Sahur yapmaya misafirliğe gidilir mi?

Yani artık Millet Burak sahur yapmayın iftara birbirini davet etmeye öyle kopuyor ekonomik koşullar nedeniyle o yüzden yani bence gidilmez artık giden insan da yoktur ancak böyle evi 3-5 dakikalık mesafede olan akrabalar belki
Gidilmez diye bir kural yok aslında
İsteyen sahura da gider.
Gece yatıya da kalır.
Fakat sahur geç bir vakit olduğu için insanlar bu saatte sahurlarını evde yapmayı tercih ederler genel de
Bu biraz da aradaki samimiyete bağlı bir durum aslın da
Bir eve çat kapı sahur vakti gidilmesi için
O ev hanesinde ki insanların
Sana senden daha yakın kişiler olması lazım.
Diye düşünüyorum.
bize iftara gelen illaki sahura kalir zaten 10 demlik cay bitirirler miss bi de yaninda babamin sohbet sakalar
benim ic ses bu sekil oluyo
Çok yakınım ve o davet ettiğin de gülerek normal karşılıyorsam Ben de onu davet ettiğim de o da en az benim kadar normal karşılıyorsa gidip geline bilir
Cevap
79Cevap
Gidilmemeli bence ya. Sahura kadar oturunca insanın inanılmaz uykusu geliyor iki lokma yiyip yatayım diye bekliyor. Sahura uyansan zaten beynin uyanmamış oluyor. İftar gayet yeterli
Sahur için gidilmez. Ya tüm gün kalıcan, orada yatıcan ya da hiç gitmicen.
Gece gece gidilmez ama orada iftardan sonra kalınırsa ayrı konu
İsteyen gider niye olmasın
Davet varsa icabet etmek sünnettir sevaptir
gidebilir de gerek var mıdır? hayır jkdrfjkg
Hayır ya o kadar da değil 🤣
Ordaysam kalırım ama evimden kalkıp gitmem
Sadece sahur için gidilmez bence
Gidilmez
Gidilir bence ya
Evet gidilir 😎
Yok artık :D
Türk insanı maalesef yaşamayı ve yaşatmayı bilmiyor. Bunu en azından en yakımlarından biliyorum. İftara giderler, iftara gelirler hep aynı kalıp. Eğlenceli olmayan zaman geçirme sanki içlerine işlemiş. İftara nasıl gidiyor isek, sahura da gitmek bence harika olur. Asıl uygunu ise iftardan sahura kadar kalmak. Tabii bu samimiyet gerektirir.
Kim o saatte kalktıktan sonra misafirliğe gidicek ya, misafirliğe gittiğim insanlara da yazık o saatte bir sürü şey hazırlar gereksiz bence gitmek.
Sahur sabaha karşi olan bir vakittir. İnsanin bedeni ayakta ama ruhu yatakta uyku modunda. O halde kimse misafir ağırlamaktan hoşlanmaz. Bence gidilmemeli.
Bence gereği yok, insanlar uykularından kalkıp kendilerine göre bir şeyler hazırlayıp yiyorlar ama misafir gelince mecburen ekstra bir çaba içerisine girmek gerekiyor.
Hayır bence gidilmez yani çok geç olduğu için o saatte insanları rahatsız etmek bence doğru değil zaten yatılı olması lazım oda samimiyetinize göre deişir tanıdığınız bildiğiniz biri ise gidin
Çağırırsa gidilir neden olmasın..
Bizim akrabalar iftara geliyordu, sahura da kalın gitmeyin deyip beraber yapıyorduk, güzel oluyordu.
Sahur vakti pek uygun değil sanki zaman olarak yani. Sahur olduğu için değil... Yanlış anlaşılmasın. Bence gidilmez.
En İyi Cevap