse karisamazsin
Bunu da mı diyorlar?
Eğitimsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar