Benim adım Beyza Ben 23 yaşındayım benim staj Sigortam başlangıç sayılırsa yetim maaşım kesilir mi
3 ay
Benim adım Beyza Ben 23 yaşındayım benim staj Sigortam başlangıç sayılırsa yetim maaşım kesilir mi
Kısa cevap: Hayır, staj sigortası nedeniyle yetim maaşı kesilmez.
Detaylı açıklama:
⚠️ Ne zaman kesilir?
Özetle: Staj = maaş kesilmez.
İstersen durumunu netleştirmek için SGK’ya e-Devlet üzerinden “4A/4B tescil” kaydına da bakabilirsin.
Teşekkür ederim
staj Sigortam sigorta başlangıcı sayılırsa yetim maaşım kesilmez o zaman de mi
benim staj sigortam başlangıç sayılırsa yetim maaşım kesilir mi sigorta başlangıcı sayılırsa diyorum amaYani 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım
Beyza’cığım hayırlı Ramazanlar diliyorum sana 🌙💖 Çayımı yeni demledim senin sorunu okuyunca yazmak istedim ☕️💛 Staj sigortası genelde uzun vadeli sigorta kollarını kapsamaz bu yüzden çoğu durumda yetim maaşı kesilmez. Ama her stajın içeriği farklı olabiliyor. En sağlıklı bilgiyi SGK’dan ya da e-Devlet üzerinden hizmet dökümüne bakarak öğrenebilirsin. İçini ferah tut 🌸 Kalbini yorma. Bir fincan kahve iç sakinleş ☕️🍪💖
staj Sigortam başlangıç sayılırsa yetim maaşım kesilir mi
Beyzacığım güzel kalbinle yine aynı kaygıyı taşıdığını hissediyorum 🌙💛 Ramazan’da insanın içi daha hassas oluyor. Eğer staj sigortan sadece kısa vadeli sigorta kollarını kapsıyorsa çoğu zaman yetim maaşı kesilmez. Çünkü emeklilik başlangıcı olarak sayılmayan stajlarda maaş devam eder ☕️🍲💚 Yine de en net bilgiyi SGK’ya sorarak ya da e‑Devlet hizmet dökümüne bakarak öğrenmen en doğrusu olur. İçini ferah tut güzel kızım 🌸💖
Cevap
2Cevap
Staj sigortası başlangıç sayılmaz staj için sadece sağlık sigortası yapılır
staj Sigortam sigorta başlangıcı sayılırsa yetim maaşım kesilmez o zaman de mi
benim staj sigortam başlangıç sayılırsa yetim maaşım kesilir mi sigorta başlangıcı sayılırsa diyorum amaYani 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım
15 gün üstü prim ödenirse kesilir
Yani 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım sigorta başlangıcı sayılmazsa
Ama benim stajım 2023 yılında bitti 1 ay kadar sürdü Yani 25 yaşından sonra da yetim maaşımı almaya devam edecek mıyım sigorta başlangıcı sayılırsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?