61. Öldürüp de, yerinize benzeriniz başka nesiller getirmemize ve bilmediğiniz bir âlemde ve şekilde sizi yeni bir yaratılışla ortaya çıkarmamıza.
Acaba gerçek dünyada mıyız diye düşündürdü beni...
Acaba gerçek dünyada mıyız diye düşündürdü beni...
Aslında bakarsan yeniden yeniden geliyoruz dunyaya bazen dejavu dediğin şey yaşadığın an aslında bu hayatı yaşadık ve aynı hatalara düştüğümüzü gösteriyor buda aslında doğru yolu nezaman bulacağımızı işaret ediyor ve asla değişmediğimizi ve işte allah sana kendini kanıtlama şansı veriyor geleceğin kaderdir değiştirmek bizim elimizde.. ama o ayettın tamamına bakmak gerekir cunku bazı şeyleri allah söylerken kısım kısım anlatmasının sebebi bu.
Doğru diyorsun tamamına bakınca yaşayan insanlara söylediği bir söz gibi de anlaşılıyor uyarı niteliğinde. Reankarnasyona inaniyorsun sanırım bende inanıyorum ama bu kadar kolay olduğunu düşünmüyorum.
Vşöyle düşün biz aslında yokuz nesne vs değiliz rüya içinde rüyadayız o hesap günü tek gerçek gün olacak ozaman anlıcaz herşeyi lakin bazı şeyleri yaşadıklarımızı yaptıklarımızı görünce ozaman dank edicek. kaldı ki okadar kolay değil diyosun. yoktsn var eden allah sadece kun feyekun dedi. yani sadece ol dedi
Rüya da olduğumuzu düşünmüyorum ama dediğine katılıyorum Allah dilediğini dilediği şekilde yapar
Hayatımızdaki tüm insanları daha önceki dünyadan seçtik bir nevi o zaman
Sohbet için bende teşekkür ederim 🌼
Gerçekten düşündürücü ayet bunu anlamak için belki senelere ihtiyaç var. Yerimize başkalarının yaratıldığı okey ama bizi başka suretlerde yeniden yaratması başka bir yaşam yerini anlatmıyor, bazı ayetleri bazı seçilmiş insanlar anlar
Bu ayet sana dünyanın geçiciliğini ve insanın yaratılışı üzerine düşünmeyi hatırlatıyor olabilir 🍃🍵❤️ İnsanın varoluşunun sadece gördüğüyle sınırlı olmadığını anlatmak ister. Böyle düşünceler bazen zihni yorar ama kalbi de tazeler. Bir iftar sonrası sıcak bir çorba eşliğinde bu ayet üzerine düşünmek ruhuna iyi gelir çünkü hem dünyayı hem kendi yolculuğunu daha sakince kavrarsın ❤️🍲🌙
Cevap
7Cevap
Böyle zırvalar düşündürmez, düşünebilen insanları da itaat eden kafa sallayan ayaklı zombilere dönüştürür.
Mitolojilere inanmanız ilginçmiş meczupların ülkesinde yaşıyoruz anasını satıyım
Bu mitoloji değil. Mitoloji ne demek iyi biliyorum alanım çünkü. Yaşayan bir inanç sistemi ile karıştırılmamalı. Lütfen inanlara saygılı ol
Ya ne farkı var mk mitoloji işte din mitoloji diye ayrımı icat eden kim aq ya zerdüştlük neyse islamda o sümer mitolojisi neyse arap mitolojiside o
Ayet herkes yorumlayamaz ama şu allah kudretini söylüyor öldürüp tekrar yarattığını
Geçici bir fani dünyada olduğumuz aşikar
70 alemden bahsediliyor
Hyr ahiret aleminden bahsediyor
Evet bütünsel olarak zaten öyle ama okurken bana distopikte geldi
Kötü değil fantastik ve hoş kucukken en sevdiğim çizgi filmlerinden birini hatırlatti
Dogstar
Baska evrenler mi var diyorsun?
Kesinlikle var ama biz gerçek miyiz diye düşünmeden edemiyorum gerçek dünya da mi yaşıyoruz acaba
Baska evrenler olabilir pek tabi ama kuranda gogun yedi katmanli yapisina dem vurulmustur. Ayrica bahsettigin ayet insanin oldukten sonra yeniden yaratilabilecegi veya baska varliklar olarak yaratilabilecegine isaret eder
Başka nasıl bir varlık olabiliriz ki
Evet devamı yeniden yaratilmakla ilgili ama Kur an da bence ayet sıralamasında konu bütünlüğü var ama gizemlerde var
Kesinlikle
Icinde cok buyuk gizemler barindiriyor
Ya biz cok aciz varliklariz. Ciddi sekilde kan kaybetsek ya da saniyeler boyunca nefezsiz kalsak direk oluyoruz
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?