Sahurda elektro gitarla ramazan davulcularına eşlik eden gençler tekrar gündeme geldi, çok hoş bir görüntü değil mi, böyle uyandırılmak hoşunuza gitmez mi?

Sahurda elektro gitarla ramazan davulcularına eşlik eden gençler tekrar gündeme geldi, çok hoş bir görüntü değil mi, böyle uyandırılmak hoşunuza gitmez mi?

Kusucam iğrenç bu ne böyle :( Davul bile yasaklanmalı bence asırlar öncesini anlıyorum çünkü o zamanlar teknolojisiyle çalışma saatleriyle davul kabul edilebilir ancak günümüzde gereksiz. Kalkmak isteyen alarmını kurar kalkar zaten. Kurduğu alarma kalkamayan insan davulcuda hiç kalkamaz. Boşa gürültü kirliliği yapılıyor davulla adet adet diye günümüze kadar getirdiler adetlerde ulaşımda atla ama ben atla gezen kimseyi görmüyorum hayatımızda herkes araba gibi taşıtlar tercih ediliyor. Günümüz çalışma saatleri asırlar öncesiyle bir değil gececi akşamcı gibi vardiyalar yok yaygın olarak asırlar öncesi. Alarm kurmak gibi teknoloji de yoktu. Oruç tutmayanlar da var işinden dönenler yoldan gelenler hastası çocuğu olanlar da var saygı hoşgörü lütfen.
Evet.😂
Davul zurna elektro gitar severim.
Birde üstüne
İstek parça müziği yapıp kağıdı ramazan davulcusuna atabilsek camdan daha güzel. olurdu..
Bi bu eksikti be abla
Bahşişi sağlam ver. Neden olması
Hayır ben istemem zaten takipçi kasıyorlar bence. bu yüzden de saçma buldum ama zaten ben tutmuyorum ve herkes de tutmak zorunda değil yani hasta olan vardır tutmayan vardır bebeği olan vardır insanlar kendileri uyanabilir bence yani saatlerce bu şekilde ses çıkarmalarını doğru bulmuyorum ben hiç bir şekilde
Cevap
32Cevap
Takipçi kasıyorlardır. Çok gereksiz ve saçma olumuş
Nesi saçma pardon?
@düşünmektükenmektir Bana saçma geldi, size gelmemiş olabilir görüşünüze bir şey diyemem. Ama ramazan ayında davulun kendine özgü bir geçmişi var. İnsanlar davuldan bile rahatsız oluyorken elektro gitarla beraber tam bir gürültü olmuş. Videodaki sesler hiç hoşuma gitmedi. Çocuklar, yaşlılar, hastalar var gece uyuyan.
Davulla rahatsız oluyorlarsa davul da iptal edilmeli artık? Neden edilmiyor. Edilmiyorsa neden elektro değil?
@sinsinsin müzikte ritim, ses uyumu olmazsa gürültüden farksız olur. Üstelik bunun sokakta yapılması da saçma gelebilir insana. Davul tamam da elektro gitarla uyandırılmak istemem şahsen 😊
Belki hasta ve oruç tutamıyor. Neden hala davulla uyandırma var ki? Oruç tutmayan ya da tutamayan insanlar da uyanıyor. Hatta bebekler de uyanabilir. Davulun uyandırması yüzünden saatlerce ağlayıp da oruçlu insanı da uyandıran bebekler vardır. Davulla gezme olayı bana bencilce geliyor.
Yıllardır sahura kalkıyorum ama 30 gün içerisinde belki 1 belki 2 defa davulun sesine uyanmışımdır. Sahura kalkmak gibi bir niyeti olmayan insan hiçbir şekilde uyanmayacaktır. Çünkü öyle bir niyeti yoktur. Uyanan da tekrar uyur öyle zulüm bir şey değil…
Gelenektir mani söylense daha hoş olurdu.
Abicim herkes sen değil farkında mısın? Kimisi yanından yürüdün diye uyanır, kimisi de 8-10 tane alarm kurar uyanmak için. Hasta var, bebek var, regl olan vs var. Hoş değil davul durumu.
Yüksek sesle müzik dinleyen araçlar için söyleyeceğin bir şey var mı? Herkese her şey hoş gelemez ki gelmiyor da zaten.
Kaldı ki davul 12 ayın sadece 1 ayında var. Rahatsız olmaya hakkımız yok bence. Ama yüksek sesle müzik günün her saatinde ve her alanında var. Niyetinin ne olduğunu bilmiyorum ama bu eleştirin biraz yersiz.
Ne niyetinden bahsediyorsun? 30 gün gece de 2 kez gümbür gümbür ses yapan araba varsa zaten o da suclu. Davul sizi eglendiriyor olabilir ama 4-5 saat agri sonucu bayilircasina uyuyakaldigini ve uyandigini hayal et. Herkes senin durumunda degil. Empati yap sadece. Bu duyar ya da amac degil. Ben kendi açımdan soylemiyorum cunku zaten sabahlayan bir insanim. Ama herkes ben degil.
Kesinlikle katılıyorum bana da çok saçma geliyor. Eskiden tamam neyse ama günümüzde alarm diye bişey var kalkmak isteyen kursun alarmını. Bi gün yeğenim daha yatakta zıpladı korkuyla. Pazarcıların bağırması da çok saçma alacak olan alır zaten niye kulağımı skiyosun birader
Kesinlikle 🙂🙂
Boş yapıyosun herşeyi kaldıralım davulu kaldıralım pazarda bagıranları kaldıralım asker eglencelerini kaldıralım sokakta dügünleri kaldıralım olmadı ezanıda kaldıralım ee nasıl olur sence 🖕 üç beş kişi rahatsız olcak diye kültürel değerlerimizden vazmıgeçelim
Bu nasıl mantıksız bir örnek yaa? Gece yarısı seçmemişken ses duymak ile pazara gittiğinde uyanıkken ses duymak aynı şey mi? Hadi tamam, satıcılar bağırsın daha çok dikkat çekmek için. Ama davulun tek bir mantıklı nedenini söyleyebilir misin? Tek bir neden ile susabilirim şu an. Alarm ile uyanmak varken neden insanları uyandırmamız gerek? Aydınlat beni..
Ne mantıgı olum bence eglenceli sende bizim düşüncemize saygı duy
Kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değil bunu mu anlamıyosun. Ben asker eğlencesi diye sen yorgun evdeyken kapının önünde egzoz patlatsam uyuz olmaz mısın? Bana bunu bi söyle? İşten gelmişin zaten kafan davul gibi yetmezmiş gibi egzoz sesi kusura bakma ama ben direkt kardeşim diyorum öylelerine polisi arayıp şikayet ediyorum. Başkasını rahatsız ederk eğelenmek eğlence olmadığı gibi kişilerşn dinlenme hakkına tecavüzdür. Ben senin kodumun baca borusu egzozunu dinlemek zorunda değilim. Pazarcılar da öyle. Tezgahta domates alan alor almayan gider " gel vatandaş geeel" diye bağırınca daha çok iş olmuyor. Gürültü kirliliği diye bişey duymadın mı a be cahil insan
Lan agzını skrm düzgün konuş
Beyler harbi dağılın hadi ordan gidin. Ne kardeşim yiyorsanız yiyin ya
Kes lan sesini zirzop herif kendin de boş gürğltüsün zaten
Olum kendini kestirme bana kaybol
@_Armin Vanbuuren beni engellemişsin. Ne o yemedi mi yoksa? Ben müzisyenim gel yan daireme taşın sen işten geldiğinde çalıcam davulu rahatsız olmayacaksın tamam mı? Çünkü ben de çalışıyorum engelleyemezsin eğer senin kafana bakarsak.
Bak güzel kardeşim tamam yemedi benim başımı belaya sokma zaten sabıka dosyam kabarık bide kendini sktrme bana uzak dur benden hadi
Ama davul çalınması bir gelenektir ve bence geleneklerimize sahip çıkmamız gerekiyor.
@arminvanbuuren engeli kaldır görünmüyor ne yazdığın
@arminvanbuuren bıçağın çok mu keskin? Vuuu korktum. Keskin bıçak önce sahibini kesermiş. Dikkat et. Ben bıçak falan da kullanmam gel istersen Gölcük'te yaşıyorum hodri meydan
@kucuukomerfarukdk35 eğer bir gelenek biri veya birilerini rahatsız ediyorsa öyle gelenek yerin dibine batsın. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur. Stüdyolar çift oda iç içe yapılır dışarıdaki insanlar rahatsız olmasın diye. Normal oda yapalım o zaman para kazanıyoruz işimiz bu deriz pazarcılar gibi. Olur mu aklına yatıyor mu?
@kucuukomerfarukdk35 ve @_ArmşnVanbuuren şöyle bişey söylicem size. Özellikle Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'da düğünde havaya ateş etmek de yaygındır gelenektir. Ama kendini düşün. Kardeşin veya evladın veya bi yakının böyle bir kurşunla ölse ne düşünürsün bu gelenek hakkında? Kardeşim öldü ama olsun gelenek böyle mi diceksiniz? Hadi ordan yaa kimse öyle demez. Şimdi biraz kafayı doldurun belli ki sizler de boş tenekesiniz çok gürültü yapmanız buradan belli. Doldurun tenekenizi ondan sonra gelin karşıma.
Çok merak ediyorum; dünya varolduğundan beri kaç kişi davul sesinden rahatsız olduğu için ölmüş? En fazla sesten rahatsız olur, kaldı ki; davulcu davulu tek tek herkesin kulağının dibine gelerek çalmıyor, davulun sesi evin önünde en fazla 1 dakika duyuluyor ve günümüzde birçok davulcu da bu konuda oldukça modernleşmiş, motosiklete binip çalıyorlar ve çoğu zaman birçok evin önünden geçmiyorlar, hatta bazı evlerin önünden Ramazan ayı boyunca hiç geçmiyorlar.
Bir insan oruç tutmayabilir, oruç tutmadığı için sahura da kalkmayabilir; ama sırf kendisi oruç tutmadığı için asırlardır süren, ama bence adeta Ramazan ayı ile özdeşleştirilmiş bir geleneğe de karşı çıkmamalı.
Asıl boş tenekenin kim olduğunu şimdi söyleyebilirsin... 😁
@kucuukomerfarukdk35 (yahu kardeş ne zor nick kullanıyosun yaa😂) neyse konuya dönelim. Davul sesinden kimse ölmemiştir bir baterist olarak araştırmadım ama ben bizzat davullarım içinde ölmediysem kimse ölmemiştir. Ama silahla ateş etme geleneği yasaklandı nedeni belli. Gürültü yapmak da bi saatten sonra yasak. Kimse ölmüyor diye gürültüyle rahatsızlık verme hakkımız olmuyor. Bunu anlamıyosunuz. Dediğim gibi benim yanımda oturun ben bateri çalayım pazar günü sabahın köründe soran olursa çalışıyorum derim pazarcılar gibi. Gelenek de değil bak iş. Ne yapacaksın işimi mi bırakayım? Maaşımı sen vereceksen olur.
Ne diyeyim? Sen de kendince haklısın. 😁
Biraz sert çıktıysam özür dilerim, hakkını helal et.
Empati duygunuz yok kardeşim. Empati duygunuzu geliştirin önce. Bunu sağladığında bi çok şeyi daha iyi algılarsın
Ayy yeteerr 😅
Bildirimler dolu gibi yağıyor. Ya durun ya da şemsiye uzatın yaa böyle olmuyor 🤠
@sudesiyahseven banane sen başlattın banane banane 😂😂😂 şapşik kız
Benim empati yeteneğim çok güçlüdür, ne yapacak olursam olayım karşımdaki kişiyle empati kurarak yaparım, ama dediğim gibi davul bir gelenektir ve bence geleneklerimize sahip çıkmamız gerekiyor.
Ahahahh
Bu arada empati bir duygu değil, bir yetenektir.
O halde ramazanın ilk ve son günü yapılsın bari. Sürekli olunca da insanlar uyanabilir 🙂 ramazan başı ve sonu da gelenek korumaya girer bence @kucuukkomerfarukdk35
@kucuukomerfarukdk35 (değiştir la şunu çok uzun😂) bi şeyin gelenek olması onun zararlarını rahatsız etme potansiyelini gözardı etmemize engel olamaz. Dediğim gibi benim yeğenim yatağından fırladı korktu çocuk. Bunu kendi çocuğun olarak düşün o davulcuya ana avrat söversin. Gelenek falan dinlemezsin adım gibi eminim
Bak işte, burada sana hak veririm.
Anlaştık o halde 🤝🙂
Demek ki empati duygun dediğin kadar iyi değilmiş
Benim mi?
Evet senin @kucuukomerfarukdk35
Empati yeteneğim çok güçlü, ama dediğim gibi, davulun bir gelenek olduğunu düşünüyorum; ama tabii ki de bir gelenek asla bir insanı rahatsız edecek şekilde devam etmemeli.
Bu arada, tekrar tekrar söylediğim için kusura bakma, ama empati bir duygu değildir, bir yetenektir. 😁
Tamam ramazanın ilk ve son günü olmasında anlaştık. Kavga etmeyin artık 😅
@sudesiyahseven kenara çekil kan sıçramasın 😂😂 yok kız şapşik ne kavgası konuşuyoruz işte
@sudesiyahseven Sen şu ana kadar hiç gülerek, kahkaha atarak kavga eden insan gördün mü? 😂
Burada neredeyse her konuşmanın sonuna kahkaha emojisi koyarak konuşuyoruz. Yani kavga etmiyoruz. Bir nevi tartışma denilebilir.
@kucuukomerfarukdk35 Kavga ayırmak sevaptır diye düşündüm WÇSLXXHDMDBD
@SülfürükAsit Tepsiden kalkan yaparak yaklaşıyorum şu an 🤪
Bir tık hararetli bir konuşmaydı ama. Hadi bunda da anlaşalım 🤝😅
Tamamdır, anlaştık. 🤝😂
@sudesiyahseven anlaştık
@SülfürükAsit Kendisi hiç cok hastayken davulla uyandırılmamıs ki ne bilsin. Herkesi kendi gibi refah sanıyorsa demek ki
Kul hakkıni desteklediginizin farkinda misin acaba?
Mantiksiz konustugun icin cürütemedin bile söylediklerimi. Bu kadarsınız işte 🤡
Kafir muamelesi yaparak da günah aldın. Iste sizin gibiler hastayi bebeği uyandirmakla övünür. Söz de iyi insan gibi oruc tutarsin bir de degil mi? Cuma paylasimi yapan fitne komsu misali
@entıni okumaktan acizain bütün yorumları okusaydın görürdün cahil herif. Benim yeğenim yatağından fırladı korktu diyorum. Bu senin çocuğun olsa o davulcuya ana avrat söversin. Boş yapma şimdi kaybol. Alarmını kurmayı unutma ama bakarsın davulcu gelmez. Çok istersen ulaş bana ben sana davul çalarım 8/9 atarım roman havası olur mu
Ezan o kadar ses yapmiyor. Ezan kalksin diyen yok. Davul cok ses yapiyor
Kendi kendine öğrenecek bir karakterin olsaydi zaten kimsenin öğretmesine gerek kalmazdi. Bana laf edeceğine kendini yargıla bencil süslüman.
Vah vah, algıları da kapalı..
Daha az önce ezanın o kadar ses yapmadigini söylemistim. Cırrık kuşu gibi ötmek yerine okursan görürsün. Ben de daha fazla yazdıklarini okumuyorum o halde bye
@entıni bu kadar gider yapma şanzımanı yersin yokuşta. Müzik öğretmeniyim aslanım söz konusu müzik aletleriyse ben veririm dersini. Şimdi kaybol kapa çeneni cahil cesaretiyle çok gider yapma abi tavsiyesi
Yazıp duracak mısın?
Tamam devam edelim kavgaya..
O zaman o kişi de bile bile caminin yanindaki evi tutmaz. Ona çözüm var ama davulcuya cözüm yok. Empati yap sadece empati.. benim icin değil, zor durumdaki insanlar icin. Benim icin zaten sorun yok cunku sabahlayan bir insanim. Ben hastalar icin uzuluyorum
@entıni engellemek yerine kaldır engeli kapışalım. İstersen gel öyle kapışalım Gölcük'te yaşıyorum. Gelince beni ara ben alırım seni ama direkt dağa kaldırırım kemiklerini kırarken insanlara ses gitmesin diye haberin olsun. Hodri meydan
Evini değistirmeyecek. Direkt olarak satin aldiginda/kiraladiginda eger sabah namazina kalkan biri degilse o evi tutmayacak. Ben mesela namaz kilmayan biri olarak caminin yanindaki eve oturursam bile bile secmisimdir. Ama davul meselesinde çaren yok. Ayrica zarar sayman icin ölmesi mi gerekiyor? 4-5 saat agridan kivranarak zorla uyuyan birinin uyandigini düsün. Değer mi?
@entıni olm burası müslüman ülkesi değil hristiyan da var yahudi de var ateist de var laik bir ülke çünkü. Kaldı ki müslüman ülkesi olsa da Kur'an da yazmıyor ramazan ayında davul çalınacak diye. Şimdi kaybol
Kanka beynin var mi merakimdan soruyorum? Caminin yanindaki eve tasinmak senin kararin. Sabahin köründe namaza kalkmayan zaten o evde oturmaz ama davula care yok. Davul 30 gun ust uste ve GECE DE 2 kez.
Ya ne alaka ne alakaa? Ben de ucuz bir evde oturuyorum Şu an ve camiye uzak gayet de. Nolur dusunemiyorsan konusma..
Namaza kalkmayan camiden uzaga oturur ve davul gibi dibinde olmadigi icin uyanmaz. Nolur algila
Kulak tikaci bas agrisi falan yapabiliyor ama davul partisi yapmamak hicbir yerinizi agritmaz. Hasta insan da ne zaman uyuyabilecegini size sormayacak. Savundugun seye bak, kul hakki. Tamam konus dur ne diyeyim
Ezan konusundaki ve kulak tikaci konusundaki tezini curutmustum. Okuma ogrendiginde okuyarak sorularina cevap bulabilirsin
Bunu bağlayınca duymayı ne kadar engeller? Ornegin ben kulagima pamuk tikasam da gayette duyabilirim. Koca dunya da caminin yanindan baska ev bulamiyor mu? Vallahi konusmak icin konusmakta cok israrcisin ya.. Tamam ben daha fazla yazmayacagim. He hu diye sesler cikarmaya devam et
Tamam ondan. Bb
Haksiz cikinca sacma kelimesiyle gecistirip de kezban diyerek kendini gostermeye calisan bir zavallisin
Yetmedi mi arkadaşlar?
Arkadasin ötmesini durduramiyorum hocam.. bir kac defa vedalastim ama olmadi.. O duracaksa ben de dururum
Ezmemden hosnut gordugunuz gibi CEMDXHDMDBDN
Boyle demek daha iyi hissettirecekse diyebilirsin elbette 🦦
Sude prim verme susmayı bil sende
Doğru haklisin.
@withpeakme Zaten yeterince ezdim 🙂
İyi aksamlar herkese
Allah aşkına, artık susun. Telefonuma zibilyon tane bildirim geldi. 😂
Buradaki mesajlardan dolayı.
Ben bir yerden sonra muhatabı kesiyorum böyle durumlarda. Sebebi ise şu, ne olursa olsun insanların kendi doğrularından vazgeçmesi zor. Zorlamıyorum boş ver ediyorum çekiliyorum. Bol şans
Sktr ediyorum demek istemiştim boş ver olarak çevrilmiş.
Kusura bakmayın dişçiye gidip geldim yazamadım ama beyinsizlere yazmaya gerek yok zaten anlamaz çünkü
Cok gecmis olsun
Teşekkür ederim ☺️☺️ çok ağrı oldu dayanamadım
Ironi dimi? 😬
@johnnyepp
@johnnyepp kanka sus bir de sen başlama a* nolur. Daha fazla bildirim almak istemiyorum.
@sudesiyahseven susssss
@withpeakme Beni ne sustuyorsun be deli misin? Ben 23 saattir yazmamistim zaten. Kapanmis konuyu ben mi actim 😅
@johnnyepp ironidir umarım ben dvauldan gürültü cezası yemiş adamım
@sudesiyahseven hayır sadece devam ettirmeyelim bunu nolur 🤪
Tamam 🤐🌸 Iyi aksamlar
@SülfürükAsit tamam kardeşim.
@sudesiyahseven sanada iyi akşamlar. Siyah en sevdiğim renktir bu arada. Skdjsksks
Bence se yeter yaa @sudesiyahseven bu soruyu kilitle gerekirse sil yap bişeyler yaa 😂
@johnnyepp sağırsın anladım. Acilen doktora gitmeni öneriyorum
Bi odyometeiye gir bence. Düşük frekanslara duyarlı değilsin heralde. Sana 10Hz - 25.000Hz arası ses dinletilmeli
Bu gelenek artık son bulmalı, çünkü hastası olan var, yaşlısı olan var, bebeği olan var, sağlık sorunları nedeniyle oruç tutamayanları var, inancı gereği oruç tutmayanı var, dine inanmayanları var, Hristiyan olanları var, Süryani olanları var, o yüzden artık son bulmalı bu gelenek...
Şu davul olayı umarım tamamen kalkar. Kimse çalmayı bilmiyor davulu ağlatana kadar vuruyor sadece gerçekten kulak kanatır. Bunlar yine eğlenceli olmuş ama umarım kaldırılır
Şu davul olayına ne zaman son verebileceğiz bakalım.
sanane
Ben zaten uyumuyorum ama uyusaydım uyanmak istemezdim görüntü ve ses kirliliği ayrıca herkes müslüman değil , sayfisizlky
Saçmalık şu an herkesin evinde alarm kurmak için bi ton teknolojik alet var zaten gitarı bırak davul bile gereksiz..
Ramazan davulcularıni doğru bulmuyorum herkes oruç tutmuyor uyuyan insanları rahatsız etme hakları yok
Uyanmayanı dövüyorlar diye yorumladım vggcfhgvn Bende böyle uyadırılmak isterdim çok orjinal bir tarz sevdim ☯️
teknoloji çaginda yasiyoruz oruca kalkmak isteyen alarmini kurar kalkar. kimseyi rahatsiz etmeye haklari yok.
Bu adeti çıkaranlar bu çağda yaşasa emin olun bu adetin devam etmesine izin vermezlerdi
çok gereksiz bir şey…
Bir de gitar girmesi rezalet
Çok hoşuma gittiii... 😄 Gelenek ile modernizm bir araya getirilmiş, çok da hoş olmuş. İsterdim böyle uyandırılmak. 😄
Ben kendim uyanırım gerek yok böyle şeylere 😅
Tabii ki Yanında bateri saksafon klarnet cümbüş eşliğinde
Davul yerine sokakta elektro çalınmasını tercih ederim.
Sırf gündem olsun diye o kadar çok belli ki fazla yapmacık.
Akdeniz akşamlarını zurna ile dinlemeden karar veremem...
madem gelenek için davul var sadece davulla kalsın öyleyse, elektro gitar nedir ya
başından aşağı su dökerdim kesinlikle hoşlanmam uyandırılmaktan
İşte ben ülkemi bu yüzden seviyorum her renk insan var :D
Gayet güzel olurda davulcuyu duymuyorum ben :) gelmiyoda olabilir gerçi bilemicem
😂😂😂 çok iyi yaaa orijinallik yapmışlar gayet hoş bence
Farklı olurdu. İstek parça bile isterdim. ya da ben onlara vokallik yaparım gece gece.
Sesin güzelmi
Farklı bir tarz olurdu aslında severim elektro😅
Güzel renkli bir tablo umarım piyanoda gelir çok isterdim eveny grinko parçalarıyla uyanmayı 😂
İstemezdim ya
Neden?
bızde ıstıyoruz bızdekıler ancak dan dan vuruyor bısey anlasılmıyor :D
Yeni nesil gümbür gümbür desikleri bu olsa gerek
Hemde çok ama şu an bizim burada davul bile çalınmıyor.
All the she said electro guitar solo tabs dinleyin hayatiniz gozlerinizin onunden geciyor
Şu davul sesini sevmeyenleri toplayip yurtdişina firlatabilir mi biri. cok iticisiniz davulun sesine kurban olun
@zPSiCoPaTa kes
olsun, bu da bir şeydir.
Güzel ya ben cami acar istek şarkı isterdim
İstemem.
Bende eşlik ederdim😂
Adamlar iyi sevdim bu kafayı
Neden olmasın olabilir hepsine varım
Bence de çok güzel 😅
Bence harika olmus ama, davul isi kalkmali
rammstein çalıcaklarsa olur kemdlxmxhslsnd
İlginç çok gürültü olur ya
Oo bir de elektro kanki süpermiş