İnsanlara : ” Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı? ” gibi kulun kula soracağı sorun.
– Fatih Sultan Mehmet HAN
Güncellemeler
+1 yıl
...
İnsanlara : ” Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? ” gibi sorular soruyor musunuz?
Bu tarz sorular hiç kimsenin haddine değil. Allah ve kulun arasına kimse giremez. Bunlardan dolayı kimse kimseyi yargılayamaz. Bunu yapan kendine ben müslümanım demesin çünkü bu düpedüz Allah'a şirk koşmaktır.
İyi yapmışsın ama pek farkına varacaklarını düşünmüyorum. Çünkü bu tip insanlar hayata at gözlüğüyle bakıyor genelde. Umarım birkaçının farkına varmasını sağlar.
Aynen öyle. Cehalet çok kötü bir şey. Zamanla bu cehalet ortadan kalkar umarım. O sorular yerine detayda belirttiğin gibi kulun kula soracağı sorular sorulsa ne kavga kalırdı ne savaş.
Güzel bir söz. Zaten en başından beri bu kafadaydım ben. Kimseye bu tarz soru sormayı sevmem. Her şeyi ısrarla dine bağlamaya çalışan, her an ısrarla insanları dini yönden yargılayan tipleri de sevmem.
Oruç tutmayı çok isteyip tuttuğu zaman sağlık durumundan dolayı sıkıntı yaşayan bir insanı üzebilecek bir soru mesela. Ben bana sorulmasından hiç memnun değilim, sadece bu bile yeter sormamama.
Birde sigara içen, su içen, yemek yiyen insanlara tepki gösterilmesi gerçekten hoş değil. Bu insanlar zaten ulu orta yapmamaya özen gösteriyor. Nasıl bir dönemde olduğumuzu hepimiz biliyoruz.
Din bireysel bir kavram. herkes bu konuda farklı düşünebilir. Özellikle yeni tanıştığınız ve samimi olmadığınız insanlarla inanç konuşmak nezaketsizliktir aslında.
asla sormam. benim soracağım bir şey değil bu. ama tam tersi bana soruluyor. (tesettürlüyüm diye) namaz kılıyor musun zorla mı başını kapattılar gibi değişik sorulara maruz kalıyorum :D
En İyi Cevaplar