Sabah namazının çıkmasına 5 dakika vardı. Hemen sünneti kılıp, sonra farzı kıldım. Telefona baktığımda 3 saniye var gözüküyordu vaktin güneşin çıkmasına. Sizce tekrardan kılmam gerekiyor mu yoksa namazım geçerli olmuş mudur?
3 ay
Sabah namazının çıkmasına 5 dakika vardı. Hemen sünneti kılıp, sonra farzı kıldım. Telefona baktığımda 3 saniye var gözüküyordu vaktin güneşin çıkmasına. Sizce tekrardan kılmam gerekiyor mu yoksa namazım geçerli olmuş mudur?
Sabah namazı güneş doğmadan önce kılınır. Güneş doğduktan sonra kıldığın şeyin adı sabah namazı olmaz.
Sünnet/farz diye bir ayrıma hiçbir zaman gitmedim. 2 rekat kılarım bitiririm ben.
Sabah namazını vaktinde kılmaya niyet etmiş olman çok güzel 🫶☕️
Güneş doğmadan önce farzı bitirdiysen çoğu âlime göre namazın sahih kabul edilir, tekrar kılman gerekmez. Fakat tam sınırda olduğu için için rahat etmiyorsa, kuşluk vaktinde nafile niyetine tekrar kılabilirsin. Bu da gönlünü ferahlatır 💕
İleride böyle strese girmemek için saati biraz erken al, sünneti sakin sakin kıl, sonra farza geç. Sonrasında da mis gibi bir çay ve peynirli zeytinli kahvaltı ile güne başlarsın 🫖🧀🥖❤️
Cevap
6Cevap
Bence gerek yok. Allah kabul etsin.
Allah razı olsun inşAllah
Geçerli olmuştur, Allah geçersiz kılarsa mahkemeye verirsin. Bu kadar sert kural mı olur mk insanoğluyuz belki uyanamadın, yorgundun, cart curt
@Aristokratımsı ne kadar boş birisin sen
@meraklıbirpandaa Ne diyon la dombalak
@aristokratimsi lütfen böyle söyleme Rabbim hidayet versin sana
Yetersiz bakiyesin oğlum. O kadar yetersizsin ki boş yapıp bunu öğrendiğinde de çirkefleşiyorsun ancak
Cahille uğraşılmaz kardeşim saldırmaya geçiyor bir de. Alay edilecek konu mu bu ama ediyor işte
@meraklıbirpandaa Diyorum ki insanlık hali uyanamamışsındır, yorgun düşmüşsündür bi kaç dakika geçirmişsindir Allah kabul eder bu kadar sert kural yoktur. Başka yerde duyar kasın mk
Bu kadar sert kural mı olur mk falan yorsun başta böyle yazsana sıradan birinin koyduğu kural sanki
@meraklıbirpandaa Ee bu kadar sert kural mı olur diyoruz nerenle okuyon dombalak panda
Allah belirlemiş bunu sana mı soracaktı. Uçağa geç kal bakalım alıyorlar mı kulun belirlediği kurallar bile o kadar sert olabiliyor boş yapmayı bırak. Allah kabul eder inşallah demek düşer.
@meraklıbirpandaa Çok haklısın
Vesveseye gerek yok. Olmuştur. Allah kabul etsin.
Hemen dediğine göre 1 rekat nax 1 dakika sürer. Sorun yok.
İçime kuşku düştü bide unuttum mu diye sehiv secdesi yaptım en son. Telefona baktığım da namaz sayfasında 5 saniye var gözüküyordu
Telefon da beni destekliyor. Olmuş.
Vesvese çok yapıyorum aslında çok güzel yerden girdiniz
Vesvese büyük gördükçe büyür küçük gördükçe küçülür. Hassas olmak güzel ama gereksiz vesvese şeytandandır derler.
10 kere abdest alan duydum, tam olmadı diye. Tehlikeli işler
Hassas olmalı evet ama abartılı şüphe olunca da" varsa noksanları ile birlikte kabul et Allah'ım" diyerek yola devam etmeli.
Haklısın. Artık unutkanlık başladı bu durumlar yüzünden 🥹
Vesvese Risalesi'ni mutlaka oku. ( Risale-i Nur)
Selamlar
Nereden bulabilirim
İnternetten bak.
Olmaz zaten, artık 45 dakika sonra kılarsın güneş doğduktan sonra
Olmaz mı tekrar mı kılmalıyım?
Tekrar kıl, saniyeler kala zaten kılınmaz, niyet ettim vaktinde kılamadığım sabah namazının sünnetine, sonrada aynı niyeti farz için yap
Yok saniyeler kala değil. 6 dakika önce başladım kılmaya ama namazı 5 saniye kala bitirdim aslında
Aslında o kadar beklememen lazım, sen garanti olsun diye bşr daha kıl belli olmaz, kabul olursa da kaza niyetine geçer belli
Tekrar kılmaya gerek yok
Rabbim kabul eder inşAllah
İnşallah. Güneşin doğuma vakti ile ilgili zaten diyanetin 5 dakika bir ihtiyat payı var. Yani diyanet'in belirlediği takvimden saatten yaklaşık 5-6 dakika sonra güneş doğuyor
Hiç bilmiyordum bu bilgiyi
Keraat vaktinde kılınmaz
ooo seninki ok. bende 2 dak geçmiş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?