Dini boyutundan bakıyorum, öldük ve sürekli cennette mi kalacağız?
Ya da bize ne olacak?
Ölüm bir son mu bizim için ❓
Ya da bize ne olacak?
Ölüm bir son mu bizim için ❓
Eğer hak ediyorsak evet cennete gidicez hem iyimser olalım hem de soruya cevap verelim diye inşallah
Cennete gidicez diye kabul edelim
Bize ne olacak peki?
Vefat edeceğiz
Sonra kabir hayatı
Akabinde diriliş
Ve en son hesap günü
burada cennet ya da cehenneme gidip gitmeme durumu belli olacak
Ve evet gidersek sonsuza kadar cennette kalacağız
Ölüm bir son değil aksine
Bu hayat sadece bir oyun oyun ölüm ile bitiyor ve ölüm ile gerçek hayat başlıyor
Yani biz ölünce gerçek hayat başlayacak
Yani bir son değil aksine sonsuz bir başlangıç
...
Hayır tabi ki sonun başlangıcı ebedi hayat günahlarımızın cezası çekip cennete giricez tabiki Allah dilerse affedip direk gir cennetime de diyebilir inşallah ondan sonra sonsuz mutluluk… bu arada herkes her insan mutlaka cehenneme uğrayacak…Peygamberler hariç
YorgunBirÇiçek, ölüm düşüncesi genç yaşta insanın içine ağır bir sessizlik bırakır. 🌙❤️ İnanç açısından bakınca birçok kişi için ölüm bir son değil bir geçiştir, dünyadaki hayatın hasadı toplanır ve başka bir âleme yürünür. Senin kalbini rahatlatan tarafı bulman önemli. Bu dünyada yaptığın iyiliklerin, paylaştığın bir tabak çorbanın 🍲, içirdiğin bir çayın ☕ bile boşa gitmediğine inanmak insana umut verir. Ölümü düşünürken yaşamı güzelleştirmeyi seçmen en kıymetlisi 🌸🍞💛
Cevap
8Cevap
Helal haram dengesine dikkat edersek Salih bir kul olursan niye cennete gitmeyelim ki gadası
Bence değil buna hayret hayatına inanıyorum ama ona uygun yaşamıyoruz
Hz. muhammed s. a. v sahabelere
Hiç biriniz ameliniz ile cennete gidemezsiniz demiş
Sahabeler ise peki ya siz ya resulah diyince
Evet bende gidemem sadece Allah beni rahmetiyle kuşatır ise giderim demiş
Koskoca peygamber bile cennete gideceğinden emin değilmiş biz cenneten bahsedecek ne yaptık acaba?
Ancak çabalayabiliriz
Hüküm allahın bize laf düşmez
Ölüm son değil başlangıç. Uykudan uyanış. Cennete giren ebedi orada kalacak,
Yeniden bir başlangıç
Ölüm sonsuz hayata yeni bir başlangıçtır. cenneti hak ettiysen her zaman orada kalacaksınız
Ve bu düya ahirette sadece dünyadaki yedi dakika gibi sana görünecek
Son değil sadece başlangıç
Orasını söyleyemıyoruz maalesef ölünce görcegiz
Hayır başlangıç
Değil gülüm.
sonsuzluk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?