Ramazan'ınız nasıl geçti?

Yılda bir kere gelen, ayların en huzurlusu, en maneviyat anlamında dolu olanı ve ibadetlerin de en yoğun yapıldığı ayı bugün itibariyle geride bırakıyor, yarına nasipse Ramazan Bayramı'na merhaba diyoruz.

Ramazanınız nasıl geçti?

Bir ay boyunca maddi ve manevi anlamda sakınmaya , özenle maneviyata yönelmeye, oruç ibadetini de yerine getirmeye çalıştı Müslümanlar. Elbette aksilikler, hastalıklar, keyfin yerinde olmaması yahut türlü aksaklıklar da oldu. Ama her şeyiyle Ramazan gerçekten bambaşka bir ay. Nimetlerin tek tek kıymetini daha iyi anladığımız, açın halinden haberdar olup daha evvel düşünmediğimiz şeyleri, durumları düşündüğümüz de bir ay. İstifade anlamında inşaAllah faydalananlardan olmuşuzdur, sizin Ramazanı'nız nasıl geçti?

Ramazan bir beklentidir benim için aslında. Televizyonda Ramazan'a özel tasavvuf programları yahut dizileri olurdu Trt'de yıllardır. O programlarda esinlenilen kitaplar olursa evvelden alır okur, sonra da yapımı izlerdim. Bu sene olmadı bu maalesef. Binbir hevesle geçen sene Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisini izlemiş idim. Bu sene biraz mahzun geçti bu anlamda, seneye ömrümüz yeterse daha farklı olur inşaAllah ^^

Öte yandan, tam bir farkındalık ayı oldu benim için. Maneviyat anlamında insanları gözlemeyi seven biriyim, yakınımız addedilen insanların iç dünyalarından daha evvel fark etmediğim limanları gördüm, hem de şaşırarak. Nasip bu senenin Ramazan ayınaymış. Üzüntü yok, pişmanlık yok, elhamdülillah Allah Kerim'dir, ama farkındalık her daim iyidir. İnsan da farklı bir varlık, fark edişleri karşısındaki tepkileri de olgunlaşıyormuş.

Keza yine bu ay, farklı farklı ruhaniyetler atlatarak, merdivenleri çıkarak daha farklı gözlemlerde, daha farklı arınmalarda, daha '' az '' olmalarda bir ay geçirdim, elhamdülillah her günümüze.

Nicelerine hayırla, afiyetle ve sağlıklı ulaşmamız duasıyla inşaAllah önümüzdeki Ramazan'lara.

Kim öyle , kim kala, kalbi incitenlerden olmayalım, zira kalpleri yıkanların gönül evi olmaz, olduğunu sanarlar ömürlerce...

Şimdiden ise hayırlı Bayramlar dilerim.

Ramazan'ınız nasıl geçti?