Oruçlu Olduğumu Unutmuştum Çok Feci Derecede Terledim Gittim Su içtim
61 Gün Oruç Tutmam Gerekirmi ya da Bilmeden Yaptıgım İçin Oruçuma Devam Ediyimmi?
61 Gün Oruç Tutmam Gerekirmi ya da Bilmeden Yaptıgım İçin Oruçuma Devam Ediyimmi?
mrk etme bilmeden yaptın bunun gunahi yok aksine peygamber efendigimizin bir sozu vay ayetlerdede geciyor oruclu bir kimse birsey yer ve icerken gorurseniz uyarmayin cunku rabbimin ona hediyesidir o demis yani bilmeden yapmışın günah degil
Bu gibi durumlar Allah'ın ikramıdır derler. Hiç sıkıntı yok ne kefaret nede 60 gün tutman gerekmiyor 👍
sorularlaislamiyet.com/oruclu-iken-unutarak-yiyip-icmek-orucu-bozar-mi
Cevap burada genç.
Dediğin gibi...
Estağfurullah
Rica ederim
Yanlışlıkla yapıldığında genellikle devam edilir diye biliyorum korkma eğer devam etmediysen 61 gün değil fazladan bir gün daha tutarsın
saçmalama birincisi bilerek icmedin bişey olmaz he çok tedirgin sen başka vakit teşekkür kazasını tutarsin
Cevap
13Cevap
Bilerek orucunu bozmușsan 61 değil 1 gün oruç tutulur. O 61 gün cinsi münasebete girilince tutulur.
Kardeşim yanlış bilginle fetva verme.
Sen beni o telev8zyon hocalariyla ya da hiyanet vakfi ile karistirdin heralde. Bilmedigim konularda paylasik yapmam. Fetva verme isi hocalara aittir. Ben hoca degilim.
Unutup içtiğin zaman orucun bozulmaz. Orucunu tutmaya devam et Allah kabul etsin.
malesef orucunu yemişsin islam hukukuna göre 666 kırbaç darbesi ile cezalandırılmadan günahlarından arınamassın.
Blmeden yapmışsanorucuna devamedebilirsin ama kuşkun gitsin diyorsan ramazandan sonra 1 güne karşılık 1 gün tutarsın
Bilerek yeyip içmediğin sürece bozulmaz. Devam et
61 gun oruc ne ya cani mis bunlar kim soyluyor bunu yahu
unutarak yemek içmek allah'tandır. orucu bozmaz. aklına geldiği anda ağzındakini tüküreceksin.
Bilerek içmedin demi?
Hyr Unutmuştum
sorularlaislamiyet.com/oruclu-iken-unutarak-yiyip-icmek-orucu-bozar-mi
Bak cevap burada minik
Unutup bozduysan bisey olmaz devam et
Bilmeden yaptıysan bozulmaz devam
O sana allahın ikramı bozulmuyo
yanlışlıklasa devammm
Yorumunuz İçin Teşşekür Ederim İçim Rahatladı :)
bilmeden yaptıysan bişe olmaz
unuttusan bir sorun olmaz
unutarak ictiysen problem yok
Bilmeden ictinde sikinti yok
Unuttuysan orucun bozulmaz
Bilmeden ise bozma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar