Birçok çeşit var tabiki ana yemek pilav dolmalar vs... Ama bizim iftar sofranızdan bu eksik olmaz dediğiniz ne var?
Çorba
Salata
Tatlı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Birçok çeşit var tabiki ana yemek pilav dolmalar vs... Ama bizim iftar sofranızdan bu eksik olmaz dediğiniz ne var?
Benim şahsen olmazsa olmazın sıcak bir çorba, pide ve mutlaka salata. Bunların haricinde hiç bir şey olmasa da olur benim için. Ama genel anlamda zeytinyağlılar, etli yemekler, pilavlar, tatlılar falan derken bizim insanım coşturur sofrayı iftarda. Gel gelelim günümüz ekonomik sorunlarını da göz önünde bulundurduğumuzda bunların olması pekte mümkün görünmüyor. Bakalım daha neler göreceğiz veya soframızda daha neler göremeyeceğiz...
İyi akşamlar afiyet olsun. benim iftar menümde genel olarak oruç tutmadığım için aslında akşam yemeği demeliyim. akşam yemeğimde her zaman fast food tarzı ürünler olur. bazen sabahtan sipariş verir saklarım bazen de akşam açıksa sipariş verirdim. çünkü bu tür yemekleri yemeği seviyorum. Hamburger olabilir dürüm olabilir. ya da lahmacun olabilir. eğer bunlar yoksa genelde çorba olur paket çorbalardan. yanında mutlaka salata yerim. bol limonlu ve zeytin yağlı. birde içecek olarak şekersiz kola içmeyi sevdiğim için de mutlaka kola içiyorum. aslında yemek seçmem genelde sadece bazen can sıkıntısında böyle menüleri deniyorum ben. işte bazen de sadece çorba ekmek ile geçiştirdiğim zamanlarda oluyor :)
Çorba olursa güzel olur benim için sadece çorba ekmek bile olabilir birde eskisi gibi artık israf ve çok çeşit yemiyorum midem yorulmuyor bu vesile ile insan açken gözü ya da gördüğü herşeyi canı çekiyor alınca buzdolabında duruyor oruçlu iken alışveriş yapmamaya çalışıyorum dikkat ediyorum
Çorba ve salata mutlaka oluyor her gün yanına bir sulu yemek ve pilav türü bir şey bir gün haftada bir gün ya tavuk balık et ve yanına börek çörek tatlı falan
İftar sofranda benim için olmazsa olmaz sıcacık bir çorba 🍲❤️ Özellikle mercimek ya da ezogelin içimi ısıtır, mideyi yormadan orucu açmana yardımcı olur. Yanında mutlaka bir hurma ve su olur 🫒💧 Sonra az bir zeytinyağlı ya da salata eklerim 🥗 Ana yemek değişir ama o ilk kaşık çorbanın huzuru değişmez ☕️ Kalbi yumuşatan, mideyi rahatlatan bir başlangıç iftarın bereketini artırır diye düşünüyorum 🌙🍞💕
Cevap
42Cevap
Çorba ve salata mutlaka olmalı. Tatlıyı iftardan sonra çay ile beraber tüketiyoruz.
Ben ne dedim🤔
Bende seninki doğru diyorum zaten😄
mercimekten başka yemek yapmayı bilmiom zaten sddasas
Çorba muhakkak oluyor.
Çorbasız iftar olmaz bence.
İkinci sırada salata
Üçüncü sırada tatlı yer alıyor.
Bizim. iftar soframız da
Bu üçü de değil ana yemek olmazsa olmazımdır. Bunlar olmasa da olur.
Oruç açınca üşüyorum ben. O yüzden sıcak bir çorba.
Mercimek Tarhana Tavuk suyuna benim için yeterlidir!
Çorba ve salata mutlaka olmalı.. Bir de sevdiklerin:)
Çorbasız bir iftar düşünemiyorum, mutlaka olmalı.
Ailem ile birlikte olsun da gerisi önemli değil ://
Olmazsa olmazım yok sanki, öyle aramam şu olsun bu olsun diye. Çorba bile içmiyorum bazen sadece yemek yiyorum. Su olmazsa olmazım diyebilirim.
Olmazsa olmazim yok, canım ne istiyorsa onu yiyorum
Salata ve çorba mutlaka olur.
Yalan olmasın ben sakatatçıyım. Olsun isterim hep. Sonra çorba gelir benim için. En başta da su tabi ki…
Bana göre börek kesin olmazsa olmaz, hem kuru temiz hem lezzetli. Bir de ayran biraşı yağmur yağmur.
Genellikle çorba ve salata iyi oluyor.
Olmazsa olmazım yok ama içicek arıyorum ramazan ayında.
Yumurtalı susamlı pide
salata, çorba diyebiliriz genel olarak.
Çorba oluyor genelde daha çok
Canım şu an mercimek çoırbası çekti üff bol limon 😥
sogan cilekten pahali olunca salataya cilek girer oldu 😂😂😂
Sanırım tatlılar 😋 çok yemem ama yemek sonrasında epey iyi gidiyor
Ama tuzlu olarak sanırım çorba özellikle mercimek
Çorba
Sadece su. Pek bir şey yememeye çalışıyorum.
Salata, çorba ve pidesiz sofra olmaz bizde.
çorba ve salata
Salata dedim. Aslında çorba ve salata.
Çorba
Ne bulursak onu yiyoruz kanki işte köfte diyeyim
Pilav
Salata önemli.
Çorba ve içecek
Yemeğe ilk çorba ile başlarım ve içtiğim şehriyeli tavuk suyu çorbasını çok severim.
olmazsa olmaz çorbadır ya sıcak sıcak mis gibi
Benim en sevdiğim tercih ettim
Karniyarak yemeği etkili bol olsun
Salata. Çorba olmasa da olur...
Çorba ve ana yemek.
Kesinlikle 👍🧡
Corba ve salata
Çorba olmazsa olmazım
Bence salata ve yoğurt kesinlikle olmalı
Yemek
Çorba illaki olur
Salata olmalı mutlaka