Gölgeler görüyor ve sesler duyuyorum sizce sebebi ne?

İlkokula giderken eve girmekten korkuyordum. Çünkü evde tek olmadığımı düşünüyordum bu yüzden ablam okuldan geleseye kadar dışarıda duruyordum ya da evde yorganın altında saklanıyordum ama büyünce İşler biraz daha değişti.13 14 yaşlarımdaydım. Odamda telefon oynarken gözün cama doğru kaydı ve camın önünde sırtında dikenler olan birinin çok yavaş bir şekilde ilerlediğini gördüm öncelikle bunun bir göz yanılması olmadığına inanmak için 1 2 saniye onu izledim ve gerçektende o vardı. Hemen ışığı açtım ve tekrar baktım bu sefer onu göremedim. Odadan hemen çıktım ve ailemin yanına gittim olayı anlattım ama saçmaladığımı düşündüler bu olaydan aylar geçti ama geceleri hala korkuyordum. Birgün ranzamın altından bir şey alacakken bacak aramdan bir şey geçtiğini fark ettim çok hızlıydı net göremedim. Bunuda göz yanılması sandım ve çok takmadım bir gün saat gece 12yi geçmişti yatağımda telefonla mesajlaşırken camın önünde sadece omuz ve üstünü gördüğüm çarşaflı biri vardi çok dikkatli bakmıştım ve bu çok netti telefonumun flaşını açtığımda yoktu birden ağlamaya başladım ve o gün ailemin yanında uyudum. Üzerinden epey geçmişti bir gün evde tekken sınava çalışıyordum ve ben korktuğum için salonun mutfağın ışıklarını açmıştım ders çalışırken birden mutfağın ışık açma kapama düğme sesini duydum bizim mutfaktan geldiğinden emin olduktan sonra dua okumaya başlamıştım ama bu sefer daha kötü oldu ve salondan ayak sesleri gelmişti arkadaşıma ve ablama yazmaya aramaya başlamıştım ablam açmıştı durumu anlattim ve o telefondayken kendi adamdan çıkmaya karar verdim. Çıktığımda ise mutfağın ışığını kapalı olduğunu gördüm ben mi kapatmıştım yoksa kendimi kapanmıştı bilmiyorum ablamla konuşmayi bitirdikten sonra olayı arkadaşıma anlattim ve görüntülü konuşmaya başladık sürekli görüntü donuyordu ve ben görüntüyü düzeltmek için uğraşırken bir anda el aynam yere düştü kendi düşmesi imkansızdı. Bu arada yengem büyü yapıyor üzerimde büyü olabilir mi?

Gölgeler görüyor ve sesler duyuyorum sizce sebebi ne?