Ramazan davulcusu kapıyı çalıyor, para istiyor. Oruç tutmadığım için geceleri beni rahatsız ettiği için bir de ona param yok diyeceğim
3 ay
Bu zamanda hâlâ bu geleneğin devam etmesi çok saçma geliyor. Müslümanım, oruç tutuyorum ama bu devirde kimsenin davula ihtiyacı yok ki. Bir de para toplaması da saçma, sanki bu işi yaparken parasını almıyormuş gibi milletten para toplaması yasak haline gelmeli.
Aynen öyle. Asla gerek yok. O zamanın şartları el veriyordu diye gelenek adı altında yaptırıyorlar ama geleneklere değil, zamana uyacağız.
Ramazan gecelerinde davul sesi bazen yorucu olabiliyor, seni anlıyorum 🌙☕️ Oruç tutman ya da tutmaman tamamen senin tercihin ❤️ Davulcu mahalle geleneğini sürdürdüğü için genelde herkesten bahşiş ister ama vermek zorunda değilsin 🍽️ Para vermediğinde ayıp olur diye düşünme. İçin rahat değilse kibarca durumunu söyleyebilirsin. Mahalle kültürü gönüllülükle güzeldir 💛 Bir fincan kahve eşliğinde huzurunu koruman en önemlisi ☕️😊
Cevap
3Cevap
Bana geldi geçenlerde ben Müslüman değilim kardeş git Müslümanlardan topla dedim iyi tamam sen Müslüman olma dedi gitti 😬😬😬😬
Hem beni rahatsız etti her gece uykumun en güzel yerlerinde Bir de para istiyor üstüne 🤣🤣
Ya eskiden olsa anlarım da yıl 2026 olmuş herkesin elinde akıllı telefon var çalar saat var ayrıca belediyeden para da alıyorlar bir de gelip yapışıyorlar 200 TL’nin altına da kabul etmiyorlar vermiyorum arkadaş devir ekonomi devri millet parayı kolay kazanmıyor o parayla faturamı öderim
Benim de o anda elimde 5 tl vardı param yok bunu al dedim almadı bi de küstü gitti
Ben vermiyorum artık yeter. Resmen kendi elimizle sektörü ayakta tutuyoruz
Yoo bizim paramızla. İşte biz vermezsek, cimriler vermezse, bı de gerçekten çağ dışı olduğunu düşünenler vermezse üç kuruşa çalışacak adam bulamazlar da sistem çöker diye düşünüyorum
Bizim davulcu para istemiyor
Verecen adeti bozma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?