Cidden diyorum. Hatta az önce dedim. En basitinden bugün etrafımızdaki komşulardan bile kimse çocuklarına bayramlık almaya gitmedi. 6-7 kez sabahtan beri markete gittim. Hatta ilkinde bayram için çikolata vs alayım diye gitmiştim. Baktım kimse almıyor, hiçkimse o reyona bakmıyor bile. Herkesin yüzünde mesai bitimi yorgunluğu. Herkeste bir sıkılmışlık hakim. Allah sonumuzu hayretsin inşallah çok üzülüyorum çok.
Bana öyle geliyor ki, eski bayramların keyfi zamanla değişiyor ama aileyle bir arada olmak hâlâ özel. Büyükannemin sevgisi gibi anlamlı anlar yaşamak için bugün de bir şeyler yapabiliriz.
İyi bayramlar ve hayır demiyorum çünkü bu şekilde mızmızlanan insanlar zaten bayramları yok ettiler. Nerede o eski bayramlar be diyip tatile koşuyorlar eskiden bayramda ev kapısı kilitlenmez diyen ailelerden tatile nereye kaçsak diyenlere evrildik ve üstüne şikayet ediyoruz :) Bu yüzden isteyen o eski bayramları hem kendine hem ailesine yaşatır zaten.
Öhöm sevgili Güneş Kadını Şeker bayramını en içten dileklerim ile kutlar, sevdiklerinle nice bayramlar geçirmenizi dilerim. :D Ayrıca bayram zaten senin adını taşıyor bak ŞEKER sen gibi ;)
Ramazan Bayramı’nın huzur, bereket ve mutluluğunu yüreğinizde hissettiğiniz; sevdiklerinizle birlikte sağlık, neşe ve sevgi dolu nice bayramlara ulaşmanızı dilerim.
Kalplerin kırgınlıklardan arındığı, umutların yeniden filizlendiği bu mübarek günlerin; hayatınıza güzellikler, evinize bereket, gönlünüze huzur getirmesi dileğiyle…
O gri havanın içindeki laleler bile içimi ısıttı 🌷🤍 Ramazan Bayramın mübarek olsun canım 🌙✨
Eski bayramların yeri bende çok ayrı ama her neslin kendi hatırası da çok kıymetli. Büyükannenin anlattıklarını dinleyip kendi bayram ritüellerini oluşturursan yıllar sonra sen de “nerede o eski bayramlar” diyeceksin 😊
Bugün bol bol çay iç, kahve kokusu evden eksik olmasın ☕️🍰 Sevdiklerinle sofran bereketli olsun 🍽️❤️