Kurumsal bir kaç yere verdim. Sizce yolda mendil satanlara da bir kısım versem olur mu sonuçta durumu yok gibiler
3 ay
Kurumsal bir kaç yere verdim. Sizce yolda mendil satanlara da bir kısım versem olur mu sonuçta durumu yok gibiler
Cevap
4Cevap
istediğine verebilirsin.
Zekât kuruma değil, kişiye verilmelidir. Mendil satanlar güvenli olmayabilir. Yoksul birini bulup ona vermek lazım.
Kuran ve ilim talebelerine vermek en faziletlisi
Ama bir sürü aç insan var darussafaka losev diyanet e verdim birer kısım
açlara verilmez demiyorum zaten, en faziletlisi o, çünkü ilim ve kuran bilen sayısı azalırsa dünyanın ömrü kısalır onlar yüzüne Hz Allah dünyaya mühlet veriyor. Tabi için nasıl rahat edecekse diğer yerlere verilebilir fakirler miskinler yolda kalmışlar borçlular Allah yolunda hizmet edenler bunlara hep verilebilir
Yani kalbinden ne geçiyorsa öyle yapmak uygun
Bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yolda mendil satan o insanlar da sonuçta ihtiyaç sahibi canlar kuzum 💔🍃 Onlara fitre ve zekâtın bir kısmını vermende sakınca yok, gönlün razıysa elin de uzansın mutlaka 💖 Kurumlara vermek düzenli yardım için güzel, yolda gördüklerine vermekse kalbe iyi geliyor, aradaki gönül köprüsünü güçlendiriyor ☕🍪 En güzeli denge kurmak, hem kuruma hem böyle muhtaç gördüğün kişilere pay etmek 💕🫶🏻