Siz de başlayın lütfen Ramazan'ın ilk sahurunda sabah namazıyla. Ben o zaman başlayacağım. Dini videolar izleyerek kalbinizi de ısındırın namaza, Allah'ı anmaya, İslam'a.
Müslümansın anladım onu zaten arada kılıyorum demenden ama hakiki Müslüman olmak hedefimiz olsun diyorum. Lafta Müslüman olammak lazım, hakkını vermeliyiz.
Hakkıyla her şeyi yerine getiren, sarsılmaz bir imanı olan. Namaza üşenmeyen bir iman. Allah rızası için kalp kırmayan bir dil. Boş işlerden yüz çevirmek. vs..
Nasıl edemiyorsun bilakis en akla yatkını o. Sınav ediyor ve hak edene Cennet'i veriyor. Bu dünyada ağir dertler çekenler Allah'a daha kolay yaklaşıyor fark ettiysen. Dert demek metaforik olarak Allah'ın bizdeki misafiri demek. Onu güzelce atlatırsan zorluğuna rağmen mükafat kazanıyorsun. Mesela bazı kimselerin derdi bile yok. Dertsizlik demek Allah sana kendini hatırlatmak istemiyor demek onlar daha riskli durumdalar. (Şimdi buna itoraz etme hiç hasta olunca Şafi olan Allah gelir aklına, korkunca caresiz kalınca yine ondan yardım dilersin ama dertsizken dünyanın eğlenceli yanlarına kanar öyle yaşar gidersin, sınavı da unutursun.) Dertler Allah'ı hatırlatan şeyler. Dertliysen derdini sev, Allah beni hatırla kulum diyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
18 yaşımdan beri kılıyorum.. Arada aksadığı oluyor.. Allah affetsin..
#Vesselam
Maşallah. Allah bozmasın. İmanınızı da kuvvetlendirmeye bakın. Istekle, şevkle kılmanın lezzeti apayrı oluyor.
İnşallah
14 yaşımda başladım şu an 19 yaşındayım.5 senedir düzenli kılıyorum. Allah herkese nasip etsin inşallah
Maşallah Allah benim gibilere de nasip etsin inşallah. Senle aynı yaştayım, yeniden başlıyorum.
Sevindim Allah kabul etsin
Amin ecmain
💖
Mevlam nasip etse on numara namaz kılarım
Umarım nasip olur. Nasipsizlerden olmamak için çaba da lazım unutma. Başla, imanını kuvvetlendir. Gerisi gelecek çorap söküğü gibi.
maalesef kılmıyorum
Dua edin
Başlamak istiyor musunuz? Dilerseniz olur. İmanınızı kuvvetlendirin, sonra kendiniz isteyeceksiniz. İhtiyaç gibi gelecek.
Düzenli kılmıyorum
Ben de öyleydi ama başlayacağım.
Insallah
Siz de başlayın lütfen Ramazan'ın ilk sahurunda sabah namazıyla. Ben o zaman başlayacağım. Dini videolar izleyerek kalbinizi de ısındırın namaza, Allah'ı anmaya, İslam'a.
Müslümanız zaten kardeş
Tembellik yapıyoruz
Müslümansın anladım onu zaten arada kılıyorum demenden ama hakiki Müslüman olmak hedefimiz olsun diyorum. Lafta Müslüman olammak lazım, hakkını vermeliyiz.
Hakikî müslüman ne demek sana göre
Hakkıyla her şeyi yerine getiren, sarsılmaz bir imanı olan. Namaza üşenmeyen bir iman. Allah rızası için kalp kırmayan bir dil. Boş işlerden yüz çevirmek. vs..
Islam tamamen akılla izah edilebilecek bir din değil ki
Sarsılmaz bir imani olsun?
Duygusal bir bağ kurarsın ki İslam akla uygun bir dindir.
Sadece allahın varlığı ve kuranın ayetleri akla uygun
Daha allahın tekligini bırak
Adil olmasını akılla izah edemiyorum
Nasıl edemiyorsun bilakis en akla yatkını o. Sınav ediyor ve hak edene Cennet'i veriyor. Bu dünyada ağir dertler çekenler Allah'a daha kolay yaklaşıyor fark ettiysen. Dert demek metaforik olarak Allah'ın bizdeki misafiri demek. Onu güzelce atlatırsan zorluğuna rağmen mükafat kazanıyorsun. Mesela bazı kimselerin derdi bile yok. Dertsizlik demek Allah sana kendini hatırlatmak istemiyor demek onlar daha riskli durumdalar. (Şimdi buna itoraz etme hiç hasta olunca Şafi olan Allah gelir aklına, korkunca caresiz kalınca yine ondan yardım dilersin ama dertsizken dünyanın eğlenceli yanlarına kanar öyle yaşar gidersin, sınavı da unutursun.) Dertler Allah'ı hatırlatan şeyler. Dertliysen derdini sev, Allah beni hatırla kulum diyor.
no..
Kılmıyorum.
Kılmak istiyor musun