Sizcede oruç namaz muhabbetleri çok abartılmıyor mu?

İbadetlerini hakkıyla yerine getirip hayatına da bunları yayanlara katiyen sözüm yok ama şuna eminim ki birçoğumuz haftada bir gün belki cumaya gidip kalan 6 gün nefsimize uyup Allah'ın orucu emrettiği gibi yasakladığı şeyleri de büyük bir şevkle yapıyoruz Yılın 11 ayı alkol alıp faiz yiyip çeşitli zinalar yapıp garibanı ezip çaresizi kullanıp sömürerek bunun gibi daha birçok yasaklanmış şeyleri yapıp kalan 1 ay kendinizi aç bırakarak cidden vicdanınız rahatlıyor mu? Bir de bunca şeye rağmen ayda bir kere oruç tutup ki bunun birçoğuna bir faydası olduğunu sanmıyorum ki çoğu yediği haltları yemeye kalan 11 ayda devam ediyor Kendini aç bırakıp oruç tuttuğunu sanıp bununla övünüyor duyar kasıyor Bilemiyorum bu tür şeyler bana çok mantıksız ve samimiyetsiz geliyor Allah'ı mı kandırmaya çalışıyoruz, çevremizdekilerin gözünü boyamaya mı yoksa şu bir ayda günah çıkarıp vicdanımızı rahatlatmaya mı
Güncellemeler
4 ay
Oruç tutup akşamına iftarda çeşit çeşit yemekleri kıtlıktan çıkmış aç gözlü bir şekilde hunharca yemek gibi 😄Ee hani fakirin halinden anlamak için nefsini terbiye etmek için oruç tutuyordun
Güncellemeler
4 ay
Kendinizi kandırırsınız onun bunun gözünü boyarsınız 1 aylık müslüman olmayın Ya tam yapın ya da hiç hadi eyv