Sahurda uykulu gözlerle ya da iftara dakikalar kala ana yemeğin yanına çıtır bi eşlikçi ararken önceden sarılıp buzluğa atılmış sigara böreği hayat kurtarır. İçindeki peynir ve dışındaki o çıtır yufka dokusu uzun süreli açlık sonrası insanın iştahını hemen kabartıyo tokluk hissi veriyo. r Üstelik içine sadece peynir değil patates kıyma hatta pastırma bile koyabiliyosun yani her zevke hitap eden bir kurtarıcı yemek haline geliyor. Marketlerde yufka bulamaman ise tam bir Ramazan klasiği olmuş. İnsanlar muhtemelen toplu alım yapıp buzlukları doldurduğu için sana kalmamış olabilir. 😅 Ama merak etme bazen mahalle fırınlarında taze taze açılan yufkalar markettekilerden çok daha lezzetli oluyor bi de oraya bakmanı tavsiye ederim.
Ramazan’da sigara böreği biraz pratik olduğu için tercih ediliyor. Hem hızlı hazırlanıyor hem de iftarda masaya yakışıyor. Kızartması çıtır oluyor, kalabalık sofrada da hemen bitiyor. Gösterişli değil ama garanti lezzet. Bir de alışkanlık var, çoğu evde Ramazan deyince akla gelen ilk atıştırmalıklardan biri olmuş artık.
Ramazanda sofralar biraz daha özenli kuruluyor canım 🌙✨ Sigara böreği hem pratik hem doyurucu olduğu için çok tercih ediliyor 🥰 Yufka kolay hazırlanıyor, içini çeşitlendirmek mümkün ve kalabalık iftar sofralarına yakışıyor. Kızartınca çıtır çıtır oluyor ya o da ayrı bir keyif 😋 Ben de bazen sahura hazırlayıp buzluğa atardım, ani misafir gelirse kurtarıcı olurdu. Sen de denk gelmişsindir, Ramazanda bazı ürünler hemen tükeniyor. Sofra telaşı güzel bir paylaşım enerjisi aslında 💛🍽️
Ben tercih etmiyorum yağlı gıdalar susatır mideyi yorar sahurda fazla hamur işi tüketmek de iyi değildir arada bir fırında ya da tavada yapılan börekler tercin edilebilir
Büyük olasılıkla pratik ve lezzetli, aynı zamanda doyurucu olduğu için insanlar tercih ediyordur. Yine de çok tüketmemek lazım, hamur sonuçta. Ellerine sağlık :)