Su an bitti gibi ama ne zaman su degse akinti deval ediyor kopuk kopuk ben ne zaman oruç tutabilirim? Kızlar sorum size
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
arkadaşım neden kurana uymuyorsunuz. neden allahın sözlerine insanmıyorsunuz.
regl hiç bir ibadete engel değildir. namaz da kılarsınız oruç da tutarsınız (sağlığınız uygunsa)
Sallama be regli oruca engellll bilip bilmeden fetva verme namazda kilamazsin kuranda okuyamazsin o günler
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
yasakların hepsi kuranda yazılıdır
bana ayetlerle ispat et haram olduğunu
biraz edepli olun.
ben 35 yıldır kuran okuyorum
allahın dini allahın sözlerinden öğrenilir. kuran allahın sözleridir.
bana kurandan yasak olduğuna dair ispat ayet yaz
He bi sen biliyon o yüzden kadinlar regliyken yiyor he aynen
arkadaşım din alimlerinin videosunu koydum
yasak demen için ispatın olması gerek yani
allahın sözlerinde kadın adetli iken oruç tutamaz namaz kılamaz diye ayet gösdtermen gerek.
nahl sursi 116 ayetten hiç mi ders almazsınız bu cahilce cesaret nereden geliyor
nahl 116
"dillerinizin uydurduğu yalana bakarak şu haramdır bu helaldir demeyin. allaha iftira atmış olursunuz. allaha iftira edenler kurtuluşa eremez.
. وَلَا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ اَلْسِنَتُكُمُ الْكَذِبَ هٰذَا حَلَالٌ وَهٰذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَى اللّٰهِ الْكَذِبَۜ اِنَّ الَّذ۪ينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللّٰهِ الْكَذِبَ لَا يُفْلِحُونَۜ
Velâ tekûlû limâ tasifu elsinetukumu-lkeżibe hâżâ halâlun vehâżâ harâmun litefterû ‘ala (A) llâhi-lkeżib inne-lleżîne yefterûne ‘ala (A) llâhi-lkeżibe lâ yuflihûn
www.youtube.com/watch
allah savaşta bile namaz terk edemezsiniz diyor regl savaştan çok mu zor bir durum
açıkça itiraf edin.
ibadet etmek zoruma gidiyor. hurafecilerin bilgilerini bahane ediyorum deyin
asçıkça deyin allah umurumda değil ben başka tanrılara tapıyorum deyin
açıkça deyin kuran da neymiş allah da neymiş. bana ne deyin
Normalde reglin ne zaman tam bitti diyısan yine o zaman. Değişen biley yok. Akıntılar da 3 gün sürer. Sonra tutarsın
Ufak bir leke görsen dahi orucun olmaz. 3 gün çok az bir süre normalde kaç gün sürüyor
Benim hep 3 gün sürüyor yani aslinda yogun olarak 2 gun 3 de devami geliyorsa o kadar. Ama akintilarla falan 4 belki 5 gun
Akinti oluyorsa bitmemiştir herkeste öyle zaten ilk 3 gün yoğun 4 5 gün ufak bir kaç akıntı yani bu süreyi gözeterek abdest alirsan senin için daha iyi olur çünkü bir damla dahi gelse olmuyor
Sicak suyun etkisiyle cok fazla geliyor akinti o yuzden her zaman dustan sonra diyorum ki bitti bi bakiyorsun yine gelmis 😅
Kanka o zamn bitmemiştir zaten niye zorla bitirmeye çalışıyorsun 😅
Hayir ya mesela su an yok sifir bitti sanarsin 3. Gun ama dusa girince geliyor akinti anlatabildim mi?
Tam beyaz akıntıyı gördünüz mü?
Hayir yani su an 3. Günümdeyim reglim kesildi akintida gelmiyor ama saatler sonra gelebilir hele sıcak su tutunca karin bolgesine daha cok kanli akinti geliyor
Gusletmek için tam beyaz akıntıyı görmeniz lazım. Kesilmiş olması dikkate alınmaz. 3 gün olduktan sonra zaten azalmaya başlar. Bunu dikkate almayın. Tam beyaz akıntıyı görün öyle gusledip ibadetinize başlayın.
O zaman rahat 4. 5. Gun oluyor
Tamamen geçince diye biliyorum
Evet ama belli olmuyor sicak su degince akinti oluyor kesik kesik üzerinden 2 - 3 kez daha dus almak lazim
O zaman akıntı durana kadar bekle kanks
Tamamen bitmeden niyet etmee
Normalde kaç gün sürüyor reglın
3 gun ama yoğunluk olarak 2. kesik kesik akinti ile 4 günü buluyor sonrasinda dus alinca sicak suyun etkiisyle beraber akinti daha fazla geliyor atiyorum dus aldim abdest aldim tamam bitti diyorsun bi bakiyorsun kanli bi sekilde akinti devam ediyor en az 2 en fazla 3 kez daha dus almak lazim o da neredeyse 6 gün 7 gün 🤦♀️
Yani mebur bekliyeceksin gün içerisinde ara ara suyun altına gir yani duş al ha bide ağrı kesici iç akıntını azaltılır
Ha bide tatlı şeyler tüketme bi süre
Ama ben hiçbir zaman agrili geçirmiyorum yani ağrı olmayınca bos yere ilac icmeyim
Güzelim ağrın geçsin diye demiyorum regl kanını durdurur ağrı kesici bir parol al ölmezsin hormonlardan kaynaklı o 14 gün regl süren insanlarda var
14 gun mu her kadin ayni degil 10 gun reglisi surende var benim gibi 3 gun bazilari 5 bazilari 7 gun herkes illa 14 gun regli olacak değil ya. durduk yere niye parol iciyim ya akinti sicak suyun etkisiyle yumurtaliklardan geliyor ben hic duymadim agri kesicinin regliyi kestigini ya da akintiyi durdurdugunu sacmalamayin agri kesici agriyi keser akintiyi degil 😅
Bizden iyi biliyorsan sorma sağlık okuyorum ve bu bilgi doğru neyse istediğini yap
1 hafta bekle
Her sene aynı sıkıntı dimi 😂
Sorma tamamen bitse yok dus al akinti olsun yine dus al yine akinti
Evli misin
Degilim neden?
Bisey danışmak istemiştim de ondan
Tamamen bitince