1 ay boyunca tutulma sebebini şöyle düşünebilirsin. Bu süre zarfında bağırsak temizliği başlıyor vücut açlıkta kendini onarır. Ölü hücreleri vücudundan atarken taze yeni hücrelere kavuşursun bu seni daha genç gösterir cildinede yansır (tabi saçma sapan bir beslenme bakımsızlık gibi anormal aşırı stres durumları olmadıkça). Sağlığımız için ve bir çok yerde görürüsün alışkanlık için 21 gün derler mesela onun gibi düşün vücudunun buna alışması gibi.
Ayrıca yoksul yemek bulmakta zorlanan insanlara karşı bir empati kurmamızı, israf yapmamanın yoksulların halinden anlamamız gerekir.
Zorlama olamaz ama tutmana engel sağlık sorunun yoksa bence tutman iyi olur.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Tanıstırayım Hz. muhammed S. A. V.. peygamberimiz olur kendisi. O soylemis. Yillarca o sekilde oruc tutarak yasamis. Kuran da tazmayan o kadar cok sey var ki. Namaz kac vakit kac rekat o da yazmaz. Ya da abdest nasil alinir yaziyor mu? Bak sana bisey soyleyeyim gunah oldugunu bilip icki. icersen biraz yanarsin ya da tovbe edersen Allah affeder belki bilemeyiz. Ama ben az iciyorum ya da evimde iciyorum o eski caglarda oyleymis simdi. farkli. gibi bahaneler uretirsen dinden cikarsin. O ebedi cehennem. demek. Bu da oyle bisey dinin esaslarini yerine getirmeyebilirsin ama kendince bahaneler uretip o yok bu yok demeye yeltenirsen dinden cikarsin.
Hayır ben müslüman değilim Hristiyan'ım ben Paskalya dan 40 gün önce tutuyorum 40 günlük bir oruç oluyor bütün gün aç kalmıyoruz sadece et ürünleri tüketmiyoruz 40 gün boyunca
Kimisi çok önceden başlıyor. Bu sana kalmış bişe ille tutcan diye bişe yok. Kendini kötü hissedince ara verirsin. Bizim ulkemizde şu var 11 ay bütün pisliği yapar. Ama oruca gelince aman birgün kacirmiyim kafasin da herkes