İmanım zayıfladı, Allah’ın adaletini ve masum çocuklara acıyı neden verdiğini sorguluyorum; bu imanı sarsan sorularla nasıl başa çıkıp eski iman seviyeme dönebilirim?

Ben normalde oruç dışında pek ibadet etmesem de maneviyatlı, dinine imanına düşkün biriydim. Allah'ı çok severdim ama bir anda dindeki her şeyi sorgulamaya başladım. Mesela Allah neden küçük suçsuz bir kız çocuğunun bir adam tarafından hiç kimsenin haberi olmadan işk*ceye maruz kalarak ölmesine izin veriyor? Kime imtihan veya ibretlik bu tam olarak? Bunun gibi aklımda birçok soru var ve hiçbirine cevap bulamadıkça gitgide haşa Allah'la aram açılıyor. Şimdi tamamen boşlukta hissediyorum. Sözde Müslüman olsam da artık cevap bulamadığım için kendimi ne kadar zorlasam da Allah'a eski bağlılığımı hissedemiyorum. Gerçek olmasa bile Allah için ağladığım günlere geri dönmek istiyorum. Müslümanların ateistlerin sorularına verdiği cevaplar onların sorularını çürütemiyor ve yetersiz kalıyor lütfen bana aptal saptal şeyler değil de düzgün yararlı yardımcı olabileceğim şeyler önerin veya öyle bir şey söyleyin öyle bir argüman gösterin ki geri eski imanıma dönebileyim.

İmanım zayıfladı, Allah’ın adaletini ve masum çocuklara acıyı neden verdiğini sorguluyorum; bu imanı sarsan sorularla nasıl başa çıkıp eski iman seviyeme dönebilirim?