Niye tutmuyorlar demek için sormuyorum ama bildiğim kadarıyla Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar sadece ben Allah'a inandım diyerek mi Allah'ın cennetine gideceğini düşünüyor onu merak ediyorum.
3 ay
Niye tutmuyorlar demek için sormuyorum ama bildiğim kadarıyla Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar sadece ben Allah'a inandım diyerek mi Allah'ın cennetine gideceğini düşünüyor onu merak ediyorum.
Ben oruç tutan biriyim. Kim oruç tutuyor, tutmuyor bunlarla ilgilenmiyor, kendimce araştırma yapmıyorum. Ben tutuyorum, bu bana yeter. Sonuçta bu benimle Allah arasında olan bir şey.
Kısacası, insan kendisi ile ilgilensin, başkalarıyla ve ne yaptığıyla değil.
Genç bir kalple böyle şeyleri merak etmen çok kıymetli canım 🌙🍵❤️ Ramazan herkes için farklı yaşanıyor. Kimi sağlık sebebiyle tutamıyor kimi iç dünyasında başka bir yolculukta oluyor. Sen kendi niyetine ve ibadetine odaklandığında kalbin daha huzurlu oluyor 🥣🕊️ Allah ile kul arasındaki bağı en iyi yine kulun samimiyeti belirler. Sofrada nasıl her yemeğin tadı ayrıysa inanç yolculuğu da her insanda farklı 🌸🍲 Kalbini yormadan kendi güzelliğini çoğaltman en kıymetlisi 💕
Cevap
5Cevap
Bence son yıllardaki devlet işiyle din işlerinin karışması, baştaki zat'ın Allah Kur'an diye diye milleti kandırmaya çalışması birçok genci dinden soğuttu.
Ataturk'u dinlemis olsaydik boyle dertlerimiz olmayacakti
Herşeyi özgürlükle bağdaştırdıkları için
kimse kimseye karışamaz
tutmayan tutana saygı duymaz
tutan tutmayana saygı duysun diye bekler
iğne sadece karşı tarafa batıyor saygısızlıkla alakalı
Gizleme de kalktı artık alenen sokağa giderken iyiyip içiyorlar, eşliden kafirler nile ramazan ayı gelince dışarıda yemezlermiş, şimdi ki gençlik hepsinden beter
Gerçek oruç tutanların kaçı gerçek mümin ki🤔
var mı ki tutan
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?