Bazı insanlar başını örtüyor ama ne namaz kılıyor ne oruç tutuyor, ne Kur'an biliyorlar hiçbir şey bilmiyorlar bünyem kaldıramıyor oruç tutamıyorum diye bir bahane olamaz bence
3 ay
Bazı insanlar başını örtüyor ama ne namaz kılıyor ne oruç tutuyor, ne Kur'an biliyorlar hiçbir şey bilmiyorlar bünyem kaldıramıyor oruç tutamıyorum diye bir bahane olamaz bence
Dini zorla empoze etmenin insana çok zararı var. Başta zorla kapandırmak dinden hepten uzaklaştırmaya neden oluyor. İnanç dediğimiz şeyi insanoğlu kendi keşfetmeli özgürlük alanında. İhtiyacı varsa inanmalı, yoksa serbest kalmalı. İnancı olmayan istemeyen birine zorla inanç kazandıramazsın. Çocukluktan baskıya maruz kalması da ne kadar sağlıklı bilinmez ama empoze etmek yerine çocuğun anne babasını örnek alması daha mantıklı. Mesela anne baba namazını kılar orucunu tutar, çocukta onlara bakar kendinden utanır. Şimdi utanmıyorsa yaşı erginliğe geldiğinde mutlaka düşünecektir.
pek tabi olur. bilmem farkında mısın ama insanların neye inanacaklarını veya neye uyacaklarını seçme hakkı var sadece Allah ve kendilerini ilgilendirir kimin ne yaptığı.
bir ailenin çocuğuna vermesi gereken maks dini eğitim ergenliğe ilk girdiğinde onu bilgisayarın başına oturtup var olan dinleri bi araştırmasını söylemek sonra kendisine hangisi mantıklı geldiyse onu kendi seçer ya da hiç birini mantıklı bulmazsa ateist veya deist ya da agnostik olarak devam eder. nebilerin bile kimseyi dine sokma gibi bi görevi yokken tek misyonları kendilerine gelen mesajı geldiği şekliyle olduğu gibi iletmek iken sıradan insanların kimseye Allahçılık oynamaya hakkı yok.
Küçücük çocukların 1400 sene öncesinde ensest sübyancı sapık bir arabın yazdığı, Bilime akla vicdana tamamen ters masallarla zehirlenip sürekli kapanma , karşı cinsle muhataplıktan uzak tutulma, baskılanma zorbalanma gibi iğrençliklere maruz kalmasına sonuna kadar karşıyım. Arap dini denen zehirle de ömrümün sonuna kadar savaşacam. ama zaten gün ve gün hızla yok oluyor. Artık bilgi çağındayız bilgiye ulaşım artık çok kolay bu sayede insanlar arap dininin asla Tanrı sözü olamayacağını, yazanın da nasıl bir sapık olduğunu net olarak görme şansına sahipler
Dini eğitim yaşa göre olmalı çok ağır şeyler anlatılmamalı. Özellikle işlem öncesi dönemde ağır sıkıntılar olabilir. Kaldı ki islam yola çıkanları bile düşünen bir din seferi olanlara bile hoşgörü ile bakmış. Bünyesi sağlam olmayana mı bakamayacak sence?
İman ve ibadet alışkanlıkları konusunda her ailenin kendi yolu olur ❤️🍃 Küçük yaşta verilen sevgi dolu bir eğitim çocuğun gönlünde güzel izler bırakır ama kimsenin yaşamını yargılamak kimseye iyi gelmez. Her insanın beden yapısı ve hayat şartı farklıdır bu yüzden oruç da namaz da ancak gönülden gelince değer kazanır 🍲🌙🍵 Kalplere yumuşak davranınca her şey daha kolay olur 💛
Cevap
9Cevap
hayır zorunluluk değil.
Sen kimsin ya senin haddine mi insanlarin inanci degerleri veya yasam tarzlarina yorum yapmak. Kendini müslüman olarak gösterip millete tepeden ahlak ve din dersimi veriyorsun. Sizin gibilerin yüzünden ülke ataist oluyor ailen sana ahlakli ve saygili biri olmani ögretememiş orasi kesin. Haddini bil ve bir daha müslüman ülkesinde kimseye din üstünden şow yapma. Ayrica engellendin senin gibilerinin görüş alnimda işi yok. Ayet sorsak apisip kalacak yobaz millete dedigine bak mk ya sanki geberdiginde milletin orucunu buna soracaklar. Neyse çekilebilirsin
Ailelerin verdiği eğitim ve yaz kurslarındaki aldıkları biryere kadar, hayatın her alanında teşvik etmeli ve o tohumu çocuklara vermeli. Enbaşta iyi bir insan olmayı öğretmeli, sonra dini ve resmi eğitimlerini aksattırmamalı. Dini alırken, okuldada en başarılı olması teşviklenmeli, yabancı dili , mesleki olarak neye yatkınlığı varsa ortaya çıkartmalı ve herşeyin basında anne ve baba sevgisini asla mahrum etmemeli..
İnandığı dinin kitabındaki
İlk emri yerine getirmeyen bir toplumdan bayır gelmez.
Allah’ın verdiği okuma ruhsatını ruhbanların (Hacılar hocaların) tekeline bırakan tembel toplumları kandırmak çok kolaydır.
Bünyem kaldırmıyor
Açlığa gelemiyorum
Dayanamıyorum
Bunları diyen kişiye sadece şunu diyorum biz hoplaya zıplayamı tutuyoruz dimi diyorum 🤷🤷
Olabilir...
Dinde türban çarşaf burka vs yok
Allah bu cennet ülkeyi yobazdan korusun
Evet çocuklar zaten ne görürse onu taklit ederler dinlemekten çok görerek örnek alırlar
Deist oluyorlar bilmeden ben müslümanım diyor ama ne namaz var ne kuran
Bazıları bunu bilmez ama bilen herkese de Allah nasip etmez
bazı aileler mesela küçük yaştaki kız çocuklarının zorla başını kapatıyorlar ve bu çok saçma neden acaba din bir tek bizim ülkemizi yok ediyor anlam veremiyorum ülkede çok yobaz dolu umarım bir an önce son bulur
Olabilir ama oyun çağındaki çocuğa da sürekli yaptırılmamalı. Beni dini bir anaokuluna yolladılar orada psikolojimi bozmuşlardı küçükken senelerce geceleri ağladım
Dini eğitim küçük yaşta başlar..
Haklısınız
Haklısınız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?