Reglden ötürü oruç tutamadığım halde biri beni iftara davet etmişse gitmek mantıklımı? Sonuçta o kişi oruç olsam benim sevabım kadar sevap alıcaktı ama oruç değilsem sevabı yok? Napmalıyım yine de gitmelimiyim
Cevabın nedir?
- 1 yıl
Davete icabet etmek gerekir oruç olmasan bile sende ezanla birlikte yersin eğer kadınsa gidecegin doğruyu söylersin 😊
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- Soran1 yıl
Ricaaa
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Sevap ona sana değil yemek yapan davet eden seni o ya hani. Regl olmam sorun değil git bence kadın sevap alır
12 Yorumla- Soran1 yıl
Niyet önemli diosun yani..
- 1 yıl
Aynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Ramazan konusunda 847 cevap paylaştı. iyi de regl oruca engel değil ki
neden kuran okumuyorsunuz yahudilerden kalma kadına hakaret içeren hurafelere inanıyorsunuz014 Yorumla- Soran1 yıl
Yuh ya regl olunca oruç tutuluyomu yani?
- Soran1 yıl
Allaha demedim sana dedim.
İyide zaten her şey kuranla bildirilmemiş ki. Birçok şeyde hadislerle bildirilmiş bize ve bu da öyle. Kadınlar belirli günler adet görürler sonrası birkaç gün leke gelebilio. O leke adetten sayılmıyo o zaman namaza falan engel olmuyo. Kadınlara verilmiş bir izin bu. Hadis bak sende ayet göremediysen - 1 yıl
yahu kuranda bildirilmiş ne demek bildirilmemiş
peygamber kuransız mı yaşadı. bu nasıl mantıktır. peygamber kuran ne dedi ise onu yaşadı. kurana aykırı kafasına göre kural koyamaz
bak hakka suresi 44-45-46-47 ne diyor
o peygamber ki bize atfen birşeyler uydurup söylerse biz onun şah damarından koparırız. siz bile kurtaramazdınız - Soran1 yıl
Evet bende aynısını dedim yazdıklarımı iyi oku. Zaten bize her bilgi kuran ile aktarılmadı bir çoğu da hadislerle aktarıldı dedim.
- 1 yıl
arkadaşım hala hadis diyorsun
peygamber kafasından bir şey söylemez kuran ne diyorsa onu der
kurana aykırı konuşmaz
madem hadise inanıyorsun sana sahih bi hadis söyleyim
peygambere haramın ne oldupğunu soruyorlar o da cevaplamış
"allahın kitabında yasakladığı şeylere haram denir. bazı konular susmuştur. kuranda geçmez. onlar size affedilmiş helal kılınmıştır. allahın susuğu konuşların altını deşeleyip haramlık aramayın. allaha iftira etmiş olursunuz. allah bizim gibi unutkan değil. bir şey haram ise kitabında yazar. haram olarak geçmeyenler helaldir" (İbnu Mace, Et’ime 60; Tirmizî, Libas 6) buyurmuştur.
adetli iken namz haramdır demeniz için kurandan ayet olması gerekir.
şunu unutmayın kuranda her şey açıkça anlatılmıştır
siz allaha yalancı mı diyorsunuz
siz hanfgi allaha inanıyorsunuz
putperest misiniz
allah kuranda bu kitap sizlere ap açık anlatıldı diyor defalarca
başşkalarına muhtaç olmayın diy ayet ayet açıkladık diyor
bu kiapta karışıklık yok diyor her şey açık diyor
eee
allah yalancı mı
siz ne dediğinizi bilmiyor şirke giriyorsunuz
- Soran1 yıl
Kardeşim iyi hoş söylüyorsun söylediklerinde tek yanlış yokta. Yani 28 yıllık hayatımda ilk kez senden duydum böyle bişeyi. Yeni bir din çıkarmayalım ortaya. Ve sizin aksinizi düşünenler içinde bu kadar üzülmeyin dinimizde bilmemenin, yanlış bilmenin hükmü yok zaten. Peygamberimiz kurana uyun demiş evet ama aynı zamanda hayızlı kadınlar hakkında da bilgi vermiş.
2/222 Sana: kadınların aybaşı halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır/ezadır. Aybaşı halinde kadınlardan ayrılın ve TAHİR Olana kadar/temizleninceye kadar, onlara yaklaşmayın. Eğer TAHİR olurlar ise/temizlenirlerse, Allah'ın size emrettiği yerden onara gidin. Şüphesiz Allah, tevbe edenleri sever, temizlenenleri de sever.
Sonuç olarak her iki ayette de, manevi temizliğin, TAHİR olma halinin = Temiz/abdestli olma anlamını KAPSADIĞINI gördük. Bakara 2/222 ayette "TAHİR Olana kadar/temizleninceye kadar." vurgusundan anlıyoruz ki; kadınlar regl halinde iken TAHIR değildirler. Dolayısı ile abdest almakla abdestli olamazlar. Tâ ki, adet hali bitene kadar. Abdest namazın bir ön şartı/emri olası dolayısı ile bir kadın adetli iken namaz kılamaz. - Soran1 yıl
Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakla-dıysa ondan da sakının..." (Haşr, 59/7)
Sunnet ve hadislerin Kur ' anı kerimi aciklayici ifadeler olduğu bu ayette de peygambere uyulmasi gerektigi emredilmistir
Namaz kılmak. Âdetli veya lohusa kadının namaz kılması câiz değildir. Hz. Peygamber (s. a. s), Fâtıma binti Ebî Hubeyş'e "Hayız gördüğün zaman namazı bırak ve hayız hâlin sona erince, kanı temizleyerek guslet ve namaz kıl." buyurmuştur. Buhâri'deki rivâyet şöyledir: "Âdetin devam ettiği sürece namazı bırak, sonra boy abdesti al ve namaz kıl." (Buhâri, Hayz, 19, 24, Vüdû, 63; Müslim, Hayz, 62; Ebû Davûd Tâhâret, 109).
Âdetli kadın, kılamadığı namazı kaza etmez, orucu ise kaza etmesi gerekir. Hz. Âişe (r. anha) şöyle demiştir: "Biz Rasûlullah (s. a. s) devrinde âdet görüyorduk. Namazı kaza etmekle emrolunmadığımız halde, tutamadığımız orucu kaza etmekle emrolunuyorduk." (Buhârî, Hayz, 20; Ebfı Dâvud Tahâre,104; Tirmizî, Savm, 67; Nesaî, Hayz,17; Siyâm, 64). - Soran1 yıl
Yani sonuç olarak açık bir şekilde hayızlı kadın ibadet edebilir gibi bir şeyde yazmıyor ona bakarsanız. Yıllardır araştırılmış bir şey. Allah aşkına annen regl iken namaz kılıyormu? Camiye bile girilmez ya olabilirmi öyle bir şey?
- 1 yıl
ben dine çağırıyorum ibadete çağırıyorum siz kaçıyorsunuz
yahu açıkça deyin ki
allahın sözlerini biz umursmayız
allah ne ki
biz böyle mnamazsız oruçsuz rahatıs
hadis adı altındaki uyfdurmalar daha hoş geliyor
allahtan bize ne. rivayet saçmalıkları bizi namaz kılmaktan oruç. tan kurtarıyor işimize bu geliyor
peygamber allahtan daha üstündür bana göre deyin
açık söyleyin
peygamber en üstündür allah bir hiç tir deyin
zaten sözleriniz onu ifade ediyor
of yaaaa
sizi allaha yakınlaştırmak ibadete yöneltmek istiyorum siz halaallahı inkardasınız hala allaha yalanculık yapıytorsunuz
siz dinsizsiniz
şirktesin
z bane ne yahu of yeter yaa
aklınıza tüküreyim sizin
sizde akıl yokü
allah belanızı verecek
Söylebilirsun.
Regi olduğun için oruç tutmadığını.
Regi bitimi sonrası oruçlu olduğun bir gün iftar davetine icabet edeceğini söylemelisin.00 YorumlaE davete icabet etmek gerekir. Tutamıyo olsanda dümenden ye iç bişeyler aç gitmek zor olmasa gerek.
00 Yorumla- 1 yıl
Sırf sevap kazanamayacak diye mi gitmek istemiyorsun şimdi sen bak bak ne düşünceli bir müslüman kardeşimiz
00 Yorumla - 1 yıl
Arayıp regl oldum demeyeceksen gitmek lazım
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Oruçlu gibi hareket et yeter, gerisine karışma.
00 Yorumla - 1 yıl
Kusura bakmada senin elinde olan bisey degilki o
00 Yorumla Tabiri git
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar