+9 oruç tutmayan putperestin kendini avutma cümlesi. Ben de oruç tutmuyorum fakat bu tip yaprak kürek sözlerin arkasına sığınarak da kendimi rahatlatmıyorum. Bırakın bu işleri, fırçalayın dişleri. 11 ay aç mısın diye sorsak ''sana ne ulan dilenci miyiz biz, muhtaç mıyız?'' diyecek insanlar, burada felsefe yapmasın. Bir insana aç mısın diye sormak onu doğrudan aşağılayacağından, bu soru sorulamaz. Yeteri kadar yardıma muhtaçsa, üstünden başından anlaşılır zaten. Sende gereğini yapar, onu doyurursun. Fakat bir insanın oruç tutup tutmadığı anlaşılamaz, o sebepten gayet tabii soracaklar. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz anasını satayım..
İnsanlara : ” Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı? ” gibi kulun kula soracağı sorun.
-- Fatih Sultan Mehmet.
Bunu yapanlar şirke girdiklerinin farkında değiller.
Çok güzel bir soru sormuşsun... Dinimizde zaten "komşun açken sen tok yatamazsın" anlayışı var... Bir ay açlık gündeme gelirken diğer 11 ay neden hiç irdelenmez dersen haklısın... Ama sanki dünya sistemi bunu bilinçli olarak yapıyor gibime geliyor... Birileri zengin birileri aç sefil olsun ki sistem dönsün gibi... Yoksa dünyadaki bütün insanların açlık sınırını karşılayacak bir FON kurulamaz mı ki.. Gayet rahat kurulur...
Yoksulların yoksul oluşu onlara akıllarının bir armağanıdır. Allah bütün insanlara az ya da çok akıl vermiştir. O aklı kullanıp haklarını arayamayan bütün milletler yokluk ve umutsuzluğun esiri olacaktır. Kendi aptallıklarını bir yana bırakıp hayattan yana şikayetçi olmaları durumunda, hayat onlara kulak asmayacaktır.
'' insanlar oruçkuyken insanların aç olmasını bırak.. kapılarının önlerine bir kap su bile koymuyorlar'' neden su faturası çok gelir çünkü.. neden insana yapmazlar ceplerindeki para öteki tarafta da geçerli olduğunu sanıyorlar da o yüzden.. '
En İyi Cevaplar