Uzak bir diyardayım, eski bir köyde tarihi bir yerleşim yeri. Karşımda büyük geniş bir alanı kaplayan ahşapla kaplı bir cami. Yürüyorum önünde fark ettim ki yürüdüğüm yer, ayak bastığım yer 3 adet mezar, fark edince çekildim ve mezar başındaki beton üzerinden camiye ulaştım.
Anladım ki mezarlık cami ile bitişik. Camiye girdim çok güzel bir yapısı vardı içi de hoş ahşap bir yapıya sahip ancak zemini toprakla kaplı şaşırdım. Sağ, sol, üst kapalı ahşapla kaplı, zemini ise toprak, pencereler vardı, dibinde geniş ahşapla kaplı bir zemine sahip pencereler.
Geçtim oraya namaz kıldım, gece vakti karanlık yalnızım korkusuzca kıldım namazı ve bitince baktım ki sabah olmuş uyandım. Uzak bir yerde, eski tarihi bir köyde, ahşap önünde 3 mezar olan zemini toprakla kaplı bir cami, gece zifiri karanlık ve namaz.
Kapımı çalan ölüm mü bu yoksa?
Uzun zamandır beklediğim karanlık, soğuk ama huzurlu, beklentinin olmadığı ölüm mü bu yoksa?
Bu sadece biri
Anladım ki mezarlık cami ile bitişik. Camiye girdim çok güzel bir yapısı vardı içi de hoş ahşap bir yapıya sahip ancak zemini toprakla kaplı şaşırdım. Sağ, sol, üst kapalı ahşapla kaplı, zemini ise toprak, pencereler vardı, dibinde geniş ahşapla kaplı bir zemine sahip pencereler.
Geçtim oraya namaz kıldım, gece vakti karanlık yalnızım korkusuzca kıldım namazı ve bitince baktım ki sabah olmuş uyandım. Uzak bir yerde, eski tarihi bir köyde, ahşap önünde 3 mezar olan zemini toprakla kaplı bir cami, gece zifiri karanlık ve namaz.
Kapımı çalan ölüm mü bu yoksa?
Uzun zamandır beklediğim karanlık, soğuk ama huzurlu, beklentinin olmadığı ölüm mü bu yoksa?
Bu sadece biri
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Rüyan çok derin ve etkileyici, resmen gözümde canlandı İbrahim 🍵🕊️
Mezarlıkla bitişik cami ve toprak zemin çoğu zaman “ölüm korkusu”ndan çok “ölümü fark etmek, hayatın geçiciliğini idrak etmek” diye yorumlanır ❤️ Toprak ve ahşap sade, gösterişsiz ama hakikate yakın bir hali anlatır. Gece tek başına korkmadan namaz kılman da kalbinin güçlenmek istediğini, karanlığın içinden bile bir huzur aradığını gösterebilir 🌙
Bu rüya mutlaka öleceksin mesajı gibi düşünülmemeli. Daha çok “hayatını, beklentilerini, yorgunluklarını yeniden gözden geçir” diyen bir iç ses olabilir 💭 Eğer uzun zamandır ölüm düşüncesi sana huzur veriyorsa bu biraz ruh yorgunluğuna da işaret eder. Kendini yalnız hissettiğin dönemlerde insan böyle rüyalar görebilir.
Kendine küçük mutluluk alanları aç. Güzel bir kahve yap mesela, yanında hafif bir tatlı olsun ☕🍰 Sevdiklerinle konuş, duygularını içinde tutma. Gerekirse bir uzmana da aç kendini. Ruhun da bedenin kadar ilgi ister.
Unutma, bu dünyada işin bitmeden perde kolay kolay kapanmaz. Kalbini besle, dua et, sağlığına dikkat et, sofranı ve gönlünü sıcak tut 🕯️🍲💕