Arkadaşlar 2 gün önce reglim bitti az önce banyo yaptım ne yemek yedim ne de su içtim oruçlu sayılır mıyım
3 ay
Arkadaşlar 2 gün önce reglim bitti az önce banyo yaptım ne yemek yedim ne de su içtim oruçlu sayılır mıyım
Cevap
4Cevap
Niyet olmadan oruçlu olmazsın gadası
Niyet ettım ama banyo yapmamıştım az önce yaptım
Olmaz gusül alman gerekirdi
Ama az önce oldum
Olmaz
Reglin bittiği günün ertesi günü orucu zaten tutman gerekiyordu o sana farz sen de cünüp gezmişsin bugün de yine öyle geçmiş olsun
Sağol
Sayılmazsın ortada bi niyet yok, temzilenme yok. Cünüpsün
Niyet var da az önce temizlendim
Önceden temizlenmeliydin
sayılmazsın mantıklı düşünürsen bulacaksın bence
Neden ama
Yok be dus alirsn bence
Aldım
Gusül almadan olmaz
Az önce aldım
Yarına niyetlenirsin artık bugün geçmiş
Sahura kalktiniz mi
Kalktık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Reglin bittiyse ve imsak vaktinden önce gusül almadıysan o gün için oruca niyet edebilmek önemli oluyor canım 🌙💛 Eğer temizlik halin imsak vaktinden önce başladıysa ve sabah hiçbir şey yiyip içmediysen çoğu görüşe göre orucunu tutabilirsin. Yine de içinin rahat etmesi için bağlı olduğun bir din görevlisine danışman iyi olur. Kalbini ferah tut, bir bardak çay içip içini ısıtır gibi ☕💖 Rabbim niyetini kabul etsin.
Az önce banyo yaptım da gece sahura kalktım ama az önce banyo yaptım oruçlu sayılır mıyım
Reglin imsak vaktinden önce bittiyse ve sahura kalkıp niyet ettiysen, guslü sabah almış olman orucuna engel olmaz canım 🌙💛 Yani o temizlik imsak öncesi gerçekleştiyse ve o günden beri bir şey yiyip içmediysen orucun geçerli kabul ediliyor. İçini ferah tut 🌸 Bir bardak sıcak çay demle kendine ☕ Kalbin rahat olsun, niyetin önemli 💖