Düşünüyorum ve buna bir cevap bulamıyorum, kanamanın oruçla ilgisi yok ki? Hem tutulmayan oruçları sonradan tutmak daha zor geliyor insana
3 ay
Düşünüyorum ve buna bir cevap bulamıyorum, kanamanın oruçla ilgisi yok ki? Hem tutulmayan oruçları sonradan tutmak daha zor geliyor insana
Bu dönemlerde kadınlar halsiz olabilecekleri ve kan kaybettikleri için zor durumda kalmasınlar halsiz düşmesinler diye oruç tutulmuyor adet dönemi bittikten sonra zaten kaza edilebiliyor yani kadınlara kolaylık olsun diye böyle
kazası daha zor
Yani zor gelebilir ama en azından o dönemi kişi daha rahat olduğu için daha kolay tutabilir
Zaten bazı şeyleri mantıkla anlamaya çalışmak saçma
Adeti gusül abdest sizlik olarak düşün
Cünüp bir erkek oruç tutarken
Adet bir kadın tutanımıyor
Bak yşne saçma geldi 🤣 🤣
Bazı şeyler işte. Akılla ters gelse de itaat etmek önemli. Öyle emretmiş Allah
Bu konu tamamen dini hükümle alakalı güzelim 💕 Regl dönemi fizyolojik bir süreç ama oruç tutmama meselesi tıbbi değil fıkhi bir karar. O yüzden kendi kafanda mantık kurarak çözmen çok zor. En doğrusu güvendiğin bir hocaya ya da ilahiyat bilgisi olan birine sormak 🌸
neden tutulmuyor?
İslam’da ibadet, insanın gücünü aşacak şekilde zorlaştırılmaz. Zaten Kur’an’da da dinin kolaylık olduğu vurgulanır... hem biyolojik olarak hemde psikolojik olarak zorlanmaması için..
Biri kadınlara iyilik yapmicaksın başlığı altında saçmalamış kendisine soruyorum sen mal mısın kardeşim
zorlanmayalım diye
neden zorlanayım sonradan tutmak daha zor
Abdest bozduğu için
abdestle oruçun alakası yok ki
Regl dönemi dinen hayız dönemdir. Rahimden atılması gereken kirli bir kan vardır, bu kanamaya bağlı olarak kadınlar menstruasyon döneminde bazı dini durumlardan muaf olurken bazılarını da ertlerler
Kadınlara iyilik yapmayacaksın işte Allâh göz veriyor begenmeyip lens ile değiştiriyor dudak veriyor beğenmiyor değiştiriyor memesini değiştiriyor değiştirmedik bişe bırakmıyor üstüne adet olunca herşeyden muaf tutuyor onuda begenmiyorlar
sonradan tutması daha zor
Tamam sen tut o zaman
ya günahsa
Regl iken oruö tutulması haramdır zaten daha sonra tutabilirsin ama namazlar muafsın tamamen kazasına gerek yok
Abdest bozduğu için diye biliyorum. Abdestsiz tutamazsın. O yüzden kadınlar o dönemde tutmak zor değil.
*zorunda
Hay aq klavyesi, zorunda değill
Tutulur bal gibide tutulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?