Huzurlu hissediyorum ve nostaljik hiç bitsin istemiyorum ya...

Huzurlu hissediyorum ve nostaljik hiç bitsin istemiyorum ya...
Üst başlıkta saudade olarak tanımlayacağım duygular:
Sıcacık bir melankoli hali😅 Eksik bir parça varmış da her yıl, bu ayda onu bulmaya çalışıyormuşuz gibi geliyor bana. Bulamayacağımızı bilip, yine de aramanın hoşluğunu yaşayabildiğimiz bir aymış gibi ya da kaybettiğimiz en güzel şeymiş gibi. Başka bir deyişle;
Yol hemen bitmesini istediğimiz bir şey değil.
Ömür hemen yitmesini istediğimiz bir şey değil.
Yol güzel, varmak değil.
(Yılmaz Erdoğan)
Özellikle Ramazan ayında kendimi çok sakin hissediyorum kolay kolay sinirlenmiyorum yani her şeyden önce kendimi hesabı çekiyorum elimdekilerin kıymetini ben her zaman anlıyorum ama oruçlu olduğum zaman daha fazla anlıyorum daha fazla kıymetini biliyorum özellikle yiyecek içecek konusunda israf yapan konusunda daha dikkatli oluyor normal zamanda da sevmem
Teşekkür ederim
🌸
Selam gadası 🙃
Şimdi çoğu insan oruç tutmak istemiyor. Oruç tutmayan insana bence oruç nasip olmuyor. Çünkü Allah o kişiye bunu nasip etmiyor. Huzurlu hissetmenin sevap kazanıp borcun olan ibadeti yerine getirmenin vermiş olduğu manevi hissiyatı anlatmanın tarifi yok ki.
Hiç bir duygu hissetmiyorum tutmadığım için ama arkadaşlarım sevdiği için bende onların sevincine ortak olurum. yoksa bende herhangi bir duygu yok normal bir ay
Cevap
7Cevap
En sevdiğim yönü iftar sonrası çay kahve faslı ve aile yemekleri esnasındaki toplu sohbetler.
Huzur, keyif ve rahatlık.
Ramazan ayının, bu ayda tuttuğumuz orucun ve yaptığımız ibadetlerin Allah tarafından bize hediye edilen nimetler olduğunu düşünüyorum. Allah'ın bizi bağışlamak için önümüze sunduğu çeşitli fırsatlardan en büyüklerinden birisi de bu ay. O yüzden başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olarak belirtilen bu ayda yapabildiğim kadar ibadet etmeye gayret gösteriyorum
Ruhen aradığım huzuru, mutluluğu ve lezzeti bu ayda yakaladım. Kelimeler yetmez anlatmaya, bir hayat belki ancak karşılayabilir bu duyguları
Sabrın güzelliği, nefis terbiyesinin verdiği sakinlik
Manevi duygular daha ağır basıyor.
Ramazan ayının verdiği huzur, aç kalmayı bile sevdiriyor insana
Valla çok da özel hissettirdiği bir şey yok işte açlığın zorluğu nimetlerin şükrü falan filan
Guzel bir duygu ramazanın menevi değeri çok yüksek
Huzur içimde tarifsiz bir mutluluk var.
eskisi gibi değil maalesef
muhafaza
moral
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?