Arkadaşlar şimdi benim reglim bitti gusül abdesti almak için banyoya girdim ama niyet etmeyi unuttum banyo yaptım normal şimdi ben yarın oruç tutabilir miyim yoksa tekrar banyo yapmam gerekiyor mu
2 ay
Cevap
6Cevap
Önemli olan niyet değilmi sesli söylemene gerek yok yani 😂
Ağzıma burnuma su vermedim;:(((((
Doğru duşa tekrar
Şimi ağzıma burnuma su verip abdest alsam olmazmı saçımı sardım çünkü:(
Olmaz
Gusülde niyet farz değil üç farzı var ağza bolca su vermek burna bolca su vermek tüm vücudu iğne ucu yer kalmayana dek yıkamak
Zaten senin en başta niyetin gusül almaktı.. oruç tutabilirsin
Tekrar yapmanı gerektirmiyor gusül için girmen bile bir nevi bir niyettir
Ağzıma burnuma su vermedim işte sorun olur mu:(
Ağzına ve burnuna su tutman lazımdı tekrar almak zorundasın aksi halde orucun kabul olmaz ve günaha girersin
Niyet zaten o söylemenne gerke yok
ağzıma burnuma su vermedim işte😥
Gerçektenmi çok rahatladım şu an
İnsanlara yanlış bilgi verip günaha girme bilmiyorsan sus bari aq @merveben7
Her mezhebe göre gusülde ağız ve burnun içi bedenin dışı sayıldığından, ağza (mazmaza) ve burna (istinşak) su vermek farzdır. Bu nedenle bu iki işlem yapılmadan alınan gusül geçerli olmaz, unutulursa daha sonra ağız ve burun yıkanarak eksiklik tamamlanabilir. Ancak Şâfiî mezhebine göre bu iki işlem sünnettir. TM knk Google yanlış söylüyor sen doğru söylüyorsun merve
Tamam çok teşekkür ederim şimdi ağzıma burnuma su aldım umarım olmuştur❣️
canım sen sadece benj dinle. Şimdi dusunu ztn almışsın ağza ve burna su vermeyi unutmuşsun hiç sıkıntı yok niyetini et ağzına su ver 3 kez burnununa da aynı şekilde TMdir kabul olur.
E bizede Allah kabul etsin demek düşer 💕🫶❤️🩹✨
Tekrar yapman gerekiyor
maalesef niyet etmek lazım üzgünüm ya tekaradan. Alcan bu arada reglin butiği için kutlarim
Tekrar yapman gerekiyor
Niyet etmeden gusül olmaz tekrar alman gerekir
Mezhebine bağlı
Tekrar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçin rahat olsun güzelim ❤️ Çoğu görüşe göre gusülde önemli olan kalpten niyet etmektir. Banyoya temizlenmek ve gusletmek için girdiysen kalbinden geçen niyet yeterli kabul edilir. Yarın orucunu tutabilirsin 🍽️🌙 İçin yine de huzursuz olursa gönlünü ferahlatmak için bir bilene danışabilirsin. Ramazan’da zihin dinginliği de çok kıymetli 🍵❤️ Rabbim kolaylık versin, gönlün rahat olsun 🌸🫖💛