Yemek masamız var fakat çocukluğumdan gelen alışkanlığım olan nostaljik yer sofrasında sahur yapmak daha samimi ve hoş geliyor bana. Bu konularda 90'lar kafasıyım... ❤️

Yemek masamız var fakat çocukluğumdan gelen alışkanlığım olan nostaljik yer sofrasında sahur yapmak daha samimi ve hoş geliyor bana. Bu konularda 90'lar kafasıyım... ❤️

Çocukluğumda hep yer sofrasında yerdik ama artık masada yiyoruz.. Daha içten daha samimi oluyordu.. Şimdi anneme gidince çocuklar bile çay içeceğimiz zaman yuvarlak sohbet edelim diyorlar.. Yer sofrasında yemek yememiş olsak dahi onlsr da çok seviyor bir arada oturmayı..
Mutfak masasında yiyip içiyoruz
Sahur da ve iftarda.
Zaten evde yer soframız yok.
Çocukluğum da tahtadan yer sofraları vardı.. hatırlıyorum
O zamanlar ayaklarımızı bir güzel kırıp yere oturup çok rahat yiyip içerdik
Fakat artık devir değişti.
Şimdi yere sofra sersek yeni nesil ayaklarını kırıp yer sofrasına oturmayı bile beceremez diye düşünüyorum.
Evet hey gidi günler ne samimi ve sıcaktı özledim
Evet maalesef öyle
Eski günlere hep bir özlem içimizde.
Çünkü;
O zamanlar insan ilişkileri ve komşuluk ilişkileri daha sıcak ve samimi idi.
Şimdi aynı binada üst-alt komşuya tanımıyoruz.
Diyalog kuramıyoruz.
Eskiye özlem her konuda içimizde var oluyor bu sebepten
Eski Bayramlar
Eski Ramazanlar
İnsan hepsini arıyor geçmişe özlem duyuyor.
Gerçekten
Evet binada kim var kim yok bilmiyorum bile ben şu an... Eski tat eski ilişkiler yok... Keşke zaman makinası olsa ve 99'lara ısinlanabilsem o dönemde doğsam ve yaşasaydım diyorum hep..
Ben genelde bedensel engelli olduğum için artık yere oturamıyorum önceden küçüklük dönemlerinde oturuyordum daha güzel oluyordu Bir de önceden mesela Ramazan ayının heyecanı sevkı vardı şimdi o da kalmadı
Selam gadası 🙃
Ben hep yer sofrasında olmayı tercih ediyorum. Ama misafir gelirse masada yemek daha pratik oluyor.
Cevap
18Cevap
Sofrada yapıveriyoruz işte 😁
Ben yerde yemiyorum. masa da yerim her zaman. bazen de odam da masada yiyorum. yani değişiyor film izleyeceksem daha çok masamda yerim. yoksa normal mutfakta yerim
Yer sofrasını eskiden kurardık şimdi herkes yerden kalkamadığı için masada yiyoruz 😄
Yer sofrasında yemeyeli çoook uzun yıllar oldu fark etmiyor
Eskiden yer sofrasında yerdik şimdi medeni olduk masada yiyiyoz 🥳
Eskiden yerde yerdik hep.. Keyifliydi bayağı.. Masaya alışınca dizler uyuşuyor artık yerde..
Biz sahur yapmıyoruz. yıllardır da yapmıyoruz gereksiz buluyoruz. Genelde yemeklerimizi de yerde yeriz.
Katılıyorum. Yer sofrasının ayrı bir havası, samimiyeti var. Bende onu tercih ederim ama genelde masada yeniyor yemekler
Yer sofrasını severim ama mutfak masası daha pratik hazırlanıp toplandığı için orada yeriz
Yerde yedim mi çok yiyorum ben 😀
Masada az yediğim için masayı tercih ediyorum genelde
Evimiz varken evde yerdik ev kalmadı
g. olsun
Sağol
Ben masada yiyemiyorum ya yer sofrası daha güzel bence
ayaklarım ağrıyor masada ama sofra severim gelenek yaşatılmalı
yer sofrası daha hoş
masayı sevmiyorum
Yer sofrasını pek sevmiyorum ya ben masacıyım
Masa tabiki. Sofra sevmem
Her türlü güzel.