Alın size diyanetin fetvası
Cünüp namaz kılınmıyor ama oruç tutuluyor çok saçma değilmi?
Alın size diyanetin fetvası
Googlede sordum öyle yazıyor 🙄
Namazın şartı abdest, cünüpken abdestli değilsin ve namaz kılamazsın.
Orucun abdest şartı yok, zorunlu durumlarda cünüpken oruç tutabilirsin ama ilk fırsatını bulduğunda abdest alman lazım yoksa bir anlamı olmaz o orucun. Canım istemedi yıkanmadım orucu böyle tutacağım demek olmaz yani.
Diyanet zorunlu bir durumu dikkate alarak mecbursan tutabilirsin demeye getirmiş, keyfi bişeymiş gibi yorumlayıp saçma demek olmaz. Cünüp cünüp gezmek ve abdest almamak oruçtan bağımsız zaten sıkıntılı ve günah bir durum.
Söyle bir durum var oruclusun uyudun uykunda boşalmışsın istem dışı bir durum bu ve cünüp olmuş oluyorsun bu durum da bu şekilde oruç bozulmaz kalktın fark ettin hemen abdest almalısın oruclusun bile isteye mastürbasyon yaptın ya da biriyle birlikte olduğunda bozulur ve boşalma durumun olduğunda bozulur ben böyle biliyorum fetva da vermiyorum düşüncem ve hocalara sorduğumda bunun gibi cevaplar aldım
Ne saçmalıyorsunuz siz ya kafayı mı yediniz siz? Sıyırdınız iyice ya cünüp oruç falan TUTULMAZ BU KONU TARTIŞMAYA KAPALI !!! Rüyalanma olduysa derhal banyo yapılır ve gusül alınır o şekilde devam edilir o zaman karı koca oruçluyken sürekli sevişsinler oruçları bozulmasın oruç neden var o zaman kendinize gelin yeter ya saçma sapan o demiş bu demiş demeyin yeter artık
Abi kimse dinini bilmiyor gerçekten, şaka gibi.
Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ayriyeten Namaz ve Oruç çok farklı şeyler, yani mukayyese bile edilemez şartları.
@seyda028
Kur'an-ı ben indirmedim. Konuyla ilgili Kur-an harici bir sürü de hadis var. Kur'an ve Hadisler açık bir şekilde diyor ki ; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun. Bizim sadece dinen 1 namaz vakti geçirmeden gusül almamız gerekiyor, cünüp dolaşmak genel olarak günah olduğu için.
Cevap
9Cevap
Oruç da tutulmuyor ya googledeki her şey doğru değil .
Aynen sen daha iyi biliyorsun diyanetten helal sana
Cünüp namaz kılınmaz oruçta tutulmaz Google'da öyle demiyor imsak vaktine kadar abdest alıp niyet edin diyor
Tutulmaz. Google da her yazılan doğru değil
Diyanet yeni güncel atmış demek ki
Cünüpken oruc sadece rüyalanırssn tutulur. Sahuru yaptın sbdestlisin sabah kalktın rüyalandın bir tek ozmaan problem yok
vücuttan çıkan abdesti , vücuda giren orucu bozar formülünden yola cıkmıslar sanırım
Cünüp iken oruç tutulmaz ve mekruhtur ibadet yapılmadığı gibi oruç da sayılmaz
cünüp eğer cünüplüğü oruç tutman gerekn zaanda yalamadı isen sonrada abdest alabiliyorsun
Google'de bozuldu zavallı.
Cünüp oruç da tutulmuyor ki
Cünupken oruç tutulmaz.
Hayır cünüp oruç olmaz
Sanal sorusu senindi demi
Bence yanlış bilgi o
Yanlış cünüp oruç tutamassınki
Cunup oruç mu 😳
Evtya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?