2 ay

Rüyada mezarlıkla bitişik toprak zeminli cami görmek, gece tek başına namaz kılmak neye işaret?

Uzak bir diyardayım, eski bir köyde tarihi bir yerleşim yeri. Karşımda büyük geniş bir alanı kaplayan ahşapla kaplı bir cami. Yürüyorum önünde fark ettim ki yürüdüğüm yer, ayak bastığım yer 3 adet mezar, fark edince çekildim ve mezar başındaki beton üzerinden camiye ulaştım.
Anladım ki mezarlık cami ile bitişik. Camiye girdim çok güzel bir yapısı vardı içi de hoş ahşap bir yapıya sahip ancak zemini toprakla kaplı şaşırdım. Sağ, sol, üst kapalı ahşapla kaplı, zemini ise toprak, pencereler vardı, dibinde geniş ahşapla kaplı bir zemine sahip pencereler.
Geçtim oraya namaz kıldım, gece vakti karanlık yalnızım korkusuzca kıldım namazı ve bitince baktım ki sabah olmuş uyandım. Uzak bir yerde, eski tarihi bir köyde, ahşap önünde 3 mezar olan zemini toprakla kaplı bir cami, gece zifiri karanlık ve namaz.

Kapımı çalan ölüm mü bu yoksa?

Uzun zamandır beklediğim karanlık, soğuk ama huzurlu, beklentinin olmadığı ölüm mü bu yoksa?

Bu sadece biri
Rüyada mezarlıkla bitişik toprak zeminli cami görmek, gece tek başına namaz kılmak neye işaret?