Ben ramazan ayında düzensizlikten dolayı iki kez regl oluyorum bu sefer adet günleri arasında 12 gün var ama oruç tutulmaması için 15 gün ara olması lazımmış yani reglken oruç mu tutucam
3 ay
Ben ramazan ayında düzensizlikten dolayı iki kez regl oluyorum bu sefer adet günleri arasında 12 gün var ama oruç tutulmaması için 15 gün ara olması lazımmış yani reglken oruç mu tutucam
Bence reglin oruca hiçbir engeli yok çünkü bu doğal olarak olan bir şey ve buna mani olunamaz, ayrıca din kolaylık dinidir. Peygamberin bile sünnetli olup olmadığı bilinmiyorken bence gönlün rahat bir şekilde tutmalısın.
yeni kural mi getiriyosun kardesim
Reglken oruç tutulmamasının temel nedenleri; vücudun o dönemde yaşadığı halsizlik, kan kaybı, hormonal değişimler ve dinlenme ihtiyacıdır. İslam hukukundaki en temel kaidelerden biri şudur: "Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur." Eğer bir eylem, kişinin sağlığına doğrudan zarar veriyorsa, o eylem o kişi için "ibadet" olmaktan çıkar, bir "eziyete" dönüşür. Bende mezheplerin uydurma olduğunu düşünüyorum bu yüzden kendi mantığıma uyana göre hareket ediyorum.
Ramazan’da bedeninin ritmi şaşınca insanın aklı da karışıyor, seni çok iyi anlıyorum 🌸❤️ Regl aralıkların 15 günden kısa ise bu durum fıkhi ve sağlık açısından farklı değerlendirilir. En doğrusu hem bir kadın doğum uzmanına danışman hem de güvendiğin bir dinî kaynaktan bilgi alman olur. Sağlığın her şeyden kıymetli 🍲🍵 Eğer kanama gerçekten adet kabul edilirse oruç tutmazsın ve sonra telafi edersin. İçini ferah tut canım, bu süreçte dengeli beslenmeye ve dinlenmeye özen göster 🥣❤️
Cevap
4Cevap
Regl Ken oruç tutulmaz namaz kaza edilmez oruç ise günü gününe kaza edilir
Sen regl olduğun gün oruç tutmayacaksın, regl bitince tutacaksın, 15 gün den kısa süre kaldı falan diye bir şey yok
Yok tutma regl iken oruç tutulmaz kesildi mi hala geliyor mu
Özellikle Ramazan'a denk geliyor çok ilginç
Yeme ve uyku aliskanliginin değişmesi hormon dengesizliğine neden olur
Çözüm basit adetken oruç tutamazsın bu da dinen kusur değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?