+1 yılBu tartışma gereksiz. Rahatsız olan izlemez, herkesin elinde kumanda var. Bu tartışmanın bir sonraki aşaması dizilerde Ramazan ayı boyunca yemek sahnesi olmaması, RTÜK bu konuda kanallara yazı gönderdi. Buna da ses çıkarmayınca sonraki aşama Ramazan ayında yiyecek içecek servisi yapan işletmelerin ay boyunca çalışmasının yasaklanması. Bir sonraki aşama oruç tutmayanların cezalandırılması. Cumhurcular seçimi kazanırsa önümüzdeki 5 yıl içinde bunlar olacak. İslam dini, bireysel özgürlük alanında, özel yaşam alanında tutulmaz ise dışarıya taşıp toplumu böyle mevzi mevzi, aşama aşama ele geçirir. Sonra bir bakmışsınız hepiniz görünüşte de olsa ibadet etmek zorunda kalmışsınız. İran gibi...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yemek programlarını sevmem, alan var alamanyan var. Televizyon da görüp o yemekleri alamayan insanlar var hem de milyonlarca, o açıdan sevmem.
Ama Ramazan diye hiç bir şey durdurulmamalı, her şey aynen devam etmeli. Din kişisel bir şeydir, toplumsan değil. İsteyen orucunu tutar, dayanamıyorsa izlemez o programları olur biter.
Müslümanlar nedense her şey onların inancına göre şekillesin istiyorlar.
Ben Ramazan'da içkimi de içerim alem de yaparım yani canım ne isterse yaparım, ama oruç tutan insana da karışmam. Tabi ki oruç tutanında bana karışmaması şartıyla.
00 Yorumla
Özellikle ramazan ayında arttırılmış bir şey değil ki. Yemekteyiz, Kadir Ezildi, Gelinim Mutfakta gibi programlardan bahsediyorsan yemek programından ziyade eğlence programı ramazandan önce de vardı. Ayrıca tv da ne izleyeceğini veya izlemeyeceğini seçebilirsin sonuçta kimse zorla bu program izlenecek demiyor ramazanda yemek programından ziyade dini sohbet programları çoğalıyor. Herkes ne izlemek istediğini seçebilir.
00 Yorumla
+1 yılNeden yanlış olsun ki? Sırf ramazan diye hayat olağan akışını mı bozsun. Ay sinir oluyorum oruç tutup böyle düşünenlere ve tutmayanlara saldıranlara. Bu şekilde sevabı da kalmıyor, nefsine hakim olamayanlae bi zahmet oruç filan tutmasın daha hayırlı.
1715 Yorumla
Soran+1 yılAkış demiyorum fazlası var ortada
- +1 yıl
Müslüman olmayanlar olanlara saygı göstermeli. İslamiyet tüm dinlere saygılıdır. Nedense başını örtmek sorun olur. Oruç tutmak sorun olur. Namaz kılmak sorun olur. Anlamıyorum bu islam düşmanlığını. Üstüne üstük annesi babası müslüman olan kız, çocuklarıda böyle.
- +1 yıl
Ben islam düşmanlığı yapmıyorum çarpıtmayın! Herkesin ibadeti kendine ve tutanlar tutmayanlara laf edip duruyor sürekli. Müslüman olmayanlar gelipde size neden oruç tutuyorsun diyor mu hayır. Bu yüzden bu düşünceden çıkmanızı öneririm. Bende oruç tutuyorum ve bu tarz şeyler beni etkilemiyor. Kim ne yaparsa yapsın banane kimse benimle cennete veya cehenneme girmicek.
- +1 yıl
Ayrıca annesi babası müslüman olmuş çocuk hıristiyan veya ateist olmuş bundan kime ne? Herkesin kendi hür iradesi var ve özgürüz. Din adı altında bu şekilde insanları dinden daha da uzaklaştırıyorsunuz cidden yazık.
- +1 yıl
Müslüman olanlar bu ülkede çok zulum yaşadılar. Oruçta buna dahil. Şimdi kimse kimseye karışmıyor. Oruç tutmayan tutana saygısını yitirirse karışırım. Oruç tutanın önünde yemek yerse karışırım. Az edep derim. Git evinde kimseye görünmeden ye derim. Sen etkilenmezsin başkası etkilenir.
- +1 yıl
Oruç tutanda bununla tahrik oluyorsa bi zahmet oruç tutmasın.
- +1 yıl
Nefs bu. Herlesi kendin gibi düşünemezsin. Azıcık humanist olun. Bu yaptığın bağnazlık. Yobazlık.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci Yobaz olan daha çok senin düşüncen gibi. kimse tutmak zorunda değil. dayanamayan da tutması bir zahmeti biz neden kendimizi değiştirelim? biz saygı duyuyoruz asıl tutanlar tutmayanlara saygı duymalı. herkesin kendi kararı dini olmak zorunda değil herkesin.
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever bildiğim en büyük yobazlardan biride sensin. Kendi yorumlarına yoruma kapatıyorsun ama başkalarına atlıyorsun. Bu bir. Biz kimseye tutsun demiyoruz. Atalarımızdan dinimizden gelen bir kültür var. Oruç tutana hep saygı gösterilir. Oruç tutmayanda bi zahmet Ramazanda seyretmeyi versin ölür mü. İnadına mı yapılıyor. Neden oruç tutmayanlar bu ay için saygı göstermiyor. Biz hristiyan bir ülkedemiyiz. Sen inanmıyorsun dşye seni taşlayan mı var. Bu serbestliği yaşıyorsan bu saygıyı göstereceksiniz. Buda iki.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci kanka sadece Ramazan’da mı insanların nefsi var? Sen Ramazan dışında yemek yediğinde aç olan biri yemeğini görünce canı çekmiyor mu yani? Ne saçma. Zaten aç olanın halini anlamak için de tutuyoruz orucu
- +1 yıl
@TeslaDaVinci Kusura bakma burada haksız olan sensin. Saygıdan bahsediyorsun ama sen tutmayanlara saygısızlık ve bencillik yapıyorsun çünkü sırf oruç tutuyorsun diye ülkede her şeyin kendine göre ayarlanmasını istiyorsun; yok efendim dizilerde yemek yenmesin, sosyal medyadan yemek paylaşılmasın, etrafımda kimse yemek yemesin vs... böyle bir şey söz konusu dahi olamaz yani sen nefsine hakim olamıyorsan zaten senin orucun kabul olmaz. İkincisi şu anda oruç tutmayanlar tutanlara göre daha çok mağdur oluyor çünkü en basitinden her gece güm güm güm davul sesi tutmayan kişileri de uyandırıyor yani rahatsız ediyor ama ben bir şey demiyorum, ya da çoğu lokanta ramazan diye kepenk kapatıyor, o sıra yemek isteyen insanlar yer bulmakta zorlanıyor. Bazı işletmeler ramazan diye catering firmalarından çalışanları için yemek söylemiyor, oruç tutmayan çalışanlar mağdur oluyor. Yani şu anda oruç tutmayanlara karşı bir baskı var ülkede acizi oynamayı bırakın artık. Ayrıca dediğim gibi kimse size ayak uydurmak zorunda değil çünkü sen bana oruç tutuyorsun kendine tutuyorsun
- +1 yıl
@TeslaDaVinci İster oruç konusunda olsun, ister başka bir şey... İnsanlardan her zaman sizin hayrınıza olan davranışları beklerseniz daha çok üzülürsünüz. Hayat bu. Türlü türlü insan var. Birisi incelik yapar da gözlerinizin önünde su içmeyi reddedebilir, ama aynı davranışı diğerlerinden beklemek anlamsız bir taleptir. Benim de böyle bazı anlamsız taleplerim vardır mesela. İnsanlardan daha farklı davranmalarını beklerim, ama olmaz, ne yapalım? O yüzden insanları kendimize uydurmaya çalışmayalım, istesek de olmaz çünkü. Aslında, inadına yapılan bir şey de yok. Çünkü yemek programları ramazandan önce de vardı. Bir anda yılın bu zamanında türemiş değiller yani. Hayat olağan akışına devam ediyor sadece.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci Neden oruç tutmayanlar Müslüman olmamış oluyor ki? Belki bir hastalığı olduğu için tutamayan çok insan var. Onun dışında isteyen tutar istemeyen tutmaz. Kimin Müslüman olduğuna oruç tutup tutmamasıyla karar veremezsiniz sonuçta...
- +1 yıl
Bu Tesla nickli şahıs aynı zamanda hayvan cinayetlerini savunuyor. Ama gel gör ki kendinden farklı fikirdeki insanlar, ramazanda oruç tutmayan insanların yemek yemesi bir tarafına batıyor. Kaçık bu akıldan boş verin.
- +1 yıl
Bilmiomki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Ramazan konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılEğer gerçekten insanlar bu programları izleyince kötü olacaksa izlemesinler. Kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor. Ayrıca iftar denen bir gerçek de var insanların çoğu programlara bakıp yemek fikri alıyor ve akşama iftar sofrasına o yemeklerden birini koyuyor bu kadar rahatsız olanlar bakmasın olur biter
21 Yorumla
Soran+1 yılAma onu demiyorum ki ben. Eskisinden çok yayınlıyorlar diyorum
+1 yılİnsanlara akşam iftar için fikir olsun diye düzenleniyor genelde. Bence mantıklı aslında düşününce.
40 Yorumla
+1 yılO kanalları izlemezsin olur biter. Televizyonun yayın akışı öyle, yapacak bir şey yok.
10 YorumlaYemek görmekten rahatsız olan izlemez. Herşeyi Ramazan ayına göre düzenlemek kolay değil
00 Yorumla
+1 yılNe doğru derim ne yanlış bu bir tercih meselesidir. Doğru bulan izler, yanlış bulan izlemez
00 Yorumla- Ramazan konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u +1 yılYani doğru veya yanlış dememiz saçma çünkü her zaman nasılsa öyle devam etmelidir. Özel olarak yayınlanmasın veya yayınlansın demem ben. Herkes tutmak zorunda değildir. Bu yüzden de tutanlar zaten izlemeyebilir ya da kendilerine hakim olabilirler. Ben yanlış bulmuyorum. Tutanlar olduğu için ben neden etkileneyim ki? zaten açlığa dayanamayan kişi de oruç tutmasın o zaman.
00 Yorumla - Ramazan konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılNeden yanlış olsun ki gadası
20 Yorumla
+1 yılNormal zamanda yayınlanmasına neden tepki göstermiyorsun da orucken açken yayınlanınca tepki gösteriyorsun? Sence bu tepkin doğru mu? İğne size batmadikca tepki vermeyip iğne size batınca tepki vermeyin. Hata yapıyorsunuz. 11 ay insanlar açken ağzını açmayıp 1 ay o da zaten yarısı yatakta uykuyla geçerken tepki vermeniz hiç samimi ve iyi bir şey değil.
98 Yorumla
Soran+1 yılBu evrensel dini bir durum ama benimle ilgili değil ki
- +1 yıl
Evrensel? İşine gelmediği için kıvırıyor gibisin.
Soran+1 yılDini ben koymadım. Dünyanın her yerinde oruç tutuluyor.
- +1 yıl
O zaman siz oruç tutarken insanlar yaşamasın ne dersin
Soran+1 yılBu ne alaka soruyla
- +1 yıl
Senin düşüncen ne alaka yaptığınız basit bir ibadetle?
- +1 yıl
Olayı manuple etmeye çalışmayın. Sen 12 ay yaşarsın 12 ay fakirler için göstermezsin. Sadece Ramazan ayı için çoğunluğu müalüman olan ülkede bunu rica etmek beklemek suç mu. Bu nasıl bir bağnaz ve bencil yaklaşım.
- +1 yıl
12 ay bile herkesin gözü önünde yemek yiyip 8 milyon fotoğraf paylaşıp sosyal medyada sonra hoşgörü beklemek suç
+1 yılYorumların büyük kısmını okudum fakat bu konuyu yanlış anlayan kardeşlerimiz olmuş bakın yemek programları vs gibi programlar tabiki de yapılabilir bunda herhangi bir sorun yok ancak ramazan ayının genel özelliği sadece aç insanları anlamak değil aynı zamanda nefsi Allah için terbiye etmektir Tabiki oruç tutmak isteyen tutar istemeyen tutmaz bu ayrı bir konu televizyon olmayan ev yok herevde tv var ve genel de kanal gezerken görebiliyoruz enazindan ramazan ayında iftardan sonra butarz programlar verilebilir sonuçta tabikide oruç tutmayanlara saygısızlık olmamalı ve kimse zaten karışamaz öyle bir hakkıda yok ama insanın gözünün içine sokupta yemek yiyoruz yemek yapıyoruz vs gibi durumlar olması da hoşdegil yani ha disarda oturduğu yerde oruçlu bir insanın karşında yemekler yiyerek onun nefsini cektirmissin ha tv de illa gündüz kuşağında olmak zorunda değil tabi ki insanlar onları iftardan önce izlemek zorunda değil ama illaki bir kanal da olmasa diğerinde çıkıyor yani saygılarımla
10 Yorumla
+1 yılDoğru niye yanlış olsun. Oruç açılıyor akşam sonuçta orucun anlamı aç insanların halini anlamak biz orada burada yemek yerken bize bakan parası olmayan alamayan insanların hissettiğini hissetmek demek değil mi zaman... TV programı olarak yayınlansa ne olur...
67 Yorumla- +1 yıl
@Haaneke Allah rızası için, iman için, sünnet olduğu için, sevap için, aç insanların halini anlamak için , Alalha gönül bağı ile daha yakın olmak için...
- +1 yıl
Zaten anlasanız tutardınız.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci zaten tutuyorum orucumu kardeşim kıt mısın
- +1 yıl
@haaneke ye iletmiştim
- +1 yıl
@TeslaDaVinci pardon
- +1 yıl
bu arada oruç farz hocam sünnet değil.
+1 yılYani yanlış diyemeyiz şimdi gelinim mutfakta programı var mesela yemek pişiriyorlar hani o kadarcık şeyden de insanlar etkilenmesin canım koca 11 ay boyunca yiyip içiyorlar bir ay oruç tutuyorlar o da hadi en fazla 18 saat ya 18 saatte dayanamıyorsan yani bir şey diyemiyorum bence yanlış değil
30 YorumlaTarif, fikir vermek. Oruç tutanlar her şeyden bu kadar "alınırsa", özen beklerse, oruç tutmanın ne anlamı kalır?
70 Yorumla
+1 yılYapan var yapamayan var. Yayınlanmaması gerekiyor. 😎
33 Yorumla- +1 yıl
@dontletusdown bizim büyüklerimiz fırından ekmek aldığında veya pazardan meyve aldığında kimsenin canı çekmesin diye gizli saklı evine getiridi biz bu terbiye ile büyüdük. İman ettiğin dini bilmezsen yaşadığını din zannedersin.
- +1 yıl
@dontletusdown
1-ben kendimi ovmem
2-senin içinde terbiyemi bozmam
3-senin gibi ukalalik yapmam
4- Başka yerde oyna
Soran+1 yılYani...
+1 yılYanlıştır. sebebi de çok basit.
her toplumun belirli başlı adetleri gelenekleri ve dini ahlakları vardır. Bugün her ne kadar ben müslüman değilim diye gezen bir genç bile görseniz mutlaka Müslümanlık göreneklerinden, ahlakından etkilenmiştir ve izler taşır, kendisi bunu bilmez bile.
Gelelim konumuza, toplumun ağırlıklı kısmı belirli saatler süresince yemek yemiyor ve aç kalıyor. Hangi insan olursa olsun aç bir insana yemekler izletmek, karşısında yemek yemek bir eziyettir.
Türkiye de etek giyen bir erkek görseniz deli dersiniz, İskoçya da moda ikonu. Yani her ülkenin etiğine göre davranmamız gerekmektedir 😇00 Yorumla
+1 yılBunun nesi yanlış anlamadım bence zekice bir tutum
Kişi oruçlu TV de hiç sevmediği bı yiyecek içecek her neyse görse bile canı isteyebilir yakın market varsa gidebilir sipariş edebilir.
Hem sen kazanırsın hemde onlar bunun nesi yanlış ben bı yanlışlık göremedim de neyse yinede sen bilirsin...10 Yorumla
+1 yılburasi cogunlugu musluman ulke oruc tutan var tutmayan var bu bir tercih meselesidir. saglik yuzunden de tutmayanlar olabilir ama sorun bu degil. orucun amaci nefsini kontrol etmektir. oruc ac yatan insanlari anlamak icin tutulur ve ac insanlarin onunde 11 ay boyunca orada burada yemek yiyen sizsiniz bundan utanmiyorsunuz siz yapinca sorun yok da tv de gorunce mi sorun oluyor
12 Yorumla
Soran+1 yılBu sözler kimlere gitti
- +1 yıl
valla ustune alinmak isteyen herkese ablacim
Tv yayınlarının hepsi politikadır
En çok ne, ne zaman kazandıracaksa onun yaparlar
Bu kapitalizmin oyunlarından biridir...
Sadece yemek için değil tüm programlar için geçerlidir..11 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur
Kullanıcı deneyimi türlerinden biri
Oruçluyken yemek porgamları dah cok ilgi çekiyor ondan dolayı izlenme olsun diye yemek porgamı koyuyorlar
12 Yorumla
Soran+1 yılBiliyor musun tam olarak bunu sordum. Herkes yanlış anlamış. Teşekkür ederim doğru anlayışın için
Gizli Üye(25-29)+1 yılSokakta da bütün cafeler insan kaynıyor herkes yiyip içiyor rahatça zaten. Her türlü görüyoruz bu manzaraları alışmak lazım bu durumlara. Tv de oynamasa da ne değişir ki. Herkes sadece kendi ibadetine baksın bence en doğrusu bu
12 Yorumla
Soran+1 yılTV de gösterişli tanıtım oluyor
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ki sokakta insanlar bile özen göstermiyor yiyip içip duruyor, para kazanılan tv mecrası hiç özen göstermez. Hassasiyet beklemek hata. Bu kadar etkileniyorsan en iyisi bakmamak
+1 yılOruç tutarken yemek görmek bile zorluyorsa oruç tutmayın
21 Yorumla
Soran+1 yılOnu sormadım
+1 yılTelevizyona bakmayın bence. Biz ailecek bakmıyoruz epeydir. Misafir gelince sadece
25 Yorumla
Soran+1 yılÇözüm bu mu
- +1 yıl
Maalesef bu.
- +1 yıl
Öyle diziler yapıyorlar ki milletin ahlaki yerle bir edildi. Zinayı normal gösteren diziler baş göstermeye başladı çözüm izlememek
Soran+1 yılDiziler gerçekten çok kötü ben izlemiyorum
- +1 yıl
Evet öyle
+1 yılNe alaka kardeşim oruçlusun diye canın mı çekecek illaki
12 Yorumla
Soran+1 yılBen onu demiyorum ki
- +1 yıl
Ya ne diyorsun kankim
Benlik sıkıntı yok da tuhafıma gitmiyor desem yalan olur aklım almıyor 😅
12 Yorumla
Soran+1 yılEskisinden çok koyuyorlar o ilginç
Bizi acıktırmak için bence aslında normal ramazanda çıkması doğaldır
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun
+1 yılBence hiçbir zaman yayinlanmasin nimete saydiran seviyesizler
11 Yorumla
Soran+1 yılNe desem bilemedim
+1 yılNe güzel işte ben bununla da kalmıo instagramdan sürekli tantunici felan izliyom :)
12 Yorumla
Soran+1 yılİlginçmiş
- +1 yıl
Ben seviyorm
+1 yılDoğru. Neresi yanlış. Herkes oruç mu tutuyor?
11 Yorumla
Soran+1 yılHerkes tutmak zorunda değil
+1 yılNormal günlerde de çok var ya. Bizim kadınlar yemek tarifi almayı seviyorlar ama yapmıyorlar 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılAma malzemeler pahalı
istemeyen izlemez ülkede başka dertler varken buna mı takıldıniz cidden
16 Yorumla
Soran+1 yılRamazan kategorisi bu süz gündeme gidin isterseniz
- +1 yıl
biliyorum ramazan kategorisi. d başka dertler var ramazanla ilgili buna mı takıldın istemeyen izlemez o kanalı değişsin şu an herkesin elinde cep telefonu var gitsin youtubeden yemeksiz şeyler izlersin iftardan sonra izler yemekli kanalları bunu büyütmeye gerek yok bir iki canım bir şey dedi herkes büyütu olayı
Soran+1 yılBen onu demiyorum ama. Diyorum ki 1 ay sürekli yemek odaklı görsel sunmak doğru mu 11 ay bu kadar yoğun değilken sadece bu ay.
Soran+1 yılHala anlatamıyorum.
+1 yılAy izlemeyin yaa. Sanki kaçırmadan izliyorlardı ya da sanki tek kanal var. Yıl olmuş 2023 televizyonda ne çıkarsa izlemek zorundasın sanki.
Sen oruç tutuyorsun diye dünya durmuyor. Bu kadar iradesiz misin be!
Sizin gibiler yüzünden insanlar dinden soğuyor.
00 Yorumla
+1 yılNeden doğru olmasın, insan aç/susuz ise açmasın televizyonu bir zahmet.
Yemek yapma programları neden var hemde ramazanda neden var kadınların bir ünlü sorusu vardır 'bugün ne pişirsem' programlar kadınlara bir fikir sahibi olmaya yardım amaçlı ve nasıl pişirildiğini.
Kısacası kadınların em iyi dostu olabilir!
00 YorumlaBizim türk halkında bir problem var. Suçlamayı çok seviyoruz. Hepimiz dört dörtlük insanlarız da TV yapımcıları bozuk.
Ben bu tarz programları izlemiyorum. Televizyon ahlakini bozuyorsa, senin nefsini oksuyorsa izlemezsin. Siz izlediğiniz için ayaktalar. Siz izlediğiniz için varlar. Demek ki o kadar da rahatsız değilsiniz ki izliyorsunuz bunları.
Psikolojinizi başkalarının eline teslim ettiğinizde hayal kırıklığı yaşamanız kaçınılmaz olur
00 Yorumla
+1 yılYannlis olsa ne dogru olsa ne mudahele edemezsin ki buna sen ne yapacan kapatin yayinlamayin mi diyecen onlarda tamam olur yayinlamiyoruz mi diyecekler sanki sevdigim bir dizi vardi orada karakterleri seviyordum o iki oyuncunun sosyal medyada ramazanla alay ettiklerini gordum zaten ne olduklarini biliyordum da yani bu kadar da olmaz dedim yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek programı olmasını değil saçma sapan sohbet yapılmasını çekiştirilmesini sevmiyorum birbirlerine olan tavırları çok absürt
11 Yorumla
Soran+1 yılO programlar çok kavgalı oluyor izleyemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yıl* nedir diye merak edenlere bu sorudaki şahısı gösterin. En açıklayıcı cevap bu olacaktır😄😄
12 Yorumla
Soran+1 yılBana mı diyorsun
Soran+1 yılSadece sordum o da doğru anlayan çok az çıktı
+1 yıltv programı sonuçta reyting uğruna herşeyin yapılabildiği bir zamanda buda yapılır, yemek programı yemek yarışması gibi yayınlar zaten saçmalık ötesi herkesin damak zevki başka sonuçta bana göre 1400 yıldır tükürük orucu bozarmı gibi saçma sapan sorulara karşılık milyonlarca lira alan hiçbir işe yaramaz ilahiyatcıların ekranda boy göstermesi kadar saçma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTartışılması bile saçma. Bu duyarı kasanlar, iftar sofralarını sosyal medyada yayınlamakta hiiç sakınca görmüyorlar. Hadi siz sadece ramazanda açlık çekiyorsunuz, sizin o sosyal medyada yayınladıklarınızı herkes görüyor. Cebinde beş kuruşu olmadığı için günlerde yumurta kıran, çocuğuna sadece makarna veren anne de görüyor. Madem bir duyar kasılacak, o zaman masum olan ilk taşı atsın biz de saygı duyalım di mi.
00 Yorumla
+1 yılBence anormal bir şey yok. Ben zaten YouTubeda 7/ 24 yemek videoları izliyorum
00 Yorumla
+1 yıltoplum olarak yemek hastasıyız. Başka hobimiz de yok gibi. Arz talep meselesi anlayacağın
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet kadın hep yemek yapmalı gibi hep yemek programı
- +1 yıl
özellikle senin yaş grubundaki çoğu kadın kabul edelim ki ev kadını ve aktivitesi olmadığından bunlara sarıyor
Ramazanla alakaları yok, yokluk içinde olanlar umurlarında değil, sorsan kültür veya yemek kültürü adına hiç bir şeyleri yok. Orada her türlü görgüsüzlüğü, gösterişi çok bilmiş gibi edebten karakterden yoksun gösterme çabasındalar.
00 YorumlaRamazan ayında ekranlarda iftar için verilen yemek tariflerini bir söze benzetiyorum.
"Akıl veren çok, para veren yok"
Sonuçta bu tarifler için malzeme ve o malzemeyi almak için para gerekiyor çünkü00 Yorumla
+1 yılNeden yanlış olsun ki? Oruç olunca normal faaliyetler bir anda kesintiye mi uğrayacak? Neden bireysel ibadeti bütün hayata entegre etmeye çalışıyor bu millet anlamıyorum ki. Normal durumlar bunlar.
00 Yorumlayanlis bi tarafi yok bence istemeyen izlemez ben de oruc tutuyorum insan nefsine sahip cikmali
11 Yorumla
Soran+1 yılAma konu bu değil ki
yayınlanırsa da oruç tutanlar kanalı değiştirir, niye oruç tutanlar için yemek programı kaldırılsın ki? sonuçta tutana da tutmayana da saygılı olunması gerekir. ikisi de bir tercih.
10 Yorumla
+1 yılOnlar için yanlış elbette ki ama bizler için gayet doğru bizim oruç tutarken ki sevabını artıyor daha güzel oluyor ancak bilerek gidip de onu açıp gün botu izleyince değil tabi ki
00 Yorumla
+1 yılNedeni çok basit.
Niteliksiz seyirci kitlesini mutlu etmek ve absürtlüğün dayatılması ve yozlaşmışlık.
İzlenme oranları yetersiz olsa zaten bu tür yapımlar kendiliğinden çöp olur.00 Yorumla
+1 yılOf neden olmasın ki? Sadece Ramazan’da mı milletin canı bir şeyler çekiyo anlamadım duyar kasmayın her şeye
10 Yorumla
+1 yılnormalde de doğru değil ki.
21 Yorumla
Soran+1 yılAslında doğru diyorsun
+1 yılHayır ya normal günde canım çekerken hele ki ramazanda kanal değiştirirken saniyelik görüşümde canım çekiyor nxndnddn
00 YorumlaHalbuki bu ülkeyi islamcılar yönetiyor ama işin içine dolar girince bu 12. Cumhurbaşkanı kızlarını bile satar 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Kimi diyorsun mesela
+1 yılBir tek ramazanda değil ki hep var bu programlar. Amaç ya değişik tarifler göstermek ya da can çektirmek olmalı
00 Yorumla
+1 yılbence asgari ücret ile 5 kişilik aile 1 ramazanda ne yer ne içer onu sunsunlar... maliyet hesap yapsınlar...
00 Yorumla
+1 yılBir başka anlayamadığın şey ise izlemek zorunda olmadığın.
Anlam yüklemeye gerek yok. İstemiyorsan izlemezsin olur biter.00 Yorumla
+1 yılTelevizyonda bence acilirsa ya belgesel ya film ya da secim sonucu dinlenir hic sevmiyorum televizyonu
00 Yorumla
+1 yılçok itici buluyorum zira, insanlar zor geçinirken böyle pahalı ve insanların alım gücünün yetmediği görselleri görünce çok geriliyorum
00 Yorumla
+1 yılBen doğru bulmuyorum. Olan var olmayan var şimdi diyeceksiniz ki e izlemesinler ama yinede yanliş insanin gözü kaliyor.
00 YorumlaNe fazla izleniyorsa onu yapıyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle görünüyor
Tarif veriyorlar yahu, gidin yiyin diyen mi var
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten onları herkes yiyemez ki orta gelir üzerine hitap
+1 yılYapacak bir şey yok reyting onlar da para onlarda şimdi
00 Yorumla
+1 yılCekimler onceden cekildigi icin yayınlıyorlar bence
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!