Bir bana mı ayıp geliyor bu? Önceden kime misafirliğe gitsem yardım ederdim şimdi bana gelenler hiç yardım etmiyor. Herkes içerde çay tatlı keyfi yaparken masa toplamak, mutfağım küçücük sığmıyor o yüzden makineye diziyorum falan hepsi çok kötü hissettiriyor beni
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayBen gittiğim her evde yardım etmeye çalışırım. Fakat bana kim gelirse gelsin ne kadar büyük sofralar olursa olsun, ister ramazanda ister başka zamanda hiçbir şekilde yemekten sonra mutfağa kimseyi almam, misafirim varken de bulaşığa girismem. Yardım etmek isteyenler oluyor hemen birlikte toplayalım diyenler filan ama ben misafirlerimle oturup muhabbet etmeyi daha değerli buluyorum. Nasılsa evde bulaşık makinesi var en fazla 10dk daha fazla sürer toplamam. Neden birileri çay kahve tatlı yiyip sohbet ederken ben kendimi o an bulaşığa vereyim. Kimine garip geliyor ama misafir ağırlamak bence böyle olmalı. Öncesinde temizliğe gelip yardım etmiyorlarsa sonrasında da etmemeliler. Seni de anlıyorum beklentin oluyor ama iftardan sonra agirlik da çöküyor sende bırak otur çayını iç mis gibi 🤍
22 Yorumla
Soran5 ayYerim yok ki ben de isterim sonra yapayım ama zaten Amerikan mutfak ev salonda otururken bi yanda dağ gibi bulaşık olunca hem kokuyor hem kötü görünüyor. Tezgahım da çok yok koyayım. Mecbur kaldır yıka makineye diz
- 5 ay
yahu yeni yenmiş yemek ne kokacak sıyır çöpe dursun.
En İyi Cevaplar
Sen o kadar hazırlık yap yorul sonra herkes keyif çatarken tek başına bulaşıkla uğraş. Benim içimdende hani bi dahakine gelirlerse kapıyı açmam hissi veriyor. Bir dahaki sefere mutfağa geçerken en yakın arkadaşına veya akrabana hadi gel iki dakika yardım et de çayımızı beraber içelim diye seslen. Kimse kendiliğinden kalkmıyorsa tatlıyı getirmeden önce biraz bekletip işim bitince geliyorum dersen belki mesajı alırlar. Kendini bu kadar hırpalama sen de o masanın tadını çıkarmayı hak ediyorsun. Ev sahibin diye kendini mutfağa hapsetme.
00 Yorumla
Ayıp gelen sadece sana değil, emek veren herkes aynı şeyi hisseder. Misafirlik keyif ama ev sahibinin yükünü görmezden gelmek de hoş değil. Herkes yardım etmiyorsa birine netçe küçük bir iş rica etmekten çekinme. İnsan bazen davet bekler. Sürekli içinden söylenmek yerine sınır koymak daha sağlıklı. Misafir ağırlamak fedakârlık ama tek taraflı olmamalı.
12 Yorumla- 5 ay
Güzel yorum
bence sofrayı toplamak misafirlikte gelenlerin de işi dimi? özellikle sen misafirliğe gittiğinde yardım ediyorsun ama sana gelenler yardım etmiyorsa bu biraz garip. belki onlara biraz laf edebilirsin, nazikçe de olabilir, arkadaşlar ben de bir el uzatsam iyi olur falan diyerek
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sorİftar sofrası kurmak zaten başlı başına emek 💛 Sen tüm kalbinle hazırlık yapıyorsun sonra herkes keyif yaparken yalnız toparlamak insanın içine dokunur 🌿 Ben olsam kırgınlığı içime atmak yerine tatlı bir dille yardım rica ederdim. İnsan bazen fark etmiyor gerçekten. “Hadi gel birlikte toplayalım” demek hem yükünü hafifletir hem de mesajını verir 😊 Senin emeğin değerli. Kendini değersiz hissettiğin yerde sınır koymak da çok kıymetli 🌸✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
43Cevap
5 ayHiç bir şey yapamazsınız adı üstünde ‘yardım’ yani isteyerek yapılan bir şey gönülden gelmeli kendisini yetiştirmiş bir insan ince düşünür bir mahcubiyet olur bir sofra toplamak bir bulaşığa yardım etmek bizden bir şey eksiltmez ama yapmıyorsa da surat yapmak misafire saygısızlık olur
10 YorumlaBişey yapılmasına gerek yok misafire iş yaptırılmaz kendi isterse yardım eder zaten
33 Yorumla
Soran5 ayMisafire süpürge tutturmuyoruz zaten
Soran5 ayİş yaptırmak budur. Yediği yemeğin tabağını kaldırmak iş yapmak değildir
- Ramazan konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u 5 aySorun etmem çağırdıysam kendim toplarım.
02 Yorumla
Soran5 ayErkek halinle konuşmak ne kolay djgjdkf kaç kere kalabalık misaifr çağırdın kaç kere tek başına toplamak zorunda kaldın
- 5 ay
Yazdıysam demek ki daha önce yapmışım demektir, düşünürsen akıl edebilirsin bence.
Ağızlarına kürekle vurasım geliyor
10 YorumlaÜç gündür onlarca kişiyi çağırdım iftara. Kimse benden bir şey beklemiyor fakat ben kendim yapıyorum her şeyi. Başkasına gidince de ben yapıyorum. İki gün sonra konuşmasalar bile konuşasaları tutar. Bu yüzden herkes kendi işini yapmalı. Eskiden derdim yardım güzeldir falan ama yok yani. Bazılarından günahını bile istemek israftır.
02 Yorumla
Soran5 ayYa orası öyle. Baksana burada bile ayıp diyolar yardım istenmez misafirden diyolar. Ben misafirliğe gittiysem ilk başta o yorulur eder hem de gelsin sohbetten geri kalmasın işler çabuk bitsin diye yardım ederim. Demek ki gelen kişi önemsemiyor beni şu an bunu anladım
5 ayValla Haklsın zaten gün boyu yorulur yemekmyapma telaşı ile toplaması yıkamasına dahi nezakaten yardım edilşr ablam yabancı değil ama bşz gidince beraber toplayıp tüm bulaşıklarını yıkmıştım teyzemler başka bşr aynı öyle o ınsanalr gün boyu yapmak için kosusturyot oruç oruç yoruluyor gelenler zaten yemek derdi yok bide ustune bir ton da yıka topla tatsız yorucu geçmiş oluyor
00 Yorumla
5 ayBu kadar zor geliyorsa misafir ağırlama, içlerinden geliyorsa zaten yardım ederler ama milleti iftara çağırıp niye benim işimi yapmıyorlar diye arkalarından atıp tutacaksan hiç çağırma. Kazandığın sevabı bile günaha çeviriyorsun çünkü
31 Yorumla
Soran5 aySevap kazanmak için çağırmıyorum kimseyi sevdiklerimle beraber olmak için çağırıyorum adına iftar deyin akşam yemeği deyin rakı sofrası deyin fark etmez, konu o değil çünkü
Gizli Üye(25-29)5 ayEvliyim eşim in tarafı pek gelmez bir çocuğum olduğunda geldiler ondada tabak mama yaptım sezeryanliydim kaldirmadilar olsun sorun değil beklemedim de zaten kendi ailem gelir yengem var biz iki kardeşiz abimler gelir bazen yapar canı istemezse yapmaz hep tek uğraşırım ben pek yardım görmedim komşu gelirse de tanıdık diye bir kahve yaparım yanına ya kek tatlı ya da çikolata o kadar onlarda öyle ben giderim kaldırmam onlarda kaldırmaz hiç trakyadayim burada böyle geçiyor
10 YorumlaBende bundan nefret ediyorum misafir sana yardım etmek zorunda değil tamam mı? Sende gittiğinde onlara yardım etme
23 Yorumla
Soran5 ayTamam jfgjfk
Soran5 ayDjgkdkfkf aynen kudurdum kız nerden bildin ergo
5 ayKesinlikle haklısın. Bir de zorunluysa bu misafir. Mesela eşinin akrabaları falansa zor. Eşin varsa onun zaten seni yalnız bırakmaması gerekiyor da misafir de ben misafirliğe geldim oturcam dememeli. Kimse kimsenin hizmetçisi değil.
00 Yorumla
5 ay
Cok dogru.
03 Yorumla- 5 ay
😀🤣
- 5 ay
Çocuk her yerde yav😺
- 5 ay
@düşünmektükenmektir Beni bir birakkkkkkkkkkkkkk sal beniiiiiiiiiiiiiii
Ben yaptırmak istemem zaten 🤷🏼♀️ misafirim rahat etsin isterim yakınsak zaten ben iş yaparken durmak istemiyor.
Misafirliğe gittiğim yere göre de yardım ederim ama bazen dokunmam bile 😄 ayıplık bişey yok
00 Yorumla
5 ayBence çok ayıp ya. İftara kadar evi temizle yemekleri tatlıyı yetiştir bi ton işle uğraşıyorsun. Yemekten sonra üç tabak toplayıp mutfakta hiçbir şey yapmasa bile seninle sohbet etmesi daha iyi bir seçenek bence
00 YorumlaMisafir, misafirdir. Ona ikramda bulunulur, hizmet edilir, güler yüz gösterilir, saygıda kusur edilmez, hizmet beklenemez. Biz babadan, atadan böyle gördük. Sizin aileniz ne öğretti?
02 Yorumla
Soran5 aygittiğimiz evde ev sahibine yardım etmeyi öğretti
5 ayAyıp gelen bir şey yok, sen ince düşünüyorsun diye herkes öyle olacak diye bir kural yok 🙂 Biraz görev paylaşımı istemen gayet normal.. Bu tarz kişileri çağırma bir daha... Burcun ne?
02 Yorumla
Soran5 ayİnce düşünmek değil ya bu bence düz düşünmek hatta. Boğa
- 5 ay
Aynen öyle, bu incelik değil olması gereken 🙂 Yardım edilmesi en doğal şey.. Sende onlara gidince öyle yap☺️
5 ayAşağıda bir yerde sevap kazanmak için çağırmıyorum demişsin o zaman hiç çağırma Madem beklentiye giriyorsun Madem insanların arkasından konuşacaksın hiç çağırma o zaman bebeğim
00 Yorumla
5 ayYardım Etmek zorunda mı peki bunu hiç düşündünüzmü?
Sen yapıyorsun diye başkasıda yapmak zorunda mı?01 Yorumla
Soran5 ayZorunda mı dedim? Kibarlıktır teklif etmek en azından
5 ayNe gelen misafirime bir bardak kaldırırım ne de misafirliğe gittiğim evde iş yaparım. Kendine güvenmeyen insan zaten çağırmasın. Sırf böyle düşüncelerin varlığı yüzünden kimsenin evine gitmez oldum.
00 Yorumla
5 ayYardım isteyebilirsin? Yardım isteyip de gelmiyorlarsa bir daha çağırmazsın. Ben de yardım ister misin diye sorarım hep öylece kalkmam. Bazı ev sahipleri işine karışılmasını sevmiyor çünkü.
00 Yorumla
5 ayÖyle insanlara ben diyorum yardım yardım eder misiniz diye. Bunu söylemekte bir sakinca yok ya da yardım ederseniz sevinirim. Böylece öğrenmiş olurlar
00 Yorumlamisafir yapmak zorunda değil adı üstünde misafir. misafire iş yaptırmak ayıp kaldı ki sofra toplamak basit. kaldırsa ne olur kaldirmasa ne olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayHiçbir şey yapamazsın öyle kalk yardım et boş oturma ben kimsenin hizmetçisi değilim diyemezsin ki misafir adı üstünde kendisi düşünüp yardım etmek istemeli samimiyet varsa o zaman sende sorabilirsin sofrayı toplamamda yardım eder misin diye
10 Yorumla
5 ayİnstagram da gördüm karton, köpük tabaklarda hazırlamıştı kadın iftar sofrasını çok mantıklı geldi direk çöpe at bitti gitti
17 Yorumla- 5 ay
Pratik
- 5 ay
Ayıp bee
- 5 ay
Neyi ayıp zaten aile üyeleri gelen kusur arayan biriyse gelmesin zaten. Bulaşık yıkamaktan birbiriyle vakit geçiremiyor insanlar
- 5 ay
Bizde eve gelen misafire özen gösterilir sizi bilemem
- 5 ay
@severobeni Bizde kusur aranmaz aranan yere gidilmez akrabalık bağları bunu gerektirir. İçi kirli kimseyi evime almam doğal insanlarız biz.
- 5 ay
Sakin olunn
- 5 ay
😀tamam canım
Yani yardım etmemek kötü tabiki en azından elinden gelenlerin yardım etmesi lazım ki hep beraber geçilsin o fasla
00 YorumlaSen de misilleme yapacaksın, o sana gelip de sana yardım etmeyen kişilere sen de gideceksin ve aynı şekilde gidip çayını içeceksin.
00 Yorumla
5 ayHiç sevmem öylesini Allah'tan bizim cevrede öylesi yok şükür ki hepsi yardım ediyor bulaşığı asla ev sahibine bırakmıyor
00 Yorumlaiftara misafir gelmesi çok hoş bi kültür (dü). artık ev sahibinden kölelik bekleme noktasına vardığından ötürü hiiiiç gerek yok
00 YorumlaNezaketen yapılır yardım tabi bebekli değilse , hamile yaşlı değilse en azından sofra kaldırılır. Ama yapmayana da kizamassin görgü işi bu..
00 YorumlaMisafirime asla iş yaptırmam mutfağa sokmam, misafirliğe gittiğim yerde de iş yapmam. Hem herkes mutfağına girilmesinden de hoşlanmayabiliyor.
00 YorumlaŞu köşeye oturup bilerek kalmamak için matematik hesabı yapanlar özellikle. Tavayla kafalarına vuracaksın.
00 Yorumla
5 ayGördüğüm en canım saçma sorulardan iki misafir ağirlamayi bile beceremiyorsan çağırma kardeşim
02 Yorumla
Soran5 ayAynen 2 fjfkf erkek halinizle yorum yapmayın ya
- 5 ay
Bence sen kimseyi yemeğe çağırma go. tun o go. t değil
O insan o kadar zahmete girecek, ayakta kalacak, ben yiyip kenara çekileceğim. Duyarsızlıktan başka bir şey değil.
00 YorumlaAdı üstünde misafir bir atasözü var duydum mu bilmiyorum ahmak misafir ev sahibini ağırlar diye
00 YorumlaÇağırmayacaksın. Bu kadar net. Gittiğin yerlerde de yardım etmeyeceksin. Başka be yapabilirsin ki
00 Yorumla
5 ayMisafirliktede iş yapmayalım bir zahmet evde zaten yapıyoruz senin yaptığın yanlış sende yardım etmeyeceksin ki beklentiye de girmiyeceksin
00 Yorumla
5 ayKime gittiğine kimin geldiğine göre değişir. Kimisi mutfağına girilmesinden hoşlanmaz. Ama nezaketen de olsa sorulur
00 Yorumla
5 ayHoş değil yardım edilmeli ama etmiyorsa da yapacak bişey yok
00 YorumlaDavet ettiğinize göre, bence kimse zorunlu değil yardım etmek için. İsterlerse eder
00 Yorumla
5 ayKaldırdığın ortune içine koy o yardim etmeyenleri de at kanka boş ver
00 Yorumla
5 ayYardım etmek zorunda değil kimse ve ayrıca misafrden boyle bı karşılık beklemek şaka gbi
00 Yorumla
5 ayİftara misafirliğe gelenin sofrayı sizinle beraber kaldırması gerekir
00 Yorumla
5 ayBence de ayıp bir şey. Öyle insanlarla daha az görüşürüm.
00 YorumlaEvet bende böyleyim ama bana gelenler prenses asla yardım yok
00 YorumlaBende edyrorum banada etmoyorlar bende etmemr calisyrum
00 Yorumla
5 ayHiçbir şey çok rahatsız oluyorsam bir daha misafir çağırmazdım
00 Yorumla
5 ayBen yardım etmem pek bana da edilsin istemem zorlanıyorsan cagırma bence
00 YorumlaBende sinir oluyorum biz böyle görmedik tuhafıma gidiyor.
00 Yorumla
5 ayGelenekleri ve değerleri kaybetmişler, aynı zamanda vicdanı da
00 Yorumla
5 ayİftara davet edilen insandan bunlar beklenmez kendi içlerinden gelirse yaparlar
00 Yorumla
5 ayÇorbalarına fare zehri koy
😅🤣😂🤣😂😂
Not şaka şaka
00 YorumlaSonraki iftar menüsü yapmalı (evet o kişilerden meze yapmak 🙂🔪)
00 Yorumla
5 ayYo misafirsin sonuçta evi temizlemeye gelmedin zorunluluk olmamalı ama inden gelitse yaparsın
00 Yorumla
5 ayBir daha çağırmayacaksin. Bu seferlik görmezden gelip en iyi yöntem bu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayHayırlısı olsun takma böyle şeyleri hayat bir şekilde geçiyor kendini üzmeye değmiyor çünkü Ömür çok kısa.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAyıp bence de. Bir daha çağırmazsın, mesafe koyarsın. Nazik biri değilmiş göstermiş şükret. :) Anlam bekleme ondan.
00 Yorumla
5 ayAsla ayip degil olmasi gereken bu beni evine cagiriyosun hizmet edeceksin.
ben seni cagriyorsam ben hizmet edecegim.
hic sevmem, HİÇ.20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBen her misafirliğe gittiğimde yardımcı oluyorum misafirim demeden. Yardımlaşmak iyi ve güzeldir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 aySen restoranda yemek yerken ardından bulaşıkları da yıkıyor musun?
Öyle düşün...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBana misafir gelen kimseye asla sofra toplatmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKarışmak istememiş olabilir mutfak küçük olduğu için belkide
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt