Soru başlıkta
ihtiyacı var mı?
sizce bu durum ne kadar mantıklı?
Soru başlıkta
ihtiyacı var mı?
sizce bu durum ne kadar mantıklı?
yav sen yaratici bir guc olsan bizim gibi aptllarla ugrasir miydin. ustu bir zekaya sahip bilince sahip bir guc bu gördüklerine dayanabilir miydi. duygulari yarataninda duygulardan haberi vardir herhalde. sinirden evreni yok eder bir hareketle. cok sacma bu tanri konulari.
Haha doğru demişsin yorum biraz atarlı olsada
Yok. İnanç meselesi
Cevap
4Cevap
Mantıklı gayette uzun uzun açıklamaya gerek bile duymuyorum şu an bilinen klasikler çünkü
Konunun ac ve susuz kalmak olmadigini ogren oyle gel
Simdi ben sana ogren gel dedim ya, bende bilmiyorum 😄ogren gel banada anlat manasinda dedim. 😄kankam şaka biyana inanmiyorsan falan tovbe et , gel sen. Dunyaya gelis amacimiz bir sinav , rabbimin bizim namazimiza da ihtiyaci yok hicbirseye ihtiyaci yok. Şöyle dusun sana birisi hediye alsa verse bir sekilde tesekkur ediyorsun degilmi. Rabbimin bize verdigi bu dunyada herseyden hemen hemen faydalanabiliyoruz en basta saglik , dusun ki rabbime tesekkur etme yolu bunlar.
😁
Kanka cevabın için teşekkür ederim
Ancak ben ikna olmadım maalesef.
Eğer yaratıcı bir güç var ise bence o güce teşekkür etmek için çok daha etkili seçeneklerimiz var
Ben sana bunu uzun uzun anlatabilirim.
Oruç tutmak namaz kılmak teşekkürler arasında en küçüğüdir bence.
Yaradana en büyük borcumuz ve teşekkürümüz onun yarattığı her şeye saygı duyarak göstermeliyiz.
Mesela insana
Mesela hayvana
Mesela doğaya
Tamam iste nasil tesekkur ederdin. Ve baska sekilde degil boyle basit sekilde tesekkur edin demis sence bu ne buyuk bir avantaj degilmi. Mesela namaz vakti geldiginde , butun insanlara diş agrisi verebilirdi degilmi, namazi ozaman herkes zorunlu kilardi istegimize birakmis , sinav bu iste
Allah seni yarattı
Ve ben sana saygı duyarak sana iyi davranarak Allah’a teşekkür etmiş sayılmaz mıyım?
Trafikten tutunda çalıştığımız işyerlerine kadar
Yedigimiz balıktan
İçtiğimiz süte kadar Allahın yarattığı her şeye herkese saygısızlık yaparken
Namaz kılarak teşekkür etmiş oluyoruz? Mantıklı mı?
O bahsettiklerin toplum kurallari , onlara herkes uymali trafik, vs. Onlar baska, farz degil , benim soylediklerim farz olan seyler yapmamiz şart. Hani bu toplumda yasiyorsak insana saygi duyuyorsak. Allah 'a da saygi namazla orucla ibadetle duayla olur. yoksa zaten birbirimize saygi gostermeliyiz
Kim diyor işte bunu?
Yaradanın tek somut ispatı gözümüzün gördüğü şeyler.
Mesela ben oruç tutup namaz kılmamı gerektirecek somut bir delil bulamadım göremedim.
Hiç bir ispat yok.
Ama iyilik ya da kötülük hep var
Biz iyiliği ya da kötülüğü seçerek yaradana hoş gözükebiliriz.
Namaz kıldığımda hiçbir mantık ya da karşılık göremiyorum
Iyilik kotuluk dunyanin hicbir yerinde degismez aynidir , ben istiyorum ki seni inandirayim , ama buna ilmi bilgimde kelime haznem de yetmiyor. Umarim dogru yolu bulursun. Ibadet etmenin bir kotulugu yok ibadet et. Yaratici tovbe hasa yoksa birsey kaybetmezsin ama ibadet etmeyi reddedip ibadet etmeden olursen ve yaratici varsa ki var. Ozaman naneyi yersin. Diyorum ve cekiliyorum iyi sabahlar
sen konuyu en baştan yanlış anlamışsın kardeş
Bence bizim ihtiyacımız var. Ama hâlâ idrak edemeyenler de var.
Allah a teslimiyet. Biz ehli sünnet olduğumuz için Peygamber efendimiz in Yasam tarzını örnek alırız. Rehberimiz odur. Kur an da kitabımız. Bize derki, Bazı hususlar hakkında Mutlaka sizin icin daha hayırlıdır der.
Yani bu inanç meselesi, yani biz muhasebemizi icimizde yaparız. Ama mutlak teslimiyet bizim icin daha makul gelir. Allah da böyle nasip etmiş.
Tabi inanmayanlar inanmayadabilir, Biz onlara saygı duyarız ama onların da bize saygı duymasını isteriz. O insan ise biz de insanız vesselam
Elbette herkes insan ve herkes her şeye inanmakta özgür o farklı bi konu.
Benim şu an merak ettiğim inananlar için bu durum ne kadar mantıklı?
Mesela peygamber efendimiz sabahtan akşama kadar aç kalıp akşamdan sabaha kadar çok güzel şeyler mi yiyip içiyordu?
Ya da her yılın 11 ayı peygamber efendimizin durumu çok iyiydi de yalnızca bir ay mı aç kalıyordu.
Ya da peygamber efendimizin hayatını yaşamak sünnet ise bu durum neden sadece oruç için geçerli?
Yalan olmasın Ben o kadar bilgi sahibi değilim. Peygamber efendimizin hayatını okudum ve ufak kıssa dan hisse parça parça bilgilere sahibim. Bazı şeyleri unutuyorum da. Bunun icin bilgi vermem doğru olmaz diye düşünüyorum. Kitaplar var okuyabilirsiniz.
Ramazan ayı hakkında Sahih hadisler var mı baktınız mı?
Allahın bize ihtiyacı yok
Onun yok ama bizim var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar