Güle güle git ramazan, rabbim nice ramazanlara kavuştursun bizleri.
Çok
Az
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Güle güle git ramazan, rabbim nice ramazanlara kavuştursun bizleri.
Cevap
7Cevap
Ahir zaman günler su gibi akıp gidiyor öğlen oldu gün bitti 15 oldu ay bitti
Aynen öyle abi
Elveda ya şehri Ramazan, Allah tekrar bizi Ramazan’a kavuştursun inşallah
Amiin
Çok çabuk bitti ya 1 hafta sonra elveda diyeceğiz resmen anlamadım bir şey ben
Bu sene kendimce haklı bazı sebeplerden dolayı oruç tutmadım, ama ona rağmen Ramazan biteceği için içimde bir burukluk var.
Ama hayatta hayat dahil olmak üzere her başlangıcın bir de sonu var.
Kavgadan stressten başka bir şeye kavuşturmadı
Şikayet ettikçe şikayet edecek şeylerin çoğalır benden sana abi tavsiyesi :)
Etsekte etmesekte çoğalıyor zaten kral
Üzgünüm bitiyor diye keşke bitmese 😭
Benim daha hatim yarıda , hızlı geçiyor ramazan
Ne ara bitti anlamadım bile çok hızlı geçti
21 gün oldu mu lan
Bugün 21 ramazan
Rabbım inşallah tekrarını nasip etsin
Amin
O kadar oldu mu cidden
Tatar ramazan
Onlara soracak olsan mutlaka, “Biz lafa dalıyor eğleniyorduk, hepsi bu!” derler. De ki: “Siz Allah ile, O'nun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz...
Tevbe suresi 65
"Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir."
- Hz. Aişe'nin ayet konusundaki tepkisi şu noktada olmuş: "Bir kadın kendini Peygamber'e mi hibe edermiş? Ne kadınlar varmış şu dünyada!.."
- Hz. Aişe'nin sıra konusunda, Peygamber'in dilediği karısının yanında daha fazla kalması konusunda da soruları olmuş. Soruların yöneltildiği sırada bir ayet daha gelir; Ahzab 51:
"Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur..."
- Hz. Aişe, bu ayet üzerine kendini tutamamış: "Görüyorum ki, senin Allah'ın yalnız senin hevan için koşturuyor." (Kaynak: Buhari, Tefsir, 7; Tecrid, Hadis, 1721; Müslim, Rıda, 49, 50, Hadis, 1464; Ibni Mace, Nikah, 57, Hadis, 200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)
ahzap 37. ayet:Hani Allah'ın kendine nimet verdiği senin de kendisine lütufta bulunduğun kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun. Allah'ın ortaya çıkaracağı şeyi de içinde gizliyor (zeyd ile evli olan halasının kızına aşkı) ve insanların dedikodusundan korkuyordun. Oysa Allah kendinden korkmana daha layıktır. Sonunda Zeyd zeyneple ilişkisini kesince onu seninle evlendirdik ki, oğullukları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde evlenmelerinde bir zorluk olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. kütüb i sitte hadisi: ayet indikten sonra;resulullah (sav), zeyd (ra) e: 'git onu bana (kendinden) iste' dedi. zeyd gitti, zeynebe geldiği zaman hamurunu yoğuruyordu. zeyd der ki: 'onu gördüğüm zaman içimde bir zorluk hissettim, ona bakamaz hale geldim. sırtımı ona çevirerek, geri geri yaklaştım ve: 'ey zeyneb! beni resulullah (sav) gönderdi. seni istiyor' dedim zeyd'in bu kadar zor bir kararı almasında ahzab suresi'nin 36. ayeti de etkili olmuştu:allah ve peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek vekadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. allah'a ve peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (ahzab 36) tabii fitnenin ve dedikodunun hüküm sürdüğü arap yarımadasında bu durumun dedikodulara neden olması kaçınılmazdı. bu nedenle allah (c. c.) ahzab suresi'nin 60 ve 61'inci ayetlerini indirerek dedikoducuları açıkça tehdit etti: " andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar." (ahzab, 60) melun olarak nerede bulunurlarsa yakalanırlar veöldürülürler" (ahzab 61) işte böyle enteresan olan malı mülkü yerinde bir dul olan hatice ile evlenen peygamber, onun ölümünün ardından birçok eşe (15) ve onlarca cariyeye sahip olmuştur.
Ayet okuyacaksan böyle okuyacaksın aslan duyduğun absürd absürd yok şakalaşıyoruz yok bilmem ne böyle saçma sapan ayetlerle gelme bana bak daha bende niceleri var cinayet bilim dışı terör ihtiva eden vs bir ton gel tartışalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ramazan su gibi akıp geçiyor, insanın içi hem huzurla hem de hafif bir hüzünle doluyor 🌙🍲❤️ Bana sorarsan az geliyor. Sofrada paylaşılan bir tas çorba 🥣, demlenen çayın kokusu 🍵, iftardan sonra içilen bir Türk kahvesi ☕️ derken günler çabucak bitiyor. Sen de bu son günleri doyasıya yaşa, kalbini yumuşatan o güzel atmosferin tadını çıkar 🍰💛 Rabbim sağlıkla yine kavuşmayı nasip etsin.
Amin teyze :)
Amin canım 🌙❤️ Güzel gönlünden geçen dualar sofrana bereket olsun 🍲🥖 Bu son günlerde iftar çorbanı biraz daha özenle kaynat, çayını demle 🍵 hurmanı yavaşça ye. Ramazan’ı kalbinde sakin bir misafir gibi uğurla ☕️🍰 Sen o huzuru taşıdıkça her ayın içinde bir parça Ramazan olur 💛 Nice sağlıklı sofralarda yeniden buluşmak nasip olsun ❤️