Tamam Allah emretti dinimizin gereği, farzı ama manevi olarak pekte isteyerek tuttuğum söylenemez.
Tam olarak maneviyatı nedir nasıl ruhumu Ramazandan zevk alır hale getirebilirim?
Yani yaptığım ibadet boşa gitsin istemem
Yardım!
Tamam Allah emretti dinimizin gereği, farzı ama manevi olarak pekte isteyerek tuttuğum söylenemez.
Tam olarak maneviyatı nedir nasıl ruhumu Ramazandan zevk alır hale getirebilirim?
Yani yaptığım ibadet boşa gitsin istemem
Yardım!
Göstermelik tutuyor cogu insan zaten
Şöyle düşün oruç tutan bir insana hangi dindensin diye sorulmaz oruç islamın bir semboludur
Her seyin bir zekatı vardır bedenin zekatı oructur
Oruclu insan yalan söyleyemez küfredemez cinsel iliskiye vb giremez oruc bir kalkandr
Bedenin aç kalması ruhun doyması demektir
Hayvani yönlerimizden arınmak istiyorsak mide boş kalmak zorunda
Bunu inzivaya çekilen dervisler yapardı 40 gün oruc tutardı nefislerinden arınmak icn
zorla tutmak daha sevap olur hiç bozmadan devam et daha çok sevaba girersin.
Aç insanlari anlamak için
Sabrı öğrenmek için
Cevap
6Cevap
Oruc Allahın kullarına verdigi bir ibadettir. Kullarım ramazanda benim icin ac kalıp oruc tutuyorlar nefislerini terbiye ediyorlar buyuruyor Hz Allah ve buna istinadende bayramı bir hediye veriyor asıl mukafat ahirette
Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı..." (Bakara, 2/183) Yeterli olmuştur umarım
Var mesela ben isteyerek ve severek tutuyorum şükür
Ben 2 gün tuttum baktım sinirli agresif oluyorum bas ağrısı tavan tutmamaya karar verdim
Olmuyor abi olmuyor
Bende böyleyim şu sıralar hiç bir şey içimden gelmiyor çok mantıksız geliyor aç susuz kalmak
aga ben de annemi uzmemek icin tutuyorum valla
Aileden böyle öğrenmişsin ezbere tutuyorsun işte
Bu şekilde ne kadar sevap Allah bilir yani
Ac insanları anlamak nefsimize sahip çıkmak
Ne yapıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?